Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

No akurat w tym miejscu musze swoja gmine odrobine pochwalic. U mnie przy drodze jeszcze nikt nie mieszka, ale godzine po telefonie przyjechal plug i odsniezyl. Pozniej o mnie zapomnieli, ale zadzwonilem kolejny raz i powiedzialem, ze za dwa dni chce dojechac z wykonawca na budowe - nastepnego dnia droga znow byla odsniezona.

Po prostu władzom trzeba dac znac, ze jednak ich wyborcy zyja.

Niestety, sprawa jest rozwojowa i bez pieniaczenia się nie obejdzie :-? - byłemdziś po dyżurku na rekonesansie, oprócz mgły zobaczyłem jezioro z przylegającą młaką w miejscu gdzie niedawno była droga :o , a że podjazd jest konkretny - były pewne trudności - ten OS brałem na 2x :roll: , dopiero z rozpędu udało się podjechać.

Jeśli gmina to Nowosolna a powiat Łódź Wschód to gdzie mam się udać i na kogo drzeć ryja, żeby mi drogę udrożnili? Nawet jak śniegi ruszą to raczej czarno widzę możliwość przejechania np. Stara z cegłami... :evil:

Niech wysypią choć jaki szuter, a docelowo będziemy walczyć o płyty betonowe, bo na asfalt chyba raczej nie ma co liczyć :cry:

• Odpowiedzi 20,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jeśli gmina to Nowosolna a powiat Łódź Wschód to gdzie mam się udać i na kogo drzeć ryja, żeby mi drogę udrożnili? Nawet jak śniegi ruszą to raczej czarno widzę możliwość przejechania np. Stara z cegłami... :evil:

Niech wysypią choć jaki szuter, a docelowo będziemy walczyć o płyty betonowe, bo na asfalt chyba raczej nie ma co liczyć :cry:

Urzad Gminy Nowosolna - Lodz, ul. Rynek Nowosolna (to jedyna taka gmina, ktora swa siedzibe ma na terenie innej gminy)

Mam nadzieje, ze droge masz gminna? (a nie prywatna, ani uchowaj powiatowa?)

Jeszcze takie pytanko: właśnie wgryzam się w tematy alarmowo-ochroniarskie i wdzięczny byłbym za wszelkie w tym temacie informacje, a to:

- kto wam montował alarm - czy zlecaliście firmie zewnętrznej (jakiej?), czy robiła to agencja ochrony (jaka?) lub firma z nią powiązana

- z jakich firm korzystają Forumowicze ze Wzniesień - przy barze w Kalonce stacjonuje patrol firmy chyba "Patrol" właśnie ale jakoś nie mogę jej znaleźć w necie, choć pamiętam że jakowyś adres www ona posiadała (z tym że nie pamiętam jaki :lol: )

Ja mam rozdzielony monitoring od interwencji (jeśli chodzi o firmy)

Podpisałem umowę tylko ze stacją monitorowania alarmów (0426848442). W umowie mam zawarty zakres ochrony, czasy reakcji itd. Natomiast to jaka grupa interwencyjna (firma) przyjeżdża na wezwanie to juz broszka tejże firmy monitorowania alarmów. Zależało mi ( z różnych powodów) na takim rozdzieleniu

Póki co jest ok - ale nie mieli (i niech tak zostanie) na razie za dużo okazji do wykazania się.

Kolega w okolicy ma tylko alarm z powiadomieniem na sms. W razie alarmu dzwoni na najbliższy posterunek policji - i też bardzo sobie chwali - a koszty nieporównywalne.

pozdr Mariusz

mmmad jak tam twoje drzwi ???????????????????????

Dzwonilem do stolarza, mowie od kogo i ze w sprawie drzwi, a on od razu mi odpowiada "przed swietami to ja juz nie dam rady" :)

Dogadalem sie z nim, ze ja tak szybko nie potrzebuje, a on ma zadzwonic w tym tygodniu, jak bedzie mial czas na ogledziny i spotkanie.

Podpowiedzcie, bo są różne opinie. Nie mam jeszcze okien, wylewek ani tynków. Czy wskazane jest zakładać już wełnę na dach czy wstrzymać się z tym na czas po "pracach mokrych"?

Wstrzymac sie! Bezwarunkowo! Po wylewkach czekac 6 tygodni, az odparuje.

mmmad a dlaczego 6 ???????????????????

Hej,

Potrzebuję wyrównać teren, uporządkować, nawieźć ziemii, zrobić (chociaż kawałek) ładnego ogrodzenia, bramę i furtkę wjazdową, oraz wyłożyć scieżki i podjazd.

Czy możecie mi kogoś polecić? Bardzo proszę. Najlepiej, żeby ta osoba była dobra i niedroga :)

Pozdrawiam,

Tommco

Jeśli chodzi o te wylewki, to ja proszę o info na forum (nie na priva), bo też takiego kogoś szukam, a myślę, że i innym namiary się przydadzą :-)

DZiękuję z góry i pozdrawiam.

Acha ! Czy ktoś z Was robił dach z gontów bitumicznych ? Ile Was to ksztowało ? Proszę podać również rozmiary dachu, żebym mogła sobie porównać :)

Dzięki

WITAM wszystkich służących radą forumowiczów mamy już upranioną wiosnę (ciekawe jak długo?) mam nadzieję że prace budowlane u większości ruszą z kopyta czego wam i sobie gorąco życzę ,a teraz mam kolejne pytanie czym kryliście lub będziecie kryli swoje dachy jesli macie już jakieś doświadczenia w tym temacie to bardzo proszę podzielcie się nimi prosze tez o cenę danego pokrycia dachu :o :roll: :wink: GOSIA