Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

beton towarowy B15 mi zaspiewali :

UNICON - 180 netto

WALENCIAK - 170 netto

... muszę dodac ze to z dowozem do Dobronia (5 km za Pabianice)

ale szukam dalej chociaz to i tak najlepsze oferty

serdecznie dziekuje za odzew

Spróbuj jeszcze w Faelbudzie, w tamtym roku B20 kupowałam po 178 netto.

• Odpowiedzi 20,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a ja z całkiem innej beczki - dziś gadałam z facetem który ma na sprzedaż działki i powiedział mi ,że jakiś czas temu wszedł jakiś zapis ,ze tylko na działkiach ominimalnej szerokości 20 metrów można postawic tzw siedlisko , czyli jak mi tłumaczył domek jednorodz. , na mniejszych nie można...???? czy słyszeliście coś takiego ?

Dokładnie - na allegro jest ogłoszenie gościa z Aleksandreowa (z numerami telefonów) 8)

Co dziwne - cena na allegro jeszcze tydzień temu to było bodajże 1,75 PLN - w tej chwili już 2 PLN/szt. :roll:

Po telefonie i szybkich negocjacjach - po 1,90 szt + 100 PLN za transport (jeden samochód).

Czy ktoś może korzystał z tych allegrowskich bloczków?

Jak jakość?

Wybieram się tam w tym tygodniu. Jak coś będę wiedział więcej to dam znać.

jakiś czas temu wszedł jakiś zapis ,ze tylko na działkiach ominimalnej szerokości 20 metrów można postawic tzw siedlisko , czyli jak mi tłumaczył domek jednorodz. , na mniejszych nie można...????

Pierwsze słyszę, to jakaś plotka rozpowszechniana dlatego ze działek ostatnimi czasy w brud a klientów jak na lekarstwo, ciekawe czy ceny zaczną spadać w związku z nasyceniem się popytu ??

Co do tych 20 metrów to już niedługo dopłaty dla rolników będą tylko przy gospodarstwach szerszych niż 20 metrów, ale nie ma jeszcze żadnych zarządzeń więc ja się tym nie przejmuje. Tak więc żeby postawić dom trzeba mieć dojazd z drogi publicznej, media i podobną zabudowę na działkach sąsiednich. Albo kupić działkę z planem zagospodarowania przestrzennego.

Witam.

To znowu ja. Tym razem mam pytanie co do stropu terriva.

Czy wie ktoś może, gdzie można go kupić za rozsądną cene?

Mam jedną ofertę z firmy Hi-bet i chciałbym ją porównać z innymi ofertami.

Dzięki za wszystkie informacje.

Jack

może to :

http://www.stropymatbud.pl/cennik.htm

oraz to (jest bliżej)

Prefabrykaty w Łasku-Kolumnie tel. 043 675 4210

Do wszystkich pytających o namiary na tanie materiały:

Całą moją budowę zaopatrywało kilku akwizytorów z PSB. Siedzę sobie w domu, gadam z gościem, wybrzydzam, targuję się - a on wyszukuje dla mnie tanich/dobrych dostawców i załatwia transport.

Bardzo luksusowa sytuacja. I wcale nie wychodzi drożej, bo zaproponowaną cenę i rodzaj/jakość zawsze sprawdzałem u innych. Zresztą zawsze można nie kupować, ale poradzić się warto i wcale nie trzeba ufać w to, co mówi.

Teraz jestem na etapie wykończeń i też korzystam z usług jednego dostawcy/doradcy.

Jakby co, to służę namiarem na już sprawdzonego człowieka...

Może ktoś mi pomoże. Ściełam stary sad na działce. Teraz pomyślałam że nie będzie sobie stosik spokojnie leżał bo znajdzie się ktoś z lepkimi rączkami :evil: . Gdyby dom stał to bym miała gotowe drzewo do kominka. Może macie jakieś namiary na producenta pelety / chodzi mi o producenta paliwa do kotłów w postaci granulatu drzewnego/.

Z góry dziękuję.

Może ktoś mi pomoże. Ściełam stary sad na działce. Teraz pomyślałam że nie będzie sobie stosik spokojnie leżał bo znajdzie się ktoś z lepkimi rączkami :evil: . Gdyby dom stał to bym miała gotowe drzewo do kominka. Może macie jakieś namiary na producenta pelety / chodzi mi o producenta paliwa do kotłów w postaci granulatu drzewnego/.

Z góry dziękuję.

Kiedy wycialem pierwsze samosiejki - tez mi ich bylo szkoda i sie balem, ze mi ktos wyniesie. Potem sie balem o garaz blaszak, potem o zostawione pustaczki, zbrojenie, deski, kable... I smiac mi sie chce, jak pomysle, ze martwilem sie o chrust, a zlodzieje przyszli po cenniejsze rzeczy (elektryke). Moze sprzedaj do kominka? Sporo ludzi poszukuje, ja m.in.

Witam.

To znowu ja. Tym razem mam pytanie co do stropu terriva.

Czy wie ktoś może, gdzie można go kupić za rozsądną cene?

Mam jedną ofertę z firmy Hi-bet i chciałbym ją porównać z innymi ofertami.

Dzięki za wszystkie informacje.

Jack

W Aleksandrowie firma Mario - mają ceny rozsądne choć to wszystko jest tak, że jak u jednych pustak tani to belka droga itd.

izunia1111 oczywiście masz na priv. Facet przyjeżdża: kontroluje stan wylewek (jakość, poziomy i wilgotność), masz czas na poprawki np.miesiąc i potem kładzenie (u mnie ok.80mkw 2 dni), potem znowu m-c przerwy na cyklinowanie i lakierowanie. Płaciłem w maju 85zł/mkw dąb I klasa 350x60x22. Każda paczka była zafoliowana fabrycznie i każda klepka miała swój n-r. Producent jest z Zadobrza. Poczytaj wątki na http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1252507#1252507 a szczególnie boorga. Pzdr.

izunia1111 oczywiście masz na priv. Facet przyjeżdża: kontroluje stan wylewek (jakość, poziomy i wilgotność), masz czas na poprawki np.miesiąc i potem kładzenie (u mnie ok.80mkw 2 dni), potem znowu m-c przerwy na cyklinowanie i lakierowanie. Płaciłem w maju 85zł/mkw dąb I klasa 350x60x22. Każda paczka była zafoliowana fabrycznie i każda klepka miała swój n-r. Producent jest z Zadobrza. Poczytaj wątki na http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1252507#1252507 a szczególnie boorga. Pzdr.

Rosa, a czy ja też mogę poprosić na namiary. Ta cena to za sam materiał?

dzięki i pozdrawiam