Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

W temacie drzwi: zewn. i wewn. mam z Porty (kupione przez Belpol, razem z montazem - montazyste polecam). O ile z wewn. nie bylo wiekszego problemu (jedna para z 12 przyszla uszkodzona i poszla z miejsca do wymiany), o tyle na zewn. czekalem dwa miesiace i odkleil sie w nich fornir. Porta taka reklamacje uznala bez problemu i juz po 5 (!!!) tygodniach dostalem nowe.

Prawie kazde drzwi zewn. robione sa na indywidualne zamowienie. Wyobrazcie sobie, ile by musialy kosztowac, gdyby fabryka trzymala na stanie wszystkie rozmiary we wszystkich kolorach w wersji lewej i prawej w dwoch lub trzech gatunkach drewna i ze wszystkimi wzorami...

Z tego, co slyszalem, obecnie czas oczekiwania na Porte to ponad 10 tygodni...

• Odpowiedzi 20,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wyobrazcie sobie, ile by musialy kosztowac, gdyby fabryka trzymala na stanie wszystkie rozmiary we wszystkich kolorach w wersji lewej i prawej w dwoch lub trzech gatunkach drewna i ze wszystkimi wzorami...

Oki - rozumiem ;)

Ale nadal uważam, te 5 miesięcy oczekiwania w Urzędowskim to maksymalne przegięcie :evil:

Szkoda że nie zapisałeś :cry: , bo cena extra

Ja z gratki wziąłem gościa który miał (w jednym) dźwig i platformę (taką jaką przewożą np duży sprzęt budowlany). Było to co prawda ze 3 lata temu - zapłaciłem tez coś koło 500 (Rąbień - Dobra). Telefonu oczywiście nie pamiętam - ale podzwoń po ogłoszeniach - coś znajdziesz chyba.

pozdr Mariusz

Wyobrazcie sobie, ile by musialy kosztowac, gdyby fabryka trzymala na stanie wszystkie rozmiary we wszystkich kolorach w wersji lewej i prawej w dwoch lub trzech gatunkach drewna i ze wszystkimi wzorami...

Oki - rozumiem ;)

Ale nadal uważam, te 5 miesięcy oczekiwania w Urzędowskim to maksymalne przegięcie :evil:

moniqa - nie tylko Urzędowski produkuje drzwi z drewna. Na terenie Łodzi są też takie firmy jak Maxbud Starowa Góra, Bioserwis Łódź, Aries Łódź, Dremar Jeżów, Mikinka Konstantyna.

Spróbuj u nich - myślę, że mają 4 tygodniowe terminy realizacji na drzwi czy okna z drewna a jakościowo są porównywalne czy nawet przewyższają Urzędowskiego !!!

Pzdr..

Moniqa, popatrz na http://www.budrex.pl. Poza wzorami, które mają na stronie robią na zamówienie, a ceny są umiarkowane.

Budrex - byliśmy tam jakiś czas temu i powiem jedno - badziewie :x

Moja rodzinka brała od nich w zeszłym roku okna i drzwi do całego domu - byli i są zadowoleni, nie mieli żadnych problemów ani z terminami, ani z jakością - dlatego poleciłam. Z tego co czytam, mieli widocznie farta :-?

Co do drzwi - stanęło na Włoszczowej - a okna to stary sprawdzony Bartek z Koluszek.

Mam nadzieję, że sie spiszą ;)

Wloszczowa tez przez Bartka?

Od "Bartka" mam brame garazowa i schody strychowe - moge potwierdzic, bez klopotow. Pewnie drzwi z Porty tez bym przez nich przepchnal, ale tu Belpol byl bardziej konkurencyjny cenowo.

Tak - Wloszczową tez bierzemy przez Bartka :)

Wyszło taniej niż na Wydawniczej - a rozmowa była bardziej konkretna.

Wcześniej kupowalismuw Bartku okna do bloku i wymienialismy okna w całym domu dziadków -

żadnych niemiłych niespodzianek nie było 8)

Dlatego stwierdzilimy, że wolimy zapłacić globalnie kilka stówek wiecej niż w K4, ale mieć spokojniejszą głowę...

a może macie namiary na kogoś od prefabrykatów / z nich buduje się pergole- takie betonowe płoty/, czy krawężników. Zastanawiam się z czego zrobić dół płotu dzielącego od sąsiadów. Siatka wkopany jeden kawałek pergoli lub krawęźnika + siatka + rury. Jak macie namiary na jakiegoś hurtonika dostawcę tego i tego / ceny też by się przydały/ to bardzo proszę.

Teraz chcę zrobic kosztorys./ Ale jestem maruda :oops: /

Pozdrowionka.

Zaczynam robić przymiarki do pieca. Jako medium zasilające biorę pod uwagę tylko ekogroszek i pellet. Czy macie takie piece zainstalowane u siebie? Jakie mają wady i jakie zalety? Gdzie kupujecie opał? Chętnie zobaczę na żywo piec w akcji :) Osobiście wolę na pellet ale może ktoś mnie przekona do ekogroszku.

a może macie namiary na kogoś od prefabrykatów / z nich buduje się pergole- takie betonowe płoty/, czy krawężników.

było na forum o tym wcześniej, najwięcej ich występuje w niedzielę na giełdzie samochodowej, wystarczy się przejechać i obejrzeć dotknąć pomacać i umówić się na przywiezienie wraz z montażem

Zaczynam robić przymiarki do pieca. Jako medium zasilające biorę pod uwagę tylko ekogroszek i pellet. Czy macie takie piece zainstalowane u siebie? Jakie mają wady i jakie zalety? Gdzie kupujecie opał? Chętnie zobaczę na żywo piec w akcji :) Osobiście wolę na pellet ale może ktoś mnie przekona do ekogroszku.

Ja też robiłem przymiarki do pellets'ów ale cenowo bywa z tym towarem różnie. Druga sprawa , że czase wogóle trudno kupić a po trzecie to trzeba mierć torchę miejsca do magazynowania.

Ja mimo wszystko stawiam na gaz.

Co do drzwi - stanęło na Włoszczowej - a okna to stary sprawdzony Bartek z Koluszek.

Mam nadzieję, że sie spiszą ;)

Wloszczowa tez przez Bartka?

Od "Bartka" mam brame garazowa i schody strychowe - moge potwierdzic, bez klopotow. Pewnie drzwi z Porty tez bym przez nich przepchnal, ale tu Belpol byl bardziej konkurencyjny cenowo.

Dziękuję mmmad :)

Dzieki Tobie moje zamówienie w Bartku powiekszyło sie jeszcze o bramę z automatyką 8)

Wyszlismy od nich ostatecznie "lżejsi" o dużo kasy- ale mamy okna (plastik, 5-komorowe, aluplast, dwustronna okeilna, P4 + okucia wk),

drzwi drewaniane (z szybą p4 i pakietem antywłam) z przyszklem i bramę segmentową 425 cm z automatyką.

Negocjajcie trwały 2 godziny - ale jestesmy zadowoleni z efektu :D