Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 20,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Moja działka ma 21,5 m szerokości - i IMHO wąska jest...

Na etapie szukania projektu - zwłaszcza, że chciałam parterówkę z 2-stanowiskowym garazem w bryle - nie było szalonego wyboru...

17 m to naprawde mało - i chyba tylko rewelacyjne położenie i jeszcze bardziej rewelacyjna cena byłyby w stanie mnie skusić ;)

. W ścisłej zabudowie wąska działka jest normą, ..

norma normą ale 17 m to kanał , co byś nie zrobiła to późnie sąsiadowi się w gary zagląda.

17 m działki mają tylko jedą zaletę -- są tanie bo mało kto chce to kupić

Ja kiedys chcialem kupic 13m (50m dlugosci), z jednym sasiadem pobudowanym w granicy i drugim tymczasowo stojacym na dzialce... Na szczescie babka rzucila zaporowa cene. (Jakies 130/m2 - na Sikawie).

No właśnie, zabudowa tam wygląda dziwnie. Po lewej stronie działki jest stary domek usadowiony przy drodze, z tyłu ma ogród. Po prawej jest wyjeżdżona droga prowadząca do domu z prawego tyłu działki. Dziwnie to brzmi, ale tak właśnie wygląda - z tyłu działki po prawej stronie jest dom, do którego nie ma innego dostępu tylko obok tej działki.

Nie wiem , może źle rozumuję przestrzennie ale może warto zastanowić się aby wjazd na działkę zrobić z tej "wyjeżdzonej drogi..." po prawej stronie i wtedy długość potraktować jako szerokość i odwrotnie.

No właśnie, zabudowa tam wygląda dziwnie. Po lewej stronie działki jest stary domek usadowiony przy drodze, z tyłu ma ogród. Po prawej jest wyjeżdżona droga prowadząca do domu z prawego tyłu działki. Dziwnie to brzmi, ale tak właśnie wygląda - z tyłu działki po prawej stronie jest dom, do którego nie ma innego dostępu tylko obok tej działki.

Nie wiem , może źle rozumuję przestrzennie ale może warto zastanowić się aby wjazd na działkę zrobić z tej "wyjeżdzonej drogi..." po prawej stronie i wtedy długość potraktować jako szerokość i odwrotnie.

Rozumujesz przestrzennie bardzo dobrze i świetnie byłoby gdyby można właśnie tak zrobić. Szczególnie, że ta pusta działka z prawej nie może być zabudowana - prowadzi przez nią jedyny dojazd do domu stojącego w głębi jest ona własnością ludzi z tamtego domu.

Jestem już po rozmowach z Architekturą i właścicielem działki. Wszystko wskazuje na to, że ją kupię. Chociaż jest wąska to położenie jest super - Złotno a tam ceny działek są naprawdę zaporowe. Oglądałam działeczkę 800 m2 przy głównej ulicy za 115 tysięcy. Cena mojej działki jest o wiele przystępniejsza a jeśli właściciele tej po prawej zechcą sprzedać kilka metrów i zostawić sobie tylko dojazd to będzie super http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif nie chcę szukać działki trzy lata a wybór w tym rejonie jest jaki jest. Czyli mały. Zaczynam szukać projektu domu na wąską działkę.

Pozdrawiam, Dorota

Z tego jednak co wiem od tych spraw jest straż miejska.

Dzwonię już 2 dzień na nr 986 i telefon jest albo zajęty, albo władcza się automat i mówi: w tej chwili nikt nie może odebrać telefonu zadzwoń później.

Czy ktoś z was wie może na jaki czynny i działający nr telefonu można zgłosić problem w Straży Miejskiej ??

A ja wróciłam do punktu wyjścia....ekipa budolana mi się wycofała........bo jednak się nie wyrobią......... @#$%^&*()....... najgorsze, że materiały leżą na działce...stal, bloczki fundamentowe....... ale kanał...

Może jakas ekipa kończy właśnie u Was albo znacie kogoś kto mógłby...... błagam o wszelkie namiary

Załamana

Ola

Olu - moja ekpia kończy murowanie za ok. 2 tygodnie (zostały im działówki).

Ja jestem zadowolona z jakoścu ich pracy, troche mniej z tempa (ale chyba tragicznie nie jest: 200 m pow. zabudowy w ok. 8 tygodni).

Jesli nadal nikogo nie znalazłaś - daj znać, a przesle Ci na priv namiary, to zorientujesz się, czy w tym roku jeszcze maja jakiś termin :)

A ja wróciłam do punktu wyjścia....ekipa budolana mi się wycofała........bo jednak się nie wyrobią......... @#$%^&*()....... najgorsze, że materiały leżą na działce...stal, bloczki fundamentowe....... ale kanał...

Może jakas ekipa kończy właśnie u Was albo znacie kogoś kto mógłby...... błagam o wszelkie namiary

Załamana

Ola

Olu - moja ekpia kończy murowanie za ok. 2 tygodnie (zostały im działówki).

Ja jestem zadowolona z jakoścu ich pracy, troche mniej z tempa (ale chyba tragicznie nie jest: 200 m pow. zabudowy w ok. 8 tygodni).

Jesli nadal nikogo nie znalazłaś - daj znać, a przesle Ci na priv namiary, to zorientujesz się, czy w tym roku jeszcze maja jakiś termin :)

Czy to znaczy, ze uporalas sie z problemami blotno-wodnymi? I jestes etap dalej?

Czy to znaczy, ze uporalas sie z problemami blotno-wodnymi? I jestes etap dalej?

Problemy błotno-wodne to kwestia, z którą uporać sie na tej działce nie da ;)

Mozna co najwyżej pogodzic się z nieuniknionym :lol:

Co do etapu, to (tadam-tadam :D) w sobotę zalewamy strop :D

W poniedziałek wchodzi ekipa dachowa - a murarz kończy zabawę ze ściankami działowymi.

Dalej -> okna/drzwi/brama garazowa na koniec wrzesnia.

Elektryk na 9 października - tynkarze na ostatni tydzień października.

Hydraulik - na środek listopada. 8)

Tak to wszystko poplanowane i poumawiane, że tylko czekam na jakies wielkie "ryms" :evil: :lol:

Właśnie, właśnie, tylko ja byłam jakaś niedoinformowana http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_redface.gif widocznie do tej pory wszystkie sprawy załatwiałam w inne dni a kartek na drzwiach nie czytałam. No to wczoraj sobie poczytałam i tak nauczyłam się na własnych błędach, całe życie człowiek.....itd.http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_wink.gif Ale za to dzisiaj było o t w a r t e http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif kupuję działkę hip,hip,hura!!!!!