Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 20,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Prąd (podłogówka akumulacyjna+konwektory) + kominek z DGP.

Moniqa, dzięki za sygnały ostrzegawcze - ostatecznie idąc za radą kierbuda zdecydowaliśmy się na tynki mineralne w całym domu. Dziś gadaliśmy z ekipą - "na oko" wydają się sensowni, tacy "murarze od 100 lat" :lol: ale zobaczymy jak z robotą pójdzie. Mają wejść we środę jak skończą poprzednią pracę (zakładam, że nie będzie poprawek :roll: ), liczą sobie 12 zł/m2 ale nie wchodzą w to okna i drzwi, całość chałupy mają zrobić w 2 tygodnie jak mrozów nie będzie.

Teraz muszę siąść i wyliczyć dokładnie metraż, coby uniknąć cudownego rozmnożenia powierzchni :lol:

Najważniejsze, że cos się w końcu zacvzyna dziać 8)

Czym bedze ogrzewac? Bede musial gazem... kominkiem raczej w okresach przejsciowych (nie tylko dla relaksu).

Ale dzis powazniej bym sie zastanowil nad pradem, po przebojach z gazownia (ktore, mam nadzieje, sie juz skonczyly - ale gazu jeszcze nie mam z sieci). Po podliczeniu kosztow instalacji CO, kotla, przylacza, wyglada, ze moglbym miec za to pradu w drugiej taryfie, ze ho ho...

Czy nadal jesteś zadowolony z kierownika? potrzebuję takiego co "coś może w Zgierzu". Muszę mieć pozwolenie na budowę jeszcze w tym roku a boję się że mój artysta architekt (który ma je uzyskać w moim imieniu) nie bierze tego zbyt poważnie. Byłbym wdzięczny za namiary.

Nadal jestem z gościa zadowolony. Jutro mam z nim spotkanie. Ma dla mnie gotowy kosztorys. Robi to co mówi. Jest punktualny. Co do znajomości w starostwie-to informacje od mojej architekt, która też obiecała mi pozwolenie w miesiąc. Zeszło dwa i pół... :evil:

Wysyłam na priv.

Mieli pecha - bo wkurzyli mojego męża :lol:

Kurde sąsiadka miałem cię odwiedzić na budowie i pogadać o różnych sprawach ale chyba się rozmyśle, bo zaczynam się bać. Do końca budowy bardzo daleko i nie wiadomo ile razy się jeszcze zdenerwujesz.

Eeee - ja to łagodne ciele jestem :lol:

Mąż zasadniczo też - ale jak go ktoś wkurzy (najczęściej ja :oops: :lol: ), to jest ciekawie ;)

Zalecana ewakuacja na bezpieczną odległość 8)

A na budowę zapraszam - aczkolwiek my jesteśmy tam zazwyczaj dopiero ok 19ej, po pracy 8)

Wyjatkowo dzisiaj będziemy o 15ej :)

Pszem jak Ci się tak pali do tego coby sobie napalić i popalić to leć tam gdzie lata codzień Dostawca Chałki i kto wie może Ci pozwoli?

Chociaż biorąc pod uwagę Twój opór przed sąsiedzką pomocą przy pracach wykończeniowych może się zbiesić i nie da :roll:

My palimy ekogrochem i kominek (ale to tak już w ramach klimatu)

Zaraz mnie trafi :evil: :evil: :evil:

Mój architekt robi sobie śmiech. Sama zrobiłam wszystkie poprawki na projekcie miał tylko podstemplować i dać swoje papiery / za to bierze kaskę/ a ja zrobiłam robotę głupiego :x/ by było szybciej a teraz jest ciągle zajęty i nie ma dla mnie czasu. Normalnie mnie trafiiiiiiiiiiiiii. Wszystko leży i czeka a z konstruktorem już się umówiłam. Ażeby z kibla przez tydzień nie wyszedł.

Dajcie namiary na jakiegoś architekta do adaptacji pojadę już dalej 200 kilosków to nie problem, muszę to ruszyć.

Polecam się waszej uwadze.

IVO czy o tych kosztach, to masz na myśli ziemię spod Ikei?

Bo ja byłam tam dzisiaj. Niestety, do mnie do Nowosolnej daleko. Oni nie biorą takich fuch jak dowóz, bo mają niesprawne samochody. Przez miasto nie przejadą. Czy ktoś orientował się jak z innym, wynajętym transportem?

Tak, właśnie spod Ikei. Będę się rozglądała za transportem, ale jeśli coś znajdziesz, daj znać. Ja w poniedziałek zadzwonię na Telefoniczną, tam swojego czasu facet woził za 500 zł ok 20 ton, nie wiem czy jeszcze ma tam tą ziemię. Czyli największym problemem jest transport, a ja koniecznie przed zimą chciałam wyrównać działkę.