Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 20,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Serdecznie witam grupę Łódzką i zwracam się do was z wielką prosbą jako że znakomita większość ma domy już w zaawansowanym stanie budowy to czy mogli byście opisać jaka powinna być kolejnośc prac po stanie surowym zamknietym tz co powinnismy teraz robić i w jakiej kolejnosci bardzo was proszę o pomoc wczesną wiosną chcemy ruszac ale nie wiemy od czego zaczać GOSIA :oops: :oops: :oops: :oops:

Trochę tak i trochę nie :lol:

Tzn. byli, w ramach przeprosin dostałem veluxa gratis, coś tam pomerdali z tymi dachówkami - jest lepiej ale chyba będą musieli jeszcze raz się pofatygować... Chyba mają niezły burdelk w magazynie, albo zwyczajnie nie są w stanie utrzymać koloru, bo nadal widoczne są odcienie, choć mniej. Jak będzie ładne słoneczko to cyknę fotkę i się pochwalę :roll:

Zaraz mnie trafi :evil: :evil: :evil:

Dajcie namiary na jakiegoś architekta do adaptacji pojadę już dalej 200 kilosków to nie problem, muszę to ruszyć.

Polecam się waszej uwadze.

Wysyłam ci namiary do architekta z Łodzi. Nam wykonywał coprawda cały projekt, więc nie wiem jak podchodzi do adaptacji. Na pewno ma duże doświadczenie a przy tym jest bardzo kontaktowy, ja jestem zadowolony z jego usług, ale to tylko moja subiektywna opinia :)

Czm będziecie ogrzewać swoje domy????

bo ja mam dylemat i nie wiem na co się zdecydować

Dziękuję wszystkim za odpowiedź na moje pytanie :) :) :)

gaz ziemny , podłogówka + grzejniki , kominek z DGP ( grawitacyjne )

a dzis słyszałem PGNiG znowu chce podniesc cene gazu , ale moze znowu mu nie pozwola

jacek

IVO czy o tych kosztach, to masz na myśli ziemię spod Ikei?

Bo ja byłam tam dzisiaj. Niestety, do mnie do Nowosolnej daleko. Oni nie biorą takich fuch jak dowóz, bo mają niesprawne samochody. Przez miasto nie przejadą. Czy ktoś orientował się jak z innym, wynajętym transportem?

Pytalem na Janosika - 180 zl za Kamaza do Nowosolnej...

Ludzie wrzuccie na luz z tymi cenami bo rzuce robote i zajme sie handlem ziemia z wykopow. :D

Ikea jesli ziemi jest nadmiar to musi za jej wywoz i tak PLACIC. W tym celu wynajmuje firmy transportowe, ktorym wskazuje miejsce skladowania i oni sobie woza. Oni jak to oni, chca zeby bylo jak najmniej roboty, wiec im blizej beda mogli zrzucic tym dla nich lepiej. Jezeli macie dzialke w okolicy to po prostu trzeba sie dogadac z wozakiem zeby zrzucil za max 50 zlotych i oni beda zadowoleni bo zaoszczedza na paliwie, a Wy bo bedziecie mieli co chcieliscie. W zeszlym roku (a moze to juz dwa lata?) kiedy zrywali nawierzchnie z pabianickiej w Ksawerowie to placilem za kamaza fajnego piachu drogowego (dobrze sie zageszcza) 30 zlotych.

Ludzie wrzuccie na luz z tymi cenami bo rzuce robote i zajme sie handlem ziemia z wykopow. :D

Ikea jesli ziemi jest nadmiar to musi za jej wywoz i tak PLACIC. W tym celu wynajmuje firmy transportowe, ktorym wskazuje miejsce skladowania i oni sobie woza. Oni jak to oni, chca zeby bylo jak najmniej roboty, wiec im blizej beda mogli zrzucic tym dla nich lepiej. Jezeli macie dzialke w okolicy to po prostu trzeba sie dogadac z wozakiem zeby zrzucil za max 50 zlotych i oni beda zadowoleni bo zaoszczedza na paliwie, a Wy bo bedziecie mieli co chcieliscie. W zeszlym roku (a moze to juz dwa lata?) kiedy zrywali nawierzchnie z pabianickiej w Ksawerowie to placilem za kamaza fajnego piachu drogowego (dobrze sie zageszcza) 30 zlotych.

No ale wlasnie my nie mamy dzialek w okolicy a ziemi potrzebujemy. Na autostrade, ktora ma biec 1 km od mojej dzialki, na razie nie mam co liczyc... A czasem cos niecos zasypac trzeba.