Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 20,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ja kupowałam po 2,6 ale to w czerwcu. Zadzwoń do składu na śląską 87, budmag, niestety telefonu nie mają na pieczątce. Wtedy oni mieli najtaniej w Łodzi. A poza tym spokojnie przetrzymają ci do wiosny.

Wszyscy mówią, że zdrożeje, ale ja myślę, że nie teraz, w końcu sezon się kończy.

ponoć zgierz odrzuca papiery gdzie nie ma projektu wjazdu utwardzonego na działkę

poszukaj moich postów, miałem identyczną sytuację, i załatwiłem ją pozytywnie bez projektu zjazdu

czy pustak MAXU22 z Kozłowic po 2,85zł za sztukę to drogo czy mało

tez chcę kupić w tym roku i spotkałem się tylko z wyższymi cenami (3,10 zł/szt), zdradź przy okazji gdzie tak tanio

mpoplaw

wiem, że na ul. Łódzkiej w Zgierzu ... nawet obiecali przechować do wiosny!!

telefon mogę ci podać ale dopiero na wieczór bo mąż z nimi rozmawiał i ma zapisany

a wogóle to już mieszają mi się te Max-y .. U22.. . mini Max...

chyba te wszystkie pustaki różnią się tylko wielkością....czy dobrze myślę?????

mpoplaw

wiem, że na ul. Łódzkiej w Zgierzu ... nawet obiecali przechować do wiosny!!

telefon mogę ci podać ale dopiero na wieczór bo mąż z nimi rozmawiał i ma zapisany

a wogóle to już mieszają mi się te Max-y .. U22.. . mini Max...

chyba te wszystkie pustaki różnią się tylko wielkością....czy dobrze myślę?????

ogólnie tak , ale wymiarów to jest co nie miara

klasyczny MAX 288x220x188 (długsc x wysokosc x szerokosć ) , ale mozna go kłasc po długosci lub szerokosci w tedy masz gruba sciane na 29 cm lub 19 cm

uniMax lub U220 ma wymiray 250x220x188

do tego sa jeszcze miniMax o szerokosci 90(połówka Max) lub 120

wszystkie powyzej maja wysokosc 22 centymetrow , ale jak dobrze siie rozejrzysz po skladach to zobaczysz ze czesc cegielni ma tez wszystkie powyzsze pustaki w wysokosci 188 czyli niźsze (ja bym sie nacioł z tym nizszym Max-em z Kozłowic , cena była atrakcyjna , dostepnosc od reki , w ostatnim momecie okazało sie ze to ten nizszy Max i trzaba go wiecej , po szybkiej kalkulacji okazało sie ze oferta nie była juz taka atrakcyjna)

pomijam wszystkie megaMaxy i tym podobne odmiany

pozdrawiam

Jacek

mpoplaw

Dzięki wielkie. Znalazłam w twoich postach. Zrobię tak jak TY. Może przejdzie. A zgodę na zjazd z drogi gminnej mam wydaną. Tylko nie mam kiedy po niego pojechać :evil:

Mam o tyle dobrze że droga teraz jest gruntowa w przyszłości ma być poszerzona i zabiorą mi z mojej działki pas szerokości 5 metrów. To niech sami sobie robią projekt. A szerszą drogę mam zaznaczoną w mpzp.

Słyszałem opinie, że materiały dobrze jest kupować na przełomie stycznia i lutego bo wtedy jest zastój budowlany i materiały mogą być tańsze, ale wszystko zależne jest od tego jaka będzie zima a sezon budowlany może zacząć się wcześniej jeśli warunki pozwolą.

Tak bylo. Ale nie jestem pewien tej reguly w swietle doniesien o zapotrzebowaniu ze Wschodu...

Słyszałem opinie, że materiały dobrze jest kupować na przełomie stycznia i lutego bo wtedy jest zastój budowlany i materiały mogą być tańsze, ale wszystko zależne jest od tego jaka będzie zima a sezon budowlany może zacząć się wcześniej jeśli warunki pozwolą.

Tak bylo. Ale nie jestem pewien tej reguly w swietle doniesien o zapotrzebowaniu ze Wschodu...

za

tez tak uważam , sledzac co sie dzieje w branży budowlanej to nie liczyłbym na obnizki , pierwsze przeceny pustaków w 2005 roku zaczeły sie juz w sierpniu taki był zastuj , a w tym roku słysze ze od grudnia kolejna podwyzka . Moze dlatego ze cały czas ludzie buduja bo jest pogoda .

Słyczałem ze w 2007 roku bedzie jeszcze wiekszy bum budowlany niz teraz .

Jak tak dalej bedzie to bedziemy musieli sami wszystko robic bo nie bedzie fachowców. A jesli juz beda to ceny ..............

pozdr dla wszystkich budujacych

Jacek

A może jakieś słowa pocieszenia dla zaczynających budowę? bo jak tak dalej pójdzie to albo przestanę czytać forum, albo wybiję sobie z głowy rozpoczynanie budowy. :evil:

Ci, co przyjda po nas, beda mieli jeszcze gorzej.

A podobno u mnie w okolicy wszystkie dzialki wykupione... mimo ze "miedzy autostrada a wysypiskiem".