Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

To ja jestem po rozmowach z Junikostem. Cena netto to 0,80zł/1szt. Zgodzili się przetrzymać :lol: . Rozmawiałam z polecenia Junikostu z Łodzi ul.Krańcowa z bardzo miłą babeczką z głównej siedziby firmy ze Zgierza. Tylko trzeba doliczyć 100zł netto za dostawę. To da się przełknąć jak się słyszy o cenach sięgających za pełną już 1,10zł :evil: . Pani powiedziała że ich cena nie jest jeszcze wysoka /fakt, na te czasy/i cegła ma praktycznie klasę klinkierówki. Jeśli faktycznie tak jest to extra. Dogadzać się też można.

jacekot ty masz ich cegiełkę napisz czy faktycznie taka cacy.

Ach. Byłam jeszcze dzisiaj na mieście i jadąc taxi wdepłam do hurtowni którą mijałam. mieli pełną po 60gr. Coś podejrzane i faktycznie. Poprosiłam pana o kielnie i puknęłam w cegiełkę. W ręku miałam pokruszoną cegłę :-? . Sprzedawcy mina zrzedła bo mu podziękowałam za taką jakość. Przeszło im koło nosa pozbycie się bubla w ilości 8tys. szt. Uważajcie co kupujecie, bo ja od dawna nie wierzę w okazje

• Odpowiedzi 20,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To ja jestem po rozmowach z Junikostem. Cena netto to 0,80zł/1szt. Zgodzili się przetrzymać :lol: . Rozmawiałam z polecenia Junikostu z Łodzi ul.Krańcowa z bardzo miłą babeczką z głównej siedziby firmy ze Zgierza. Tylko trzeba doliczyć 100zł netto za dostawę. To da się przełknąć jak się słyszy o cenach sięgających za pełną już 1,10zł :evil: . Pani powiedziała że ich cena nie jest jeszcze wysoka /fakt, na te czasy/i cegła ma praktycznie klasę klinkierówki. Jeśli faktycznie tak jest to extra. Dogadzać się też można.

jacekot ty masz ich cegiełkę napisz czy faktycznie taka cacy.

Ach. Byłam jeszcze dzisiaj na mieście i jadąc taxi wdepłam do hurtowni którą mijałam. mieli pełną po 60gr. Coś podejrzane i faktycznie. Poprosiłam pana o kielnie i puknęłam w cegiełkę. W ręku miałam pokruszoną cegłę :-? . Sprzedawcy mina zrzedła bo mu podziękowałam za taką jakość. Przeszło im koło nosa pozbycie się bubla w ilości 8tys. szt. Uważajcie co kupujecie, bo ja od dawna nie wierzę w okazje

Nie bardzo miałem porównanie bo głównie od nich brałem , ale zdarzyło mi się nimi wbijać kołki w ziemie i nie pękały , są twarde . Wizualnie tak na 4.

A ja jestem lew :oops: . Co to jest PTH?

Dostałam jedną wycenę na wykonanie przyłącza elektrycznego, wieczorem mam dostać drugą. Jutro napiszę jak mają się do siebie. Możliwe że przyszły wykonawca czyta forum a nie chce mu podpowiedzieć ile pierwszy policzył.

Dorota czy ja Ci nie przesyłałemnamiarów elektryka do przyłącza , on mi zrobił za 450 zł plus geodeta po mojej stronie , z geodetą zrobił by za 750 zł , przynajmniej poł roku temu

:D

CONTEL Dałeś dałeś i już piszę. Ten elektryk zaśpiewał 3,8tys a mój 4,1tys. Różnica prawie żadna tylko polega na tym że jeśli wezmę swojego to jak będę kupowała kable na całą chałupkę to kupię po jego upuście czyli od ceny normalnej zapłacę 35-40%mniej od sklepowej ceny w hurtowni czyli mój bardziej się opłaca chociaż policzył zdrowo :cry:

OKNA KUPIONE

reasumujac

okna brugman 5 komorowe z wkładka termiczną w ramie

z szprosami naklejanymi obustronny kolor z ciepłą szybą -0.6

lekko zaokraglony profil z zewnątrz, wewnętrzny prosty z powodu dodatkowej szyby , kolorowe klamki i osłonki na zawiasach

montaź umówiony , obmiary zrobione

razem 15 okien w tym 2 okrągłe i dwa balkonowe

wewnętrzny prosty z powodu dodatkowej szyby

Zapomniałeś napisac o najważniejszym :-) .... cenie.. Mnie do wyboru został Jezierski i właśnie M&S. Mam podobną jak Ty ilosc okien w tym również 2 zaokrąglone z tym że robie rolety zespolone. Jaki rabat dał Ci M&S bo nie na razie zaśpiewali jedynie 8 % i to w przypadku gdy teraz zapłacę.

Witam

Ogólnie ceny za cegły wariują. Jeszcze ponad tydzień temu widziałem ceny Max-a za 4 zł - teraz już cena dochodzi do 6 zl. Podobnie jest z dachówką -podrozała 15-20 %, wełną mienralną, cementem oraz cenami robocizny...nadeszły zatem bardzo cięzkie czasy dla inwestorów. W tamtym roku myślałem, że gorzej nie powinno być a jednak...

Apropo cegły to ja kupowałem w castoramie i ekipa chwaliła (były po 60 gr) ale to było kilka miesięcy temu. Wczoraj w LM w Manufakturze widziałem też po 60 gr ale wyglądała gorzej.

Witam serdecznie wszystkich budujących w Łodzi i okolicach. Widzę, że obecnie kobiety budują domy bo chyba na forum jest przewaga Pań, choć na szczeście jest też trochę Panów. Przez weekend przeczytałam Wasze rozmowy na forum od grudnia 2006 i jestem coraz bardziej przerażona. Jestem od roku szczęśliwą posiadaczką sympatycznej działki w okolicach Aleksandrowa i tak od końca stycznia zaczęłam załatwiać różne formalności związane z podłączeniami wody, prądu i obecnie wybieram oferty ogrodzenia siatką. Warunki podłączenia wody już mam, ale okazało się że muszę mieć mapę do celów projektowych, żeby zrobić projekt przyłącza (a mam mapę do celów lokalizacyjnych). Do ŁZE wniosek o warunki przyłączenia złożyłam na początku lutego i tam kazali mi zgłosić się za dwa tygodnie po warunki. Jak zadzwoniłam po dwóch tygodniach do Zgiera (bo niestety tam podlega ta okolica) to Pan mi powiedział, że to świeży wniosek, a oni nie wydali jeszcze grudniowych. I jak czytałam Wasze opisy co w ZE w Zgierzu się dzieje to mnie zmroziło. To co czytam o poszukiwaniu cegieł też nie jest pokrzepiające. Ja wybrałam dom prefabrykowany w szkielecie drewnianym, ale jeszcze nie zamówiłam nic konkretnego. Myślałm rozpocząć budowę koło września tzn. zrobić fundamenty, ale nie wiem czy jeszcze znajdę ekipę i materiał na ten termin bo przecież jeszcze dużo papierów przede mną, a o ekipę i materiał coraz trudniej. Widzę, że większość jest juz po fundamentach. Może polecicie mi jakiś wykonawców fundamentów? Najlepiej takich co mają doświadczenie w płytach fundamentowych.

Witam serdecznie wszystkich budujących w Łodzi i okolicach. Widzę, że obecnie kobiety budują domy bo chyba na forum jest przewaga Pań, choć na szczeście jest też trochę Panów. Przez weekend przeczytałam Wasze rozmowy na forum od grudnia 2006 i jestem coraz bardziej przerażona. Jestem od roku szczęśliwą posiadaczką sympatycznej działki w okolicach Aleksandrowa i tak od końca stycznia zaczęłam załatwiać różne formalności związane z podłączeniami wody, prądu i obecnie wybieram oferty ogrodzenia siatką. Warunki podłączenia wody już mam, ale okazało się że muszę mieć mapę do celów projektowych, żeby zrobić projekt przyłącza (a mam mapę do celów lokalizacyjnych). Do ŁZE wniosek o warunki przyłączenia złożyłam na początku lutego i tam kazali mi zgłosić się za dwa tygodnie po warunki. Jak zadzwoniłam po dwóch tygodniach do Zgiera (bo niestety tam podlega ta okolica) to Pan mi powiedział, że to świeży wniosek, a oni nie wydali jeszcze grudniowych. I jak czytałam Wasze opisy co w ZE w Zgierzu się dzieje to mnie zmroziło. To co czytam o poszukiwaniu cegieł też nie jest pokrzepiające. Ja wybrałam dom prefabrykowany w szkielecie drewnianym, ale jeszcze nie zamówiłam nic konkretnego. Myślałm rozpocząć budowę koło września tzn. zrobić fundamenty, ale nie wiem czy jeszcze znajdę ekipę i materiał na ten termin bo przecież jeszcze dużo papierów przede mną, a o ekipę i materiał coraz trudniej. Widzę, że większość jest juz po fundamentach. Może polecicie mi jakiś wykonawców fundamentów? Najlepiej takich co mają doświadczenie w płytach fundamentowych.

witaj

najtrudniej jest zacząć , ale skoro już ruszyłaś to teraz to już będzie z górki

powodzenia , a w ŁZE walcz o swoje i nie odpuszczej nawet na dzień

wiem z doświadczenia , jak chcą to zrobią ci to w jeden dzień

CONTEL Dałeś dałeś i już piszę. Ten elektryk zaśpiewał 3,8tys a mój 4,1tys. Różnica prawie żadna tylko polega na tym że jeśli wezmę swojego to jak będę kupowała kable na całą chałupkę to kupię po jego upuście czyli od ceny normalnej zapłacę 35-40%mniej od sklepowej ceny w hurtowni czyli mój bardziej się opłaca chociaż policzył zdrowo :cry:[/quote

troche mnie cena szokuje ,ale to pewnie cena robocizny z materiałem

, a wiesz ile jest samej robocizny w ich ofertach cenowych ? :D

kupował może ktoś z Was ostatnio Porotherm - nigdzie nie ma

w Tomaszowie spokojnie można dostać od ręki. Mam sporą hurtownię po sąsiedzku, plac cały zawalony BK24cm białym i szarym Porothermem i Max-em z Kozłowic.

Dużą ilośc Porothermu widziałam w hurtowni budowlanej na Rąbieńskiej/róg Szczecińskiej.

Niestety nie sprawdziłem informacji zanim ją podałem. Było faktycznie w ciągłej sprzedaży ale jakieś 5 tygodni temu. Jeszcze 4 tygodnie temu byłem tam z kumplem i sprzedali mu po 7 PLN ale to tylko dlatego, że się dobrze znamy. Teraz tylko na zapisy i na pewno drożej (nie wiem jeszcze po ile).

A gdzie i po ile kupowaliście bloczki fundamentowe 38x24x12.....oczywiście w ostatnim czasie ...bo ceny z tamtego roku to juz wogóle nieaktualne :(

ja znalazłam po 3zł z transportem ... bez faktury

dużo ..mało czy ok. :roll:

może gdzieś są tańsze :roll: :wink:

Moim zdaniem cena jest niezła. Ja co prawda płaciłem 2 tygodnie temu po 2,90 zł ale wiem, że w tej cenie są już nie dostępne :(

OKNA KUPIONE

reasumujac

okna brugman 5 komorowe z wkładka termiczną w ramie

z szprosami naklejanymi obustronny kolor z ciepłą szybą -0.6

lekko zaokraglony profil z zewnątrz, wewnętrzny prosty z powodu dodatkowej szyby , kolorowe klamki i osłonki na zawiasach

montaź umówiony , obmiary zrobione

razem 15 okien w tym 2 okrągłe i dwa balkonowe

wewnętrzny prosty z powodu dodatkowej szyby

Zapomniałeś napisac o najważniejszym :-) .... cenie.. Mnie do wyboru został Jezierski i właśnie M&S. Mam podobną jak Ty ilosc okien w tym również 2 zaokrąglone z tym że robie rolety zespolone. Jaki rabat dał Ci M&S bo nie na razie zaśpiewali jedynie 8 % i to w przypadku gdy teraz zapłacę.

przyznaję że celowo nie podałem ceny

bo byli bardzo elastyczni i mili i trochę jeszcze mnie podciągneli pod rabaty których juz nie było :) - bo czekalismy na nowy wzornik z kolorami

ciężko mi powiedzieć ile mi dali rabatu bo ja porównywałem zawsze ceny końcowe i to co jest w ofercie

mimo iż inne firmy mialy podobne ceny zdecydowałem sie na nich z powodu dobrej opini o nich forumowiczów i bardzo bardzo dobrej obsługi

postaram sie znalezść faktury w sobotę i napiszę wiecej na PW