Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 20,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzieki za opinie i proszę o kolejne ,

jednak dobrze mi sie wydawało że Pan fachowiec mnie chce naciągnąć :evil:

jak myślicie o ile mniej wiecej tysięcy jest to przesadzona oferta?

Bardzo Was proszę o namiary na tańszych fachowców wod-kam i co .

oraz serdecznie pozdrawiam

rozprowadzenie kanalizy przed chudziakiem i wprowadzenie wody do domu o ile dobrze pamiętam kosztowało mnie 700 plus materiał ....i tu nie wiem dokładnie bo wszystkiego kupiłem za jakieś 9 stówek a jeszcze kilka rur zostało i doprowadzenie powietrza pod kominek też sobie zrobiłem :D .

poraża mnie cena pieca :o :o :o za 11 tysi to masz wypasionego Vieśka 300 i niewiele z "automatyki" musisz do niego dokładać :wink:

razem wszystko 56,500 zł :o :o :o Pan ponoć bardzo dobry w tym co robi :-?

proszę Was o opinie na ten temat , mi się wydaje drogo ale może się nie znam

( może ktoś z Was może mi przesłać namiary na sprawdzonych fachowców w

Sądzę , że jednak trochę za dużo. Myślę , że przy tym co opisujesz 50 kpln powinno wystarczyć.

Ja mam już wycenę swoich instalacji wodkan ico cwu i wmieściłem się w 50.

Wcześniej ktoś inny robił mi rozprowadzenie kanalizy i za całość wraz z materiałami plus powietrze do kominka wziął 1,3kpln.

Do Contela Dzieki za opinie i proszę o kolejne ,

jednak dobrze mi sie wydawało że Pan fachowiec mnie chce naciągnąć

Bardzo trudny jest ten temat ogrzewania. Ja mam przygotowaną ofertę przez jakiegoś znajomego mjego męża. Wydawało mi się że było bużo, ale nie aż tyle co u ciebie. :roll: Muszę sprawdzić jak wyglądał kosztorys i napiszę dokładniej nia priv w ciągu kilku dni. Mam porównywalną powierzchnię ale będzie mniej podłogówki (20 m2). Facet namawia nas na przygotownie instalacji pod solary. :D Pozdrowienia

--------------------------------------------------------------------------------

jednak dobrze mi sie wydawało że Pan fachowiec mnie chce naciągnąć

Wydaje mi sie iz bardzo drogo, ale ja tez odstalem ostatnio wycene na robocizne na wykonanie podobnej instalacji na 9,5 tys.

Cen materialow jeszcze nie otrzymalem

jednak dobrze mi sie wydawało że Pan fachowiec mnie chce naciągnąć :evil:

Namiary posłałam na priva.

Cena wydaje mi sie przesadzona - zwłaszcza w porównaniu z trym co zapłaciłam za CO (140 m2 podłogówki + 2 grzejniki), wodę, gaz i kanalizę u siebie...

No i ja dodatkowo kocioł sobie zafundowałam z gatunku "tańczy, śpiewa, stopy masuje" :lol:

Bardzo wszystkim dziekuję :D , fajnie jest mieć z kim skonsultować taką "wystrzałową ofertę " a nie motać się ze wszystkim samemu :) , tak naprawdę myślę sobie że jesli o wszystko odpowiednio wczesniej zapytamy na forum , wielu cwaniaków fachowców sprowadzimy na ziemię :D :D :D

za otrzymane namiary dziękuję MateuszowiCCS , Monice 1977, oraz proszę o następne

dzięki również za wszystkie Wasze uwagi Długiemu , 11małgosi ,Pablo1979,Wierzbie 75,mm3844 i ziutkowi leśnemu oraz tym , którzy pewnie by pomogli tylko się nie znają tematu jak ja

pozdrowionka dla wszystkich

Witam wszystkich budujących w Łodzi i okolicach. Miałem zamiar dołączyć do tak szacownego grona ale wczoraj rozstałem się ze swoja ekipą która miała budowć dom zanim jeszcze zaczęli. Powód: przestraszyli się inspektora nadzoru. Postawili sprawę albo my albo on. I zostałem z inspektorem. Poratujcie proszę namiarami na sprawdzone firmy budujące stan surowy pod dach. Dom 220m z poddaszem i półpodpiwniczeniem. Będę wdzięczny za namiary. Dzięki.

A ja proszę o namiar na porządnego stolarza, co zrobi schody. Za rozsądną cenę, bo jak na razie to trafiam na wariatów.[/url]

mmmada zapytaj ...u niego widziałem fajne schody :lol:

tylko nie wiem jakie drogie :(

Anisia3, wysylam namiary na priva. Moze jak zacznie robic Ci schody, to szybciej dojedzie zrobic u mnie balustrady zewnetrzne...

A szef Twojej ekipy tynkarskiej powiedzia, zebym sie dogadal z chlopakami "na fuche".

Interesujace...

prośba

bardzo proszę o namiary na sensowne firmy robiące DGP i sprzedające kominki

najlepiej w Łodzi i mające jakiąś stałą siedzibę żebym mógł tam osobiście pojechać

bardzo dziekuję

Kominki Kolor na Legionow ((przy Kasprzaka). Sprzedali mi Tarnave i zrobili DGP.

Tylko chwilowo nie moge sie doprosic o wizyte "serwisowa", bo kominek mam strasznie okopcony... Ostatnio to pdobno byla kwestia zlego daszka nad kominem, ale na forum nie moge znalezc potwierdzenia.