Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 20,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Poartujcie odpowiedzią:

czy decyzja o pozwoleniu na budowe uprawomocnia się 14 dni ( dla sąsiadów na ewentualne spzreciwy), i po tych 14 dniach już jest uprawomocniona i można zaczynac budowę?

Czy jeszcze gdzies należy zgłaszac rozpoczecie budowy i jeszcze czekac ? Ile i na co?

Chyba zzielenieję z ta biurokracją :(

Ja jestem.

Dzisiaj się dowiedziałem, że pozwolenie na budowę dostanę najwcześniej za pół roku lub jak gmina zatwierdzi plan zagospodarowania przestrzennego. Co robić z tym czasem??

Gmina Nowosolna.. ??

W piatek sie do nich wybieram po warunki zabudowy / plan miejscowy..

Hmm.. wyglada na to, ze dobrze, ze sie zabieram za dopracowanie papierow rok przed rozpoczeciem budowy...

pytanie podstawowe:

czy wiesz moze gdzie przy obecnym planie zagospodarowania terenu bedzie przebiegac A1 ???

bo cos mi sie zdaje, ze zmiany wynikaja wlasnie z checi puszczenia tedy A1.

mam nadzieje, ze dranie jednak omina park krajobrazowy wzniesien lodzkich, ale to pewnie zalezy od tego gdzie chlopaki pokupowali dzialki, by pozniej panstwo je moglo od nich wykupic z odpowiednia przebitka...

kropi ta chatka na Wodnej z czerwonym dachem to niestety sąsiadów, nasza działka to ten ogrodzony siatka teren przed nimi i na razie fundamenty. Jeżeli w sklepie nic nie wiedzieli, to ja robiłam tek, ze pytałam ludzi, poprostu pukałam do domów i pytałam, czy ktos nie ma działki budowlnej na sprzedaż, odwiedź sołtysa- z reguły wie najwięcej, polecam też wizyte w urzędzie gminy-tez powinni cos mieć. Okolica jest oczywiście najładniejsza wiosna i latem, kiedy coś dzieje się na polach, a na rowerach mozna podjechac do lasu łagiewnickiego albo dobieszkowskiego. Własnie początkowo przez kilka miesięcy szukałam działki w dobieszkowie. Bo widok z góry na las jest tam fantastyczny! Nietstey w sprzedazy są dosyć duże działki na tzw. zabudowe rezydencjalną (sa tam specjalne wymogi co do wielkości i architektury domu) i ceny zaczynają sie od 50 zł/metr. [/b]

moby w odpowiedzi na twojego priva to będę się budował w Aleksandrowie.

A co do autostrady to nie mam innych informacji niżte zawarte od czasu do czasu w prasie.

Radzę ci jednak wejść do UG i popatrzeć na stare plany zagospodarowania terenu. Ja nie kupiłem swego czasu działki w odległości 50m od obwodnicy Łodzi i Zgierza. Sprzedający powiedział, że od 15 lat ta droga jest zaplanowana i nic nam nie grozi. W Gminie z kolei powiedzieli, że ta droga nie powstaje bo nie ma kasy.

Z tego co wiem to ta właśnie obwodnica miała gdzieć przechodzić w okolicach Wzniesień Łodzkich. Czy tak jest dalej - nie wiem.

Aniu, po rozmowie z ludżmi w urzędzie gminy śmiem twierdzić, że oni są bezsilni. Pewne rzeczy zależą od ludzi w Warszawce. Aby przyjąc nowy plan zagospodarowania trzeba odrolnić pewne tereny a na to ma decyzję wydać Minister Rolnictwa. Rajcy Aleksandrowa są w zasadzie gotowi do podjęcia uchwały w sparawie nowego planu zagosodarowania. Jeżeli taki plan zostanie przyjęty będzie można startować bez pozwolenia na budowę.

Jeżeli ktoś ma wątpliwości czy taki plan zostanie przyjęty, skałada wniosek o wydanię warunków, a na ich wydanie, zgodnie z procedurą, mają czas pomiędzy 6 a 9 miechów.

Aniszkin pomysł z prowizją 0% jest super! Mnie kupon promocyjny z Muratora wcieło i musiałbym zapłacić 2% czyli kuuuupę kasy.

Fajnie,że Wam się podoba. Wszystko jest już klepnięte i wygląda tak: Podczas Targów trzeba wziąć wniosek z hasłem "Targi budownictwa i nieruchomości" na stoisku nr 5 pawilon II i wpisać się na listę a następnie złożyć tem wniosek do 20 marca 2004r. Szczegóły ma dla Was Magda Stankiewicz 6703177 / niestety pracuje tylko do 16.00/

Też się postaram trochę o tych kredytach nauczyć

pozdrowionka i do zobaczenia

Potwierdzam, 18-to kilometrowy odcinek autostrady ktory zostanie zbudowany jako pierwszy (w okolicach Łodzi) będzie przebiegał na odcinku Stryków-Emilia, póki co jest tam zrobiona wycinka drzew; njapełniej o przebiegu autostardy jest poinformowany urzad gminy Stryków.

moowicie o A2. to raczej nie dotyczy Kalonki.

natomiast A1 krosujaca pod Strykowem A2 zagraza wlasnie Kalonce i okolicy.

areksam: pytalem (pewnie nie dosc wyraznie, wybaczcie), kto mieszka w okolicy Kalonki....

zglosiles sie, stad moje dalsze pytania.

nieporozumienie - sorry.

ale zdaje sie nikogo z tej okolicy- Kalonka pod Lodzi - nie ma na forum ?

Luśka Nabyłem nowego Muratora i przeczytałem sobie o Twoich zmaganiach...:) Dobrze, że już po wszystkim.

Dzisiaj czuję się tak jakbym dostał w łeb. Okazało się, że w miejscu, w którym planowałem kocioł olejowy (jest komin i doprowadzone instalacje), nie zmieści się on. Problem jest jeśli chodzi o głębokość. Wyliczenia były robione pod Ferroliego. Może ktoś z Was zna kotły olejowe o mniejszej głębokości i jakieś dosyć przystępne cenowo?

Pozdrawiam

moby- polecam więc urząd gminy nowosolna, to chyba jest ten właściwy, a jeżeli nie to wydział budowy dróg i mostów w Łodzi, oni mają najświeższe informacje o przebiegu autostrady, ale nie sądze , zeby ją puścili przez Park Krajobrazowy , tylko pozostaje pytanie -jak daleko od parku bedzie przebiegać?

Hmm szukałam Muratora ale jeszcze nie widziałam, ale zaraz pognam męża aby kupił jak jest Nasza Luśka:)

apropo dla mnie kredyt powinien spełniać 2 podstawowe rzeczy ( a napewno pierwszą )

1. Dowolna bez ograniczeń, bez opłat, bez innych umów - SPŁATA kredytu

2. Bez prowizji za przewalutowanie.

Podobnież w ofertach .... promocyjnych to już jest np. BPH PBK sa w promocji jesiennej miało dowolna spłata rat, a bez promocji nie mają :(.

Wiecie jak jest w innych bankach ?

moby- polecam więc urząd gminy nowosolna, to chyba jest ten właściwy, a jeżeli nie to wydział budowy dróg i mostów w Łodzi, oni mają najświeższe informacje o przebiegu autostrady, ale nie sądze , zeby ją puścili przez Park Krajobrazowy , tylko pozostaje pytanie -jak daleko od parku bedzie przebiegać?

dokładnie to zrobie jeszcze w tym tygodniu.

co do autostrady parku krajobrazowym, to niestety sa juz takie przypadki w kraju-raju.

gdyby sie jednak trafil ktos budujacy w okolicy Kalonki, to bede wdzieczny za kontakt.