Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 20,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A nie L32 ? Koramic owszem jest dobry, ale wstarczy na własne oczy zobaczyć obok siebie Creatona (idealnie gładkiego i gubego) i Koramica (ma coś takiego co wygląda jakby był zaciek moim zdaniem) i wtedy decyzja nasuwa się sama. Ale wiadomo że to wszystko kwestaia gustu. Myślę, że warto spytać kogoś obiektywnego (jakiegoś dekarza) kto zna te dwie firmy.

Też tak uważam, tylko własna obserwacja i to w różnych porach roku da odpowiedź czy CREATON jest lepszy. Ja uważam, że to jest Mercedes i zdania nie zmienię. Mam go (Sinfonia angoba) od 4 lat i jest super. Żaden mech nie wchodzi ( chociaż od strony północnej do lasu mam 30m); rano nawet rosa go czyści nie mówiąc już o deszczu czy śniegu. Nie ma żadnych zacieków i nalotów przy Veluksie czy kominie. W czasie montażu dekarze mówili, że jest to jedna z nielicznych dachówek gdzie nie ma znaczenia z której palety bierze się dachówki do montażu! Wszystkie są sprawdzane komputerowe w czasie produkcji. Odnośnie cen: sprawdź Bartycką w W-wie, może to dziwne ale wtedy mieli b.porównywalne ceny. Wybrałem łódzkiego dostawcę tylko ze względu na ewentualne reklamacje. Pzdr.

DO mm3844

SZukam takiego kierownika,którego można zostawić na kilka dni samego i będzie naprawdę kontrolował.Mam poleconego przez wykonawcę ale taki to prawdopodobnie nawet nie raczy przyjechać na budowę tylko powie "ja zna Pana Stasia,Rysia itp i wiem że on to dobrze robi :) .Więc szukam takiego ,który będzie reprezentował moją stronę.Pozdrawiam

Ty nie szukasz kierownika, tylko inspektora nadzoru.

Dzięki za oddzew!!!! :p

Jesteście kochani... :oops: Wam jest trochę łatwiej wyłapać jakieś tabliczki w Waszej okolicy, bo często koło nich przejeżdźacie. Ja byłam już nie raz, pytałam też różnych ludzi - albo nic nie wiedzieli, albo wręcz patrzyli na mnie wilkiem.

Monika i Wojtek - ta droga - przedłużenie Marmurowej jest wyłożona taką jakby kostką? Po której stronie mam szukac tej tabliczki? Podajcie pliiiiss nazwę ulicy i numer.

Anisia3 - próbowałam już tak sporo razy, jest to dość kłopotliwe, bo ludzie nie są zbyt chętni do pomocy, ale dzięki za radę :) Jakby coś Ci się obiło o uszy o wolnej działce, będę baaardzo wdzięczna.

Sli - wiem, gdzie jest Grabina, pojechaliśmy tam ostatnio na zwiad 8) zobaczyć jedną działkę , ale fakt, że całej nie objechaliśmy. Będę musiała sie rozejżeć. Jakbyś coś zauważył, daj znać proszę.

Robin_lodz - dzięki, będę wdzięczna za namiar :D A jak wygląda ta działka i w którym mniej więcej miejscu (może numer ulicy?)

Dziękuję wszystkim, poprawiliście mi trochę chumor, bo już na prawdę byłam zrezygnowana... :-?

Pozdrawiam ciepło.

Emila

tak, ta droga jest wyłozona kostką elegancko :)) jedziesz prosto, w stronę lasu, dzialka do sprzedania jest po lewo, jedx aż zobaczysz, daleko nie jest, jest na rogu dom , potem ta działka pusta 4200 i potem dom w budowie

Witam

Dawno mnie nie było , ale kociołek u mnie na budowie jest na dobre . Dosłownie jedna ekipa goni drugą i wszytsko jakoś sie układa , ale z jednym chyba się przeliczyłem . Wydawało mi sie ze z ekipami od wylewek nie ma probelmu i jak umówie się z miesiecznym wyprzedzeniem to nie bedzie probelmu , A tu ZONK !!! Dwie polecane ekipy mają wszystko zabukowane do już do polowy czerca lub poczatku lipca . Nie chce wiaść nikogo z ogłoszenia bez polecenia bo to czasami za duże ryzyko . Mam jedną ekipę ale oni krzyczą 15 zł ( może to teraz normalna kwota ?)

MOże ktoś ma z was namiary na ekipę od wylewek z której był zadowolony i może polecić ?

Jesteście kochani... :oops: Wam jest trochę łatwiej wyłapać jakieś tabliczki w Waszej okolicy, bo często koło nich przejeżdźacie. Ja byłam już nie raz, pytałam też różnych ludzi - albo nic nie wiedzieli, albo wręcz patrzyli na mnie wilkiem.

Monika i Wojtek - ta droga - przedłużenie Marmurowej jest wyłożona taką jakby kostką? Po której stronie mam szukac tej tabliczki? Podajcie pliiiiss nazwę ulicy i numer.

Anisia3 - próbowałam już tak sporo razy, jest to dość kłopotliwe, bo ludzie nie są zbyt chętni do pomocy, ale dzięki za radę :) Jakby coś Ci się obiło o uszy o wolnej działce, będę baaardzo wdzięczna.

Sli - wiem, gdzie jest Grabina, pojechaliśmy tam ostatnio na zwiad 8) zobaczyć jedną działkę , ale fakt, że całej nie objechaliśmy. Będę musiała sie rozejżeć. Jakbyś coś zauważył, daj znać proszę.

Robin_lodz - dzięki, będę wdzięczna za namiar :D A jak wygląda ta działka i w którym mniej więcej miejscu (może numer ulicy?)

Dziękuję wszystkim, poprawiliście mi trochę chumor, bo już na prawdę byłam zrezygnowana... :-?

Pozdrawiam ciepło.

Emila

tak, ta droga jest wyłozona kostką elegancko :)) jedziesz prosto, w stronę lasu, dzialka do sprzedania jest po lewo, jedx aż zobaczysz, daleko nie jest, jest na rogu dom , potem ta działka pusta 4200 i potem dom w budowie

Dzięki, trochę drogawo, ale przejedziemy się. Zobaczyć nie zaszkodzi, a może coś opuści...? :wink:

Pozdrawiam ciepło.

Emila

Dzięki, trochę drogawo, ale przejedziemy się. Zobaczyć nie zaszkodzi, a może coś opuści...? :wink:

moze coś opuści, ale za wiele to chyba nie, bo za 80 pln miała kupców od ręki i nie chciała sprzedać

Witam

Dawno mnie nie było , ale kociołek u mnie na budowie jest na dobre . Dosłownie jedna ekipa goni drugą i wszytsko jakoś sie układa , ale z jednym chyba się przeliczyłem . Wydawało mi sie ze z ekipami od wylewek nie ma probelmu i jak umówie się z miesiecznym wyprzedzeniem to nie bedzie probelmu , A tu ZONK !!! Dwie polecane ekipy mają wszystko zabukowane do już do polowy czerca lub poczatku lipca . Nie chce wiaść nikogo z ogłoszenia bez polecenia bo to czasami za duże ryzyko . Mam jedną ekipę ale oni krzyczą 15 zł ( może to teraz normalna kwota ?)

MOże ktoś ma z was namiary na ekipę od wylewek z której był zadowolony i może polecić ?

U mnie robili w zeszłym tygodniu. Kierbud twierdzi, że dobrze. Wzięli 11 zł/m2, teraz podobno będą wołać 12. Jak potrzebujesz fakturę to + 22%. Trochę średni porządek po sobie zostawili :-? , ale ja też nie dopilnowałam z braku czasu. Tel 607 112 167.

Moi Drodzy, zakupiłam działkę budowlaną w Ksawerowie. Poprzedni właściciel miał już do niej trochę dokumentów potrzebnych do złożenia pozwolenia na budowę. Wypis z planu zagospodarowania przestrzennego, z rejestru gruntów itp. Mam wobec tego pytanie: Czy muszę te dokumenty organizować od początku tak aby były na moje

nazwisko? czy są one przyporządkowane do działki i wystarczy że dołaczę akt

notarialny, iż ja jestem teraz nowym jej właścicielem.

Bardzo prosze o odpowiedź. Z góry dziękuję i pozdrawiam,

Victoria

Victoria26 - Ja też mam w Ksawerowie ( nie zmienia to faktu ). Musiałem mieć swoje "papierki" od nowa na wszystko, wypis z rej gruntów, po aktualizacji granic przez geodetę.

PZP jeszcze wtedy nie było, ale warunki zabudowy załatwaiłem na siebie. Ja musiałem mieć wszystko od nowa, ale popytaj architekta, czy w gminie, może coś się pozmieniało ...

pozdrawiam, majki

Krótkie pytanko, gdzie w Łodzi i okolicach najtaniej nadproża dostanę ?

Ja kupowałem na św. teresy 106 lub 105 bo tam mieli szybko, pytałem też w HIBETie w Rzgowie było trochę taniej ale musiałbym czekać parę dni na transport.

Jeszcze uwaga do HIBETu - ja kupowałem przez pośrednika bo u niego dostałem niższe ceny niż w HIBETie.