Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Skąd braliście sensowną terivę?????

Co nie znaczy, że dali mi pozwolenie, co to to nie. Ale przymierzam się do zakupów. Proszę o wieści, nie za drogą i z miłą obsługą...

• Odpowiedzi 20,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Co nie znaczy, że dali mi pozwolenie, co to to nie. Ale przymierzam się do zakupów. Proszę o wieści, nie za drogą i z miłą obsługą...

Z Karlina pod Piotrkowem :-), murarz mój polecał a i cenowo byli dobrzy z tym że trzeba 400 za dojazd zapłacić.

A ja mam pytanie o wylewki: polećcie kogoś i napiszcie za ile robi.

Mam problem energetyczny działka w Justynowie - ZE w Andrespolu.

Mam działkę z domkiem letniskowym z istniejącym przyłączem napowietrznym moc z tego co pamiętam 8 KW z 3 fazowym licznikiem wewnątrz domku. W wyniku styczniowych wichur przyłącze to uległo uszkodzeniu - nie działa. Nie jestem zabardzo zainteresowany jego wymianą, a to może być zrobione na koszt ZE, ponieważ muszę domek letniskowy rozwalić i wybudować DOM. Co mam zrobić w takim wypadku z prądem??

Napisałem pismo o wydanie warunków zasilania w którym poprosiłem o wymianę tego przyłącza na kablowe i budowę skrzynki w lini ogrodzenia - prośbę motywowałem troską o to że nowe przyłacze powietrzne ma kolizję z linią telefoniczną oraz drzewami i następna wichura będzie je zrywać. Oczywiście napisałem że jestem gotowy pokryć część kosztów tego przyłacza (różnice między nowym napowietrznym a kablowym) I od 3 miesięcy nie mam żadnej sensownej odpowiedzi najpierw zadzwonili że potrzebują mapkę do celów projektowych zrobiłem dostarczyłem, potem gdy dowiaduję sie tel. to słyszę odpowiedzi że nie tego sie nie da chyba tak zrobić albo że to będa bardzo duże koszty. Na pytanie jak duże raz powiedziano mi że 5tyś drugi raz że 8 tyś.

Co mam robić z tego co czytam to niektórzy mają nowe przyłącze w cenach rzędu 3 tyś zł. Słup jest na przeciwko mojej działki po drugiej stronie gruntowej drogi odległość od ogrodzenia około 6-8 metrów. Czy mam żądać odpowiedzi na piśmie - bo nic nie dostałem, gdzie z tym interweniować.

Czy można ewentualnie "wyjąć" przyłącze z domku letniskowego na czas budowy a potem przełożyć też napowietrzne do nowego domu? skoro kablowego sie nie da albo ma kosztować 8 tyś?

Widzę że nie ma znających sie na elektryce :(

Dziś dowiedziałem sie że na sąsiedniej działce sąsiad zakładał prąd od zera i przyłącze kablowe wraz ze skrzynką oraz wszystkimi kosztami przydział mocy itp kosztowały go 3600 zł odległość od słupa identyczna.

Chyba będzie trzeba skargę na ZE napisać tylko do kogo.

Jak chcesz od razu na "górę" uderzyć to:

URZĄD REGULACJI ENERGETYKI, ŚRODKOWOZACHODNI ODDZIAŁ TERENOWY

z siedzibą w Łodzi

(obszar działania - woj. świętokrzyskie

i łódzkie)

ul. Uniwersytecka 2/4, 90-137 Łódź

tel. (42) 639-24-40

fax. (42) 639-24-50.

Ale najsamprzód (tak mawia moja babcia :) ) spróbuj zainetresować sprawą kierownika a następnie prezesa ŁZE S.A. (poszperaj trochę na stronie http://www.lze.pl - może uda się znależć kontakt do kompetentnych osób).

powodzenia

Ufff... :D Kończymy elektrykę przed nami tynki, co/cu i wylewki... :-? Gdyby ktoś potrzebował elektryka, to mogę swojego polecic - zainteresowanym, - nalepiej z rejonu energetycznego Pabianice, wyślę namiar na priv.

Małgosiu a ile on brał za robotę ? od punkktu ? czy za całość ?

i cz robił np. alarm przy okazji , tv , sieć it ?

Z Karlina pod Piotrkowem :-), murarz mój polecał a i cenowo byli dobrzy z tym że trzeba 400 za dojazd zapłacić.

A gdzieś bliżej? Oprócz Marii w Aleksandrowie, tam mam średnie wspomnienia.

A gdzieś bliżej? Oprócz Marii w Aleksandrowie, tam mam średnie wspomnienia.

Może spróbuj na Gojawiczyńskiej w f-mie Maxbet. Ceny są do zaakceptowania (chyba :wink: ). Ja też się przymierzam do zakupu i prawdopodobnie zrobię to właśnie tam.

Trzymam kciuki za rzeczone pozwolenie :wink: :wink:

Pozdrawiam

No to hip hip hura. :lol: :lol: :lol: Dzisiaj moje papiery poszły z Aleksandrowa do Zgierza. Jeśli się nie doczepią to decyzja już w ten piątek. Jak nie ten piątek to przyszły. Też dobrze. Już widzę światło na końcu papierkowego tunela jeszcze trochę a w oczki zaświeci halogen :lol:

Patrząc pod kątem moich złodzieji :evil: podajcie mi namiary na producenta czy sprzedawcę sensownego płotu betonowego. Zrezygnowałam z płotu bocznego z siatki ( bo znowu mi ukradną) na betonowy którego trudniej jest zwędzić. Lepsza siatka ale co zrobić :cry:

Dzisiaj rozmawiałam z jednym producentem dał mi takie ceny:

- wysokość 3 przęsła 70zł , jeśli z montażem 95zł

- wysokość 4 przesła 90zł, z montażem 120zł.

Dużo czy mało. Pan mnie straszy stałym wzrostem cen cementu i podwyżką cen takiego płotu.

Macie jakieś namiary to ja poproszę. Z góry wielkie dzięki. :D

mpoplaw. twój i mój " dobroczyńca" to dwie różne osoby. Mój to Paweł Cz.ż. lat 35 oficjalnie bezdomny bezrobotny. Szkoda że nie ci sami we dwójkę byłoby nam raźniej :lol: . A tak to papiery są już w sądzie i teraz nie mogę już gadać z prokuratorem by Pawłowi w kaszę nadmuchać. :x . Ponoć mogłam do szasu przesłania papierów do sądu. Skąd ja mam o tym wiedzieć :evil: Skóra mnie swędzi by zostać oskarżycielem posiłokowym. Z tego co już wiem Pan nie był do tejpory nigdy złapany to dostanie w zawiasach :x

A mnie wrescie udało się przewieźć altankę na działkę. I stoi:)))) Miałem niezłe przeboje z HDS'ami ale wreszcie jest. Jeżeli mogę komuś coś doradzić to nigdy nie korzystajcie z usług firmy "Szabla"...tak chamskiego i niesłownego faceta nigdy nie spotkałem i mam nadzieję, że nie spotkam

Witam!

Mam możliwość kupna atrakcyjnej działki (przy drodze asfaltowej, z prądem przy drodze, wodą i gazem w odl. 100m, wjazdem od pólnocnego wschodu. Działka ma dobrą cenę i jest rolna.

Wiem na razie tyle: właściciel składał wniosek o przywrócenie tego terenu pod budownictwo mieszkaniowe do sporządzanego właśnie studium uwarunkowań. Było już takie przeznaczenie w poprzednim planie, ale plan wygasł, poza tym jest to park krajobrazowy, teren kwalifikujący się pod ochronę ekologiczną, więc decyzje dot. klasyfikacji tego obszaru pod budownictwo mieszkaniowe były wstrzymane. Nie on jeden zresztą taki wniosek składał, bo jest kilka osób w okolicy w podobnej sytuacji. Ponoć na jakimś zebraniu zostało obiecane, że te tereny położone przy ulicy będą przeznaczone pod budownictwo. Czyli powinno być wszystko ok.

Co o tym myślicie? Warto kupić? Działka jest atrakcyjnie położona, fajny widok, dobry dojazd - do centrum jakieś 10-15 min samochodem, strona świata super. Jedyny problem to to że jet rolna i co za tym idzie czekanie na decyzje, czy będę mogła coś zbudować i to, że jest wąska - 25m i dłuuga - 160m. No.. jest ateakcyjna cenowo...

Poradźcie... :roll:

Witam!

Mam możliwość kupna atrakcyjnej działki (przy drodze asfaltowej, z prądem przy drodze, wodą i gazem w odl. 100m, wjazdem od pólnocnego wschodu. Działka ma dobrą cenę i jest rolna.

Wiem na razie tyle: właściciel składał wniosek o przywrócenie tego terenu pod budownictwo mieszkaniowe do sporządzanego właśnie studium uwarunkowań. Było już takie przeznaczenie w poprzednim planie, ale plan wygasł, poza tym jest to park krajobrazowy, teren kwalifikujący się pod ochronę ekologiczną, więc decyzje dot. klasyfikacji tego obszaru pod budownictwo mieszkaniowe były wstrzymane. Nie on jeden zresztą taki wniosek składał, bo jest kilka osób w okolicy w podobnej sytuacji. Ponoć na jakimś zebraniu zostało obiecane, że te tereny położone przy ulicy będą przeznaczone pod budownictwo. Czyli powinno być wszystko ok.

Co o tym myślicie? Warto kupić? Działka jest atrakcyjnie położona, fajny widok, dobry dojazd - do centrum jakieś 10-15 min samochodem, strona świata super. Jedyny problem to to że jet rolna i co za tym idzie czekanie na decyzje, czy będę mogła coś zbudować i to, że jest wąska - 25m i dłuuga - 160m. No.. jest ateakcyjna cenowo...

Poradźcie... :roll:

1. Sprawdz aktualny plan zagospodarowania gminy Nowosolna. Jest zatwierdzony i na jego podstawie mozna sie duzo dowiedziec (np jesli dzialka jest w sasiedztwie teren budowlanych to jest duza szansa na przeksztalcenie... ale nie odbedzie sie to szybko. Bedzie sie trzeba nachodzic... i naplacic...

2. Na wiosne wszystkie dzialki sa ladne :D

3. Jesli prad jest przy dzialce to prawie OK (bo moze sie okazac, ze elektrownia nie ma mocy na przylaczenie Ciebie). Ciagniecie wody jeszcze da sie przezyc (tu chyba Robin_lodz moze cos o kosztach napisac). Ale gaz bedzie Cie drogo kosztowal.

Działka nie jest w Gminie Nowosolna, jest na terenie Łodzi, w okolicy ulicy Okólnej. Na tym terenie nie ma jeszcze planu, właśnie opracowują studium.

A jeśli chodzi o urok miejsca - ostatnio naprawdę sporo działek oglądałam i mimo wiosennych klimatów wszędzie było tak sobie, a tam urokliwie...

Działki obok są też rolne, więc jedyna nadzieja w tym, że faktycznie te tereny przeznaczą pod budownictwo, jak ponoć obiecali...

Dzieki Ola , a wybór u nich jest duży , ja mam grafitowy dach i nie wiem jaki kolor dobrać tego klinkieru

Ja też mam grafitowy daszek i dałam gafitowe kominy, zapraszam do stronki ze zdjęciami zobaczysz jak wyszło

Ola

Kurcze , nie moge nigdzie dostać klinkieru w graficie , pomocy please , chyba zamienie na żółty komin :( jak nie znajde jutro grafitu

Działka nie jest w Gminie Nowosolna, jest na terenie Łodzi, w okolicy ulicy Okólnej. Na tym terenie nie ma jeszcze planu, właśnie opracowują studium.

A jeśli chodzi o urok miejsca - ostatnio naprawdę sporo działek oglądałam i mimo wiosennych klimatów wszędzie było tak sobie, a tam urokliwie...

Działki obok są też rolne, więc jedyna nadzieja w tym, że faktycznie te tereny przeznaczą pod budownictwo, jak ponoć obiecali...

Poczytaj EZS. Ona ma własnie tam działkę i tysiąc problemów.[/url]

Ufff... :D Kończymy elektrykę przed nami tynki, co/cu i wylewki... :-? Gdyby ktoś potrzebował elektryka, to mogę swojego polecic - zainteresowanym, - nalepiej z rejonu energetycznego Pabianice, wyślę namiar na priv.

Małgosiu a ile on brał za robotę ? od punkktu ? czy za całość ?

i cz robił np. alarm przy okazji , tv , sieć it ?

Brał za robotę od całości - nie przeliczał na punkty... :D Alarm zrobili nam znajomi mający firmę ochraniarską, elektyk robił całą resztę, tv poinstruowany przez mojego męża (choc sam tez potrafil, ale moja polowka to spec od tych spraw).

Contel

A : Wienerberger - Terca - Stratus :

http://www.wienerberger.pl/servlet/Satellite?pagename=Wienerberger/SR_Product/ProductStandard05&cid=1083571246095&sl=wb_pl_home_pl&lpi=1077526673895

Nie jest do dostania ?

Bo ja myślę o tej na kominy do dachu grafitowego ... :)

Ale nie pytałem jeszcze czy sa szanse na jej dostanie :roll:

pozdrawiam, majki