Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Działka nie jest w Gminie Nowosolna, jest na terenie Łodzi, w okolicy ulicy Okólnej. Na tym terenie nie ma jeszcze planu, właśnie opracowują studium.

A jeśli chodzi o urok miejsca - ostatnio naprawdę sporo działek oglądałam i mimo wiosennych klimatów wszędzie było tak sobie, a tam urokliwie...

Działki obok są też rolne, więc jedyna nadzieja w tym, że faktycznie te tereny przeznaczą pod budownictwo, jak ponoć obiecali...

Poczytaj EZS. Ona ma własnie tam działkę i tysiąc problemów.[/url]

Anisia, zdaje mi się, ze mam właśnie jeden problem mniej. Ale jak dostanę papierek w rękę to napiszę dokładnie. Nadzieja mi świta....

Trzymam kciuki. :)

• Odpowiedzi 20,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czesc

jaka firme mozecie polecic w sprawie wyboru i zakupu kotla gazowego ? Tak zeby mieli wyroby kilku producentow ...

bylismy w Tech-Gazie ale chcemy jeszcze skonfrontowac :)

Proponuję SAUNOPOL na Inflanckiej przed Leclerc'iem.

Spory wybór i wydaje mi się że fachowa obsługa

To ja jeszcze do tej "listy wycieczkowej" mogę dodać Therminstal na Kopcińskiego (przy samym wiadukcie - w kierunku Piłsudskiego) :)

Wybór duzy, do obsługi zastrzeżen nie miałam, rabaty sensowne ;)

Ile placiliscie ostatnio za ocieplenie poddasza + karton gipsy ?

U mnie ekipa zawolala 20 zł ocieplenie + 35 zł karton. Wiem iz to drogo , ale chcialbym wiedziec jak drogo.

Ekipa polecana, solidna

My mamy za 25 PLN jako calosc ... ocieplenie i karton-gips ... budujemy 20 km poza Łodzią .... i ostatnio robimy wszystko u tego samego majtra .... tynki wewnetrzne, ocieplenie i tynki zewnetrzne, wylewki, ocieplenie poddasza i moze cos tam z wykonczenia.....

pomóżcie

mam wycenę od czterech firm od okien

1. M&S

5 komorowy Brugmann 6875,25

2. OKNO-BUD

5 komorowy Aluplast, Roto NT 5700,00

3. OKNO-STYL

GEALANT S8000 6-l=komorowy, Roto NT 5670,00

4.ABATEX

5 Komorowy Brugmann 6100,00

nie wiem którą firmę wybrać macie jakieś doświadczenia z tymy firmami głownie chodzi o montaż

A może kupowaliście w innych miejscach

Ja mam zamówione okna w StanMalu. Jeśli chodzi o ofertę okna na profilu Salamander 5 komorowe; okucia Winkhaus, cena.... to już indywidualna sprawa ale myślę że możesz spróbować :wink:

My mamy z SCHUCO ... Mielczarek ... maja punkt na Zachodniej ... mamy zalozone i nie byly duzo drozesz niz inne .... szprosy mieli najtaniej i kolor dwustronny mieli taniej niz inni

Moi Drodzy,

poszukuje kierownika budowy godnego polecenia i inspektora nadzoru. Bede budowac dopiero w drugiej polowie przyszlego roku. Bardzo prosze o odpowiedz jesli ktos z Was jest zadowolony z uslug Waszego? Moze orientujecie sie rowniez jaki jest przyblizony koszt wrysowania projektu domu na mapke dzialki?

Pozdrawiam,

victoria

Szoku dzisiaj dostałem normalnie . Myślałem ,że takie rzeczy zdarzają się tylko erze ale ....

Grabię sobie trawkę na działce ,słoneczko przygrzewa i nagle podjeżdża jkaś furka i za szybą widzę uśmiechnietą michę ... . Patrzę na blachy ..nie znam...gość wysiada i ....... patrzę a to mój cieśla-dekarz..... przejeżdżał sbie niedaleko i skręcił żeby zobaczyć czy wszystko wporządku czy dach sie gdzies nie podniósł,czy ostatnie wiaterki nie zrobiły mu krzywdy.......

Normalnie dostałem szoku.... ucieszył się jak zobaczył ,że wszystko wporzo i pojechał w swoją stronę...

...normalnie jak w bajce jakiejś czy co..??????

ale co Cie tak zdziwiło :o

że cieśla podjechał furą (jak pracuje solidnie to ma - a co :lol: )

.....czy, że podjechał sprawdzić czy wszystko wporzo???????????

no bo widzisz, mój cieśla jeszcze dachu mi nie zakładał ( tylko umówieni jesteśmy) a na swojej furze (autko osobowe) dowiózł mi 0,5m3 desek ..tak z uprzejmości :lol: ......załatwił mi w dobrej cenie więźbę, dachówkę ......

.... i co jakis czas zagląda jak budowa postępuje ....porozmawia i ogólnie jest baaaardzo miły i uprzejmy :lol: :lol: :lol:

ale co Cie tak zdziwiło :o

że cieśla podjechał furą (jak pracuje solidnie to ma - a co :lol: )

.....czy, że podjechał sprawdzić czy wszystko wporzo???????????

no bo widzisz, mój cieśla jeszcze dachu mi nie zakładał ( tylko umówieni jesteśmy) a na swojej furze (autko osobowe) dowiózł mi 0,5m3 desek ..tak z uprzejmości :lol: ......załatwił mi w dobrej cenie więźbę, dachówkę ......

.... i co jakis czas zagląda jak budowa postępuje ....porozmawia i ogólnie jest baaaardzo miły i uprzejmy :lol: :lol: :lol:

dach już 1,5 roku temu zrobiony :roll: i tak troszkę się nie spodziewałem :D

a jeśli chodzio furę to dla mnie on może nawet samolotem latać , bo jak na dzień dzisiejszy to najprzyzwoitszy z fachowców jacy u mie na bydowie robili ...i najbardziej słowny ...O!!!

no bo widzisz, mój cieśla jeszcze dachu mi nie zakładał ( tylko umówieni jesteśmy) a na swojej furze (autko osobowe) dowiózł mi 0,5m3 desek ..tak z uprzejmości ......załatwił mi w dobrej cenie więźbę, dachówkę ......

.... i co jakis czas zagląda jak budowa postępuje ....porozmawia i ogólnie jest baaaardzo miły i uprzejmy

mój cieśla postępuje kropka w kropkę tak samo http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif

nie tracę wiary w ludzi, wszak to ten sam cieśla http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif

Miłek

Będzie lepiej a potem gorzej. :D :o

Teraz tak - ten plan nadal istnieje i jest obowiązujący, w każdym razie do 29 maja, kiedy będzie następna rozprawa. Studium właśnie opracowywane opiera się w gruncie rzeczy na tym planie, więc jeżeli na planie był obszar budowlany, to raczej taki zostanie. Idz do Samodzielnej pracowni geodezji i coś tam w UM (są bodajże na Tymienieckiego) i popytaj- może powiedzą. Wystąp też o wypis i wyrys z planu na Bałuty. TERAZ, w ciągu kilku dni. Pooowinni wydać. I będzie jasność. Jeżeli będzie rolna, to trzeba wystąpić chyba do prezydenta o zmianę, ale to już ja nie wiem dokładnie. W każdym razie studium będzie wyłożone do wglądu, zawsze jest to bardzo po cichu i trzeba pilnować kiedy, ale wtedy można zgłaszać uwagi...

:o :o :o

A jak to się stało, odblokowali ten plan na trochę, czy co? :o :wink:

Będę się dowiadywać.

Ogromne dzięki za informację. Ewa, napiszę jeszcze na priv, żeby nie zanudzać innych z grupy... :roll: :wink:

Pozdrawiam

Kochani szukam płyt granitowych do obłożenia schodów na ganku. Nie Mam jeszcze sprecyzowanego do końca pomysłu na ganek, ale nie podoba mi się ułożenie standartowych formatów gresów, dlatego pomyślałem o dużo formatowych płytach granitowych z dużymi fugami. Szukam wykonawców i firme która przygotuje materiał do ułożenia.

Pomóżcie w rozwiązaniu problemu, borykam sie z nim już drugi rok tz. nie miałem pomysłu jak to wykończyc, może przy waszej pomocy.

Zdjęcia mile widziane.Pozdrawiam

witam

troszkę nas (mnie i źony) mało ostatnio na forum bonie mamy juz internetu

kilka odpowiedzi na tematy z ostatnich stron

Terriva - MAXBET - solidna obsługa - terminowe dostawy - ogólnie bardzo ok

bralismy od nich równieź cement i bloczki fundamentowe

jak w tym roku brakło cementu to załatwili nam z innej hurtowni

okna

M&S bardzo sprawny montaż terminowi snsowni na rozmowy

jestem tylko zdziwiony ceną

ocieplenie poddasza - sam szukam :)