Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 20,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mam pozwolenie na budowe Hurra

No i kto za to płaci? Pan płaci, Pani płaci - Społeczeństwo proszę Pani - Społeczeństwo :lol: :lol: :lol:

A z punktu mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak należy zrobić, żeby tej krytyki nie było - tylko aplauz i zaakceptowanie

Baaaardzo serdecznie gratuluję!!! :wink:

A dziękuję, dziękuję

A teg geodeta to ile bieże. Bo że mapa ładna, to dobrze, ale ile za punkt??? Mój, co robił mapę, był straasznie drogi, mniej niż 800 nie gadał. A znowu z Brzezin zawołał 350 ale w ub roku, nie wiem, czy nadal aktualne...

Geodetę z okolic Aleksandrowa polecam

GeoExpert 042-712-25-45 Kędziora

nie wiem czy najtańszy ale solidny (no mnie przynajmniej nie nawalił - jeszcze ;-) ) no i projektant powiedział że przygotowana mapa solidna :lol:

mamy tego samego geodetę http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif

potwierdzam, że solidny

ale nie jest najtańszy, wręcz przeciwnie, za wytyczenie domu i granic działki zapłaciłam 1300, mapa do celów projektowych 700, w Zgierzu można znaleźć dużo tańszego, chociażby tego, którego miała kropkq

Ile placiliscie ostatnio za ocieplenie poddasza + karton gipsy ?

U mnie ekipa zawolala 20 zł ocieplenie + 35 zł karton. Wiem iz to drogo , ale chcialbym wiedziec jak drogo.

Ekipa polecana, solidna

My mamy za 25 PLN jako calosc ... ocieplenie i karton-gips ... budujemy 20 km poza Łodzią .... i ostatnio robimy wszystko u tego samego majtra .... tynki wewnetrzne, ocieplenie i tynki zewnetrzne, wylewki, ocieplenie poddasza i moze cos tam z wykonczenia.....

Nikt wiecej w tym roku nie ocieplal poddasza ??

Geodetę z okolic Aleksandrowa polecam

GeoExpert 042-712-25-45 Kędziora

nie wiem czy najtańszy ale solidny (no mnie przynajmniej nie nawalił - jeszcze ;-) ) no i projektant powiedział że przygotowana mapa solidna :lol:

mamy tego samego geodetę http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif

potwierdzam, że solidny

ale nie jest najtańszy, wręcz przeciwnie, za wytyczenie domu i granic działki zapłaciłam 1300, mapa do celów projektowych 700, w Zgierzu można znaleźć dużo tańszego, chociażby tego, którego miała kropkq

a cena wytycznia budynku zalezy od ilości narożników?

ile miał Twój dom? ja mam klaszyczna bryłę ale narożników będzie 6 bo garaż wytaje nieco :D

Mówisz o zabudowie siedliskowej. Teraz już ponoć nie 1 a 3,5 ha trzeba mieć, bo zmieniła się wielkość średniego gospodarstwa rolnego w województwie Łódzkim, ale pewności nie mam.

Najgorzej jest, jak istnieje już plan i w zatwierdzonym planie dana działka jest rolna, bez dopisku że z możliwością budowy. Wtedy już się tego nie zmieni.

Teraz powstaje nowy plan, więc jest jakaś możliwosć wpłynięcia na decyzje urzędników.

W planie który uchwalono 2 lata temu, ale przestał istnieć, bo go zaskarżyli, te tereny były juz przeznaczone pod budowę, więc jest szansa, że w tym nowym też będą. Wnioski zostały odpowiednie złożone, więc mogliby je uwzględnić...

Witaj,

Ja też z tych okolic (pozdrowienia dla Inki :) i po nielichej przeprawie z wojewódzkim konserwatorem przyrody.

Otóz niekoniecznie trzeba mieć działkę aż o wielkości przeciętnego gospodarstwa rolnego w danej gminie. PKWŁ ma własne wymagania co do minimalnej wielkości działek.

Oprócz mapki, do której link widziałam - jest też opis poszczególnych obszarów, tzw. plan ochrony parku: http://www.nowa.pkwl.pl/modules.php?op=modload&name=Downloads&file=index&req=getit&lid=1. I on wskazuje jaka jest minimalna wielkość działki, na której można się budować.

Na to wszystko nakładają się jeszcze plany i polityka gminy - w tym wypadku gminy Łódź.

Jeżeli obie strony (park i gmina) będą pozytywne - na działce się pobudujesz. Na pewno nie ma co się ładować, jeżeli plan ochrony parku to uniemozliwia. To raczej zmianie nie ulegnie. Jeżeli chcesz, mogę podac na priva, kto w urzędzie wojewódzkim ochroną parku się zajmuje i powinien - teoretycznie - na pytania odpowiedzieć.

Generalnie, również polecam gminę Stryków - im na inwestorach zależy.

Pozdrawiam!

Agnieszka

Szoku dzisiaj dostałem normalnie . Myślałem ,że takie rzeczy zdarzają się tylko erze ale ....

Grabię sobie trawkę na działce ,słoneczko przygrzewa i nagle podjeżdża jkaś furka i za szybą widzę uśmiechnietą michę ... . Patrzę na blachy ..nie znam...gość wysiada i ....... patrzę a to mój cieśla-dekarz..... przejeżdżał sbie niedaleko i skręcił żeby zobaczyć czy wszystko wporządku czy dach sie gdzies nie podniósł,czy ostatnie wiaterki nie zrobiły mu krzywdy.......

Normalnie dostałem szoku.... ucieszył się jak zobaczył ,że wszystko wporzo i pojechał w swoją stronę...

...normalnie jak w bajce jakiejś czy co..??????

faktycznie jak w bajce,

możesz podac namiar na gościa ?

pzdr

Mirka