Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Canna - ja zapodałem tylko pomysł. Jakiś tam, jeden z co najmniej kilku możliwych.

Wyobraźmy sobie sytuację, że polecam ( jako autor strony ), np. Maxbet. Ale to samo się dzieje teraz w tym wątku. Każdy kogoś poleca i już.

A to co napisała terka : też opisała w sumie dość dokładnie zachowanie dwóch firm, każda z nich po przeczytaniu może poczuć sie urażona i zażądac przeprosin o ( niby ) złe o nich rozpowiadanie opinii... :o

Czy to będzie WWW, czy forum, czy cokolwiek innego, to jeśli to będzie publiczne, to zawsze ktoś może mieś jakieś "ale".

Poza tym jeśli ja zamieszczę info, że firma ABC z Pierdółki Dolnej jest fajna i sie dobrze handluje z nimi, to to jest informacja dla innych krzywdząca ? Jak zasłużą to się też o innych napisze :wink:

Poza tym można maksymalnie "odpersonalizować" informacje, np. :

Firma ABC, Pierdółka Dolna tel ... : dobre ceny na : bloczki i zbrojenie.

Dobre ceny w/g kogoś, bo ten ktos obdzwonił już 150 innych składów i dokonał takiej selekcji a nie innej.

W każdym razie ja się nie upieram co do formy, ale co do ideii - dzielmy sie wiedzą o firmach, to będzie nam łatwiej. Znaczy : taniej :D

pozdrawiam, majki

• Odpowiedzi 20,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A tak sobie jeszcze myślę, jeszcze proście jest założyć nowy wątek w grupach budujących np. Grupa Łódź - ogłoszenia i tam zamieszczać TYLKO i WYŁĄCZNIE info o ekipach / produktach itp. Bez komentarzy i dyskusji.

Moim zdaniem to bardzo, bardzo dobre rozwiązanie. Oddzielone będą bieżące dyskusje (tutaj) od znalezionych ofert (na nowym wątku).

Przy okazji samoistnie zrobi się historia dobrych ofert (będzie data, kiedy coś ktoś wypatrzył).

Jeśli ktoś będzie szukał np. bloczków, będzie mógł sobie sam odpowiednio przeszukać "nasz łódzki wątek ofertowy" za pomocą funkcji Szukaj.

Dodatkowo proponuję, aby każdy zainteresowany biorący udział w przedsięwzięciu w swoim podpisie umieścił link do nowego wątku, dzięki czemu nastąpi automatyczne jego rozpropagowanie.

I jeszcze jedno z przemyśleń: ustalmy w miarę możliwości jeden wspólny format informacji, np.:

bloczki - Firma ABC, Pierdółka Dolna, tel. ... (cena za bloczek taki a taki)

zbrojenie - Firma ABC, Pierdółka Dolna, tel. ... (cena za tonę)

a więc w osobnych wierszach różne produkty

Dzięki temu będzie się dużo łatwiej szukało interesujących nas akurat produktów.

I tak jak napisał majki: TYLKO i WYŁĄCZNIE info o ekipach / produktach itp. Bez komentarzy i dyskusji.

Od siebie dodam: również bez pytań o produkty, niech pytania pojawiają się w obecnym wątku, a tam tylko naszym zdaniem dobre oferty.

:evil: :evil: :evil: :evil:

Zaczynamy budowę w połowie czerwca, więc na pierwszy ogień zamówień poszły bloczki fundamentowe. Po dziesiątkach rozmów telefonicznych został Maxbet i Dąbrówka koło Zgierza.

Dla tych którzy planują początek budowy na sierpień i nie mają bloczków fundamentowych podaję namiary na bloczki po 2,80 brutto, zamówień mają na dzień dzisiejszy do końca lipca.

Mierzno 42 tel. 044 710 24 46 , 600883947

Też brałem z Dąbrówki i nie brałem faktury. Wokół mnie wszyscy sąsiedzi (prawie) budowali z tych bloczków. Wziąłem tylko kiedyś dwa na próbę, jak majster powiedział , że ok to wziąłem. NIe będę dolewał oliwy do ognia bo fakt w maju ub. płaciłem tam po 2,1. Ale były tez oferty w stylu 1,5 - 1,75 ale bez rekomendacji więc nie ryzykowałem. W końcu to fundamenty.

Co do ogłoszeń to może się nie sprawdzić, bo juz to było nie raz. Piszmy po prostu na grupie łódzkiej, bo tu najwięcej ludzi zagląda. A jak komuś coś zostanie to też warto wspomnieć.

Ja jeszcze raz przypominam, że mam np. dwie palety dachówki Braasa lumino ceglastej, jeszcze nierozfoliowanej. Kupowałam na początku roku, po zeszłorocznych cenach.

Opisując wcześniej moje przygody dnia wczorajszego i dzisiejszego pisałam szczerą prawdę, a jeśli opisywane firmy poczują się urażone tak przedstawioną sytuacją to niech zmienią swoje postępowanie. Kiedyś rynek materiałów budowlanych się nasyci i pozostaną wtedy na rynku firmy które obecnie wyrabiają sobie dobrą renomę. Wracając do Maxbetu to i tak po tej podwyżce kupiliśmy u nich bloczki bo i tak byli konkurencyjni. Rozglądałam się też za stropami.Dzwoniłam do Karlina pod Piotrkowem, bo słyszałam że mają dobre ceny, ale oni teraz zbierają zamówienia na stropy które będą dostarczali we wrześniu. Pomysł aby się dzielić informacjami o dobrych cenach materiałów i wykonawców bardzo mi się podoba. Pozdrowienia dla wszystkich z grupy Łódzkiej

Cześć

Słuchajcie, dobra, czyli wątek z "ogłoszeniami" na grupach ? Dobrze żeby jak najwięcej się na z gr. łódzkiej wypowiedziało, żebyśmy mieli jakąś większość "za" :wink:

Spróbuje napisać do modów, co myślą o takim wątku, czy nie będzie konkurencją do "ogłoszeń" gdzie panuje zasada, że każdy może dać 1 ogłoszenie ( nie jest to respektowane przez ogłoszeniodawców ).

pozdrawiam, majki

Kochani, gdzie kupowaliście parapety drewniane?? Nie mam złudzeń, że będą tańsze, ale może będą szybciej od tych, do których się przymierzałam. Muszę czekać 6 tygodni, a to trochę za długo :cry:

drewniane parapety w 6 tygodni to dobry termin,

kto daje taki termin ???

lepiej i szybciej fornirowane,

większosć firm okiennych takie oferuje,

2 tygodnie i masz,

pozdro, :wink:

co do bloczków zamówiłam na śląskiej. Po 2,6 z transportem i w dodatku te mniejsze (12). Jakieś wariactwo. Ale w innych skłądach trafiałam tylko na droższe a maxbet powiedział mi za 3 tygodnie :( . Czyżby zmienili zdanie i mieli na skałdzie?

Teraz szukam stropu (niemrawo) i komina systemowego. Cena cegieł wynosi bowiem 1,8 zł a mnie potrzeba ich 3600. W takim układzie mam za to dwa kominy gotowe, mam nadzieję. I też jest fajnie - potrzebuję komin i 3 kanały wentylacyjne - w zestawie. Podobał mi się Icopal ze Zduńskiej Woli

- nie przewidują takiego układu. A nawet jeżeli, to nie mają przedstawiciela w Łodzi! To znaczy oni twierdzą, że mają ale on nie chce sprzedawać ich kominów, bo mu się nie opłaci. Schneidel - bloczki wentylacyjne mają węższe, niż dymowe "to sobie pani dosztukuje" :o , Leier - strasznie drogi, IBF - nie ma informacji w sieci, gdzie ich kupić, na maile nie odpowiadają, Bolesławiec - kupić moiżna, ale doradzić nie ma kto, pani w hurtowni nic nie wie, przedstawiciel handlowy ciągle jest "właśnie w samochodzie i nie może rozmawiać" Zapel wczoraj podiósł ceny choć i tak są konkurencyjni i przynajmniej dostępni. Nie jestem zachwycona, bo mają dość duże bloczki a ja chciałam wcisnąć między belki terivy, ale chyba jestem na nich skazana. Najtaniej jest w kom-went, ale co to za jedni?

Nigdy nie przypuszczałam, że tak trudno kupić komin!

O stropach teriva chętnie się dowiem od tego, co kupi. Nie mam już czasu dzwonić. Wyczerpałam się przy kominach...

te rury do ogrzewania podlogowego wystepuja w dwoch pzredzialach cenowych, okolo 4 zł i około 2zł... handlowcy twierdza, ze te za 2 to są chińskie i "do dupy", ze pękają i bede miala z nimi tylko problem

Będziesz miała - niestety, ale chińskie stopy metali nie są wytrzymałe z powodu ich nie odpowiedniego składu pod kątem funkcji jaką ma pełnić produkt z niej wykonany. Mam nadzieję, że zdajesz sobie sprawę co to znaczy reperacja ogrzewania podłogowego.

Wymądrzam się bo od jakiegoś czasu interesuję się tematyką wyrobów made in China i ich importem.

Pozdrawiam

czy widział ktoś piasek płukany do murowania poniżej 600 zł za kamaza 18 ton ??

wczoraj w GO-TRAKT w Strykowie powiedzieli mi 25 zł/tonę (nie pamiętam czy powiedział płukany czy przesiewany), cena z transportem (ale ja pytałem o Nowosolną, nie wiem jak gdzie indziej)