Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ja mam dialog w telefonie, ale internet z kabluffki. Co do telefonu to jest ok, trochę taniej niż w tpsa - zamiast 110-120 płacimy po 70-80 złotych (dłuższe 4-minutowe impulsy i na razie 19 zł rabatu na abo za zmianę operatora przez rok).

Dostałem całą teczkę informacji o internecie, powinni też Cię w coś takiego wyposażyć. Sporo informacji jest na stronie www.

Natomiast jeśli ktoś już ma tepsę to polecam neostradę light - całkiem przyzwoita jakość za dość przystępną cenę 99 zeta. Znajomi mają i sobie chwalą.

• Odpowiedzi 20,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Anna99, ja mam Dialog CDI to jest cyfrowe łącze, z tym że nie stałe (wdzwaniam się za każdym razem). Założyłem je dopiero we wrześniu zeszłego roku i mam zniżki na dostep do internetu i abonament. Wcześniej miałem TPSA, ale kiedy dowiedziałem się że za zablokowanie numeru 0 700 trzeba im płacić 5 zł/m-c to upewniło mnie w przekonaniu, że przyszedł czas na zmienę operatora (są złodziejami chcącymi zarabiać na dialerach).

Dialog chyba dopiero teraz wprowadza stały dostęp o szybkości 1 i 2 MB. Ogólnie mówiąc nie cierpię TPSA z jego ciągłymi manierami monopolisty, zmienili punkty sprzedażowe, ale dla abonentów obsługę prowadzą już te same panie z minionej epoki. Stąd pozostanę w Dialogu jeśli tylko nie będzie on wyraźnie droższy od TPSA-y co wydaje się mało prawdopodobne.

Jednym z konkretnych plusów Dialogu jest możliwość przeglądania wykonanych połączeń po zalogowaniu na ich stronie (bez opłat). Jest ich więcej jeśli tylko dokładnie porównasz ich oferty.

No i po spotkaniu! Bardzo fajnie było i kto nie był, to niech żałuje :lol: Ciechanko, ucałowalam osobiście Teskę od Ciebie. Resztę wrażeń opowiemy jak się spotkamy i jak zrobię zdjęcia. A mam caaały film atrakcji. Chyba trzeba będzie zrobić spotkanie grupki, zanim ruszą roboty na budowach. :lol:

Witam was szczególnie anie99 która mnie tu wciągnęła ;-)

Mam na imię Sebastian i właśnie jestem na etapie pozwolenia na budowę itd. Będę budował na wsi ;-) 4 km od CZMP . Ładna mi wieś gaz, prąd, woda i droga asfaltowa, woda i przystanek autobusowy przy działce w stronę Łodzi i Rzgowa. W czym mogę wam pomóc ? Mam z racji wykonywanego zawodu dosyć duże rozeznanie w stolarstwie. Chętnie nawiążę współpracę z osobami kupującymi właśnie materiały budowlane.

Myślę, że w grupie łatwiej wynegocjować dobrą cenę. To samo jeśli chodzi o usługi. Obecnie szukam ekipy do wymurowania stanu surowego otwartego od zera i robót ziemnych oraz kompleksowe doprowadzenie do domku mediów.

Pozdrawiam

Witaj Grupo Łódzka.

Miło było Was poznać na spotkaniu.

tdxls i Luśko jeszcze raz Wam dziękuję za wszystko. :wink:

Szkoda, ze tak szybko musieliście wracać.

pozdrawiam wszystkich

Edzia

Tommco nie zapomnieli...jesteś przesympatyczny i przywitałam wszystkich. A wobec Luśki i tdxls -mam dług wdzięczności :wink:

Żałowałam tylko ze dziś rozminęlismy sie na czacie

No to poprawiam się i pozdrawiam Ciebie szczególnie :wink:

Edzia

Fajnie Wam było się spotkać w W-wie. Następnego razu sobie nie odpuszczę.

Lusiu przepraszam, że nie dotarłam w piątek ale wir szaleństwa budowlano-domewego mnie wciągnął.

Bylismy na targach. Trochę pozbierałam namiarów na parapety, parkiety, marmury no i piękne nowoczesne balustrady. Moje odczucia estetyczne "powaliła" balustrada ze stali (bardzo prosta w formie) z drewnianą poręczą. Dogadałam sie również w kwestii kabiny prysznicowej. Bardzo jestem zadowolona.

Teraz sen z powiek spędza mi problem czy wylewka w salonie doschnie na czas. Czy nie opóźni naszej przeprowadzki.

Po moich "skokach" myślowych odnośnie parkietów chyba zdecydujemy się na bukowy (piękny jasny kolor) w bardzo przyzwoitej cenie.

anna99 daj mi prosze namiary na priv na ten tartag w Inowłodzu, bo potrzebuje drewna na więźbę. Rozmawiałam z kilkoma trtakami na targach, ale podawali bardzo wysokie ceny za metr. Czy bralas drewno surowe, czy impregnowane? I czy orentujesz sie w stopniu jego wysuszenia (coby nie bylo za mokre)? a jak tam transport z Inowlodza?

Bardzo dziekuje!

Szkoda, ze niestety nie bylo mnie na spotkanku w W-ie, a zatragow w Łodzi jestem zadowolona! :lol: