Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,mam pytanie :

co sądzicie o ponizszych cenach usług wykończenia budynku wewnątrz -oczywiście dotyczy to naszego rejonu łódzkiego...

tynki -25 zł za metr(maszynowo)

płytki 30-32 za metr

gładź i malowanie 25 zł

sufit podwieszany 35 zł za metr

tynk dekoracyjny 15 -25 zł za metr

To duzo ,czy mało??

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 20,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam,mam pytanie :

co sądzicie o ponizszych cenach usług wykończenia budynku wewnątrz -oczywiście dotyczy to naszego rejonu łódzkiego...

tynki -25 zł za metr(maszynowo)

płytki 30-32 za metr

gładź i malowanie 25 zł

sufit podwieszany 35 zł za metr

tynk dekoracyjny 15 -25 zł za metr

To duzo ,czy mało??

Pozdrawiam

jeśli ekipa sprawdzona to ceny ok , ja mam 20% drożej ale ekipa bajka

Kropi - mój mąż badał sprawe dostępu do sieci w Kalonce i wyszło, że tylko radiowo. Wobec tego korzystamy z blueconnect - on ma w Plusie, a ja w Erze. Era ma słabiutki zasięg, ale i-Plus radzi sobie zupełnie przyzwoicie. Koszty <100 zł / mies.

Jak chcesz pogadac o pompie cieplnej to odezwij sie na priv. Odpalilismy naszą w styczniu i na razie (poza drobiazgami) jest rewelacja!

Hej

Możecie polecić jakieś miejsce gdzie kupowaliście rury do kanalizy pod pierwszą wylewką ?

Myślę nad "Instal-Plastem" z Łasku :roll:

pozdrawiam, majki

Ja kupowałem w: "Janczes" - Pabianice (215-41-94), ale nie wiem na ile są konkurencyjni (trzeba utargować jakiś rabacik :) )

Dla mnie plusem było wzięcie najpierw większej ilości na WZ-kę a po dopasowaniu całego "rurociągu" zwrot nie potrzebnych elementów i dopiero na tym etapie -wystawienie faktury + płatność.

Jeszcze w sprawie internetu - zwlaszcza na Kalonce. Jesli komorki maja tam dobry zasieg, to wystarczy dolozyc na zewnatrz domu kierunkowa antene zewnetrzna i przypinac ja do modemu. Wtedy bedzie duzo lepiej (ale niekoniecznie bardzo dobrze :( )

z anteną czy bez blu chodzi gówniano na radogoszczu też :(

YTONG lub inny beton komórkowy

Słuchajcie, będę potrzebował około 100mb (czyli około 200 szt.) YTONGa lub innego betonu komórkowego o szerokości 30 cm i odmianie 600 lub 700. Wysokość może być 24 lub 20 cm (wolałbym 24 cm).

Pewnie standardowe YTONGi szerokości 36 cm (400-ka) lub 24 cm (600-ka) są do dostania bez większego problemu, ale to co ja potrzebuję to nawet nie wiem gdzie szukać.

Pomożecie? ... :wink:

Kochani, ktoś wie może jak wygląda obecnie temat internetu na Wzniesieniach? Buszując po sieci znalazłem jakąś pogłoskę nt. firmy "ZDnet" nadającej sygnał WiFi z "radarów", ale nie bliższego nie udało mi się ustalić.

wiem, że w tym miejscu:

http://mapa.szukacz.pl/?&n=51,81731&e=19,60865&z=2&t=PUNKT%20z%20LINKU%3cbr%3eWYBRANY%20PUNKT

ludzie mają internet przez Wi-Fi

nie wiem niestety nic więcej, ale jeśli chcesz, to postaram się coś na ten temat dowiedzieć

jednak jak widać odległość od tego miejsca do Wódki jest dość duża (około 4 km)

Ale ja bym poprosil o info. Do tego miejsca mam calkiem niedaleko.

Rozmawiałem dzisiaj z moim przyszłym sąsiadem :D.

Mówi, że ludzie mają internet radiowo z 4WEB, ale warunkiem jest, aby była widoczność "z radarami", czyli z tego wynika, że tam mają antenkę nadawczą.

Pamiętajcie, że w razie czego można dać jakiś maszt ze 3-4 m nad dach (ja tak mam zrobione w firmie) i też powinno ładnie hulać.

czemu ci tak bardzo zależy na 30 cm ?? zmień na 25 cm i tez będzie dobrze

Kcem 30 (odmiana 600 lub 700) i już. :lol: :lol: :lol:

A na poważnie chodzi o pewną koncepcję (wypracowaną z kierbudem) wykonania cofniętego cokołu na odpowiedniej wysokości pod ścianę 1-warstwową z FORTISA. Zewnętrzną ścianę fundamentową z bloczków betonowych też będę miał szerokości 30 cm.

Ja malowałam Sadolinem. Lakierobejca kolorowa dosyc wydajna. Fajnie sie maluje i nawet przyjemnie pachnie.

Mała puszka wystarczyła mi na pomalowanie jednokrotne wszystkich belek podtrzymujących daszek tarasu i kilka sztuk desek.

A czy więźbę też tym malowałaś? Bo Sadolin to chyba tylko do wykończenia "ostatecznego".

Problem w tym, że w tartaku impregnują zanurzeniowo środkiem z barwnikiem. Trudno jest się pozbyć tego barwnika nawet strugając końcówki krokwi na budowie. Ponieważ drewno suche, sezonowane a przez to chłonne to mam nadzieję, że będzie to wystarczające zabezpieczenie.

Rozmawiałem dzisiaj z moim przyszłym sąsiadem :D.

Mówi, że ludzie mają internet radiowo z 4WEB, ale warunkiem jest, aby była widoczność "z radarami", czyli z tego wynika, że tam mają antenkę nadawczą.

Pamiętajcie, że w razie czego można dać jakiś maszt ze 3-4 m nad dach (ja tak mam zrobione w firmie) i też powinno ładnie hulać.

Hmmm... dzwonilem do 4WEB. Poczatkowo zaprzeczali, ze w ogole dzialaja w Nowosolnej, ale udalo mi sie ustalic, ze jednak nadaja z radarow. Tylko, ze wg nich nadaja w kierunkach Kalonka, Kopanka, Dobieszkow i o Grabinie nic nie wiedza...

Maja przyslac technika w celu oszacowania mozliwosci.

A czy więźbę też tym malowałaś? Bo Sadolin to chyba tylko do wykończenia "ostatecznego".

Nie no więźby oczywiście nie. Ale z twojego pytania nie wiedziałam o jakie drewno ci chodzi. Więźbę przywieźli mi juz zaimpregnowaną. Sadolin to do wykończenia ostatexcznego i oczywiście nie na więźbę. A raczej na to co widać, chociaż maja preparat głęboko penetrujący do impregnowania, ale raczej na drewno konstrukcyjne mało opłacalne.