Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 20,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

gdzie w Łodzi po dachówkę ??

byłem w APK na Brzezińskiej i z dachówki Tondach Stodo Naturalna mój dach najprostrzy jaki może być 170 metrów dwuspadowy wyliczyli mi na 20.893 - troszkę drogo :(

Znacie jakieś tańsze miejsca - z tańszą dachówką ?

http://www.allegro.pl/item223182112_dachowka_prodach_2_70_zl_transport_gratis_.html

ja kupiłam tutaj ca dach 260 metrow razem z wszystkimi dodatkami bez rynien i okien zapłaciłam 14 000, ale dachowka sie dopiero dla mnie produkuje więc oprócz ceny nic więcej nie mogę powiedzieć, Byłam osobiście zamówić w Metkowie i zostałam bardzo miło obsłużona i dostałam 1 sztukę gratis. A część dodatków już mam w domu przysłali mi kurierem.

dzięki canna

śledzę jeden z wątków, ale tam już pytałam i nikt z okolic Łodzi go nie buduje, myślałam, że tutaj znajdę jakiegoś "przyczajonego" zręcznego :D

A ja znam takich jednych co budują (póki co to teraz ruszą z kopyta) koło mnie Zręcznego, ale pewnie tak są zarobieni, że nie maja czasu wejśc na forum :roll:

Aga o Tobie mówię :wink:

Megasmok!

Wywołana przez Inkę przyznaję - ja buduję Zręcznego w wersji III. Co prawda zwątpiłam już czy się uda, bo w mężą pracy była taka restrukturyzacja, że już bylismy pewni, że z kredytu nici.... ale udało się :)

Od 20.08 zaczynamy z fundamentami. A Ty na jakim jesteś etapie? I która wersję budujesz?

Pozdrawiam - faktycznie zarobiona :)

AgaWua

Czy może ktoś z was dostał odmowę warunków przyłączenia do sieci gazowe ?

To mnie zasmuciles, bo u mnie bedzie z 200 metrow... Ale jeszcze jestesmy na etapie skladania wniosku o warunki, odwrot zawsze jakis sie wymysli ;-)

Tadek

Ja jeszcze będę coś probował wskórać w tej sprawie . W sumie zastanawiam się czy jednak nie zapłacić tej kwoty, bo jako alternatywa pozostaje tylko ogrzewanie olejowe i gaz z butli, jednak te rozwiązania wydaja się być droższe. W dłuższej perspektywie jednak trudno jest oszacować jaka będzie tendencja co do cen tych paliw. Tak więc muszę się z problemem przespać i podjąć jakąś decyzję.

no i?

jak jest różnica?

może przy niedużym domu gra nie jest warta świeczki? :wink:

wszystkie moje przemyślenia masz w wątku o domach ciepłych 3 litrowych, masz tam 20 stron czytania

To mnie zasmuciles, bo u mnie bedzie z 200 metrow

mnie tez odmówili bo wyszło im 230 metrów, na osłodę dodali żebym razem z sąsiadami wniosek złożył wtedy może się zastanowią

no i?

jak jest różnica?

może przy niedużym domu gra nie jest warta świeczki? :wink:

wszystkie moje przemyślenia masz w wątku o domach ciepłych 3 litrowych, masz tam 20 stron czytania

To mnie zasmuciles, bo u mnie bedzie z 200 metrow

mnie tez odmówili bo wyszło im 230 metrów, na osłodę dodali żebym razem z sąsiadami wniosek złożył wtedy może się zastanowią

U mnie wyszlo chyba 213 metrow, odmowili, nachodzilismy sie, pokombinowalismy i jest. Juz to pare raze na forum opisywalem.

małgosia2005 - a gdzie Ty masz geodetę co bierze 50 zł za punkt ? :o Jak ja szukałem, to był marzec-kwiecień - to za 100 to było minimum ...

I z tego co zbadałam rynek w swoich okolicach, to "stówa" za punkt to norma.

Co nie znaczy że to dla mnie za dużo :-?

pozdrawiam, majki

Megasmok!

Wywołana przez Inkę przyznaję - ja buduję Zręcznego w wersji III. Co prawda zwątpiłam już czy się uda, bo w mężą pracy była taka restrukturyzacja, że już bylismy pewni, że z kredytu nici.... ale udało się :)

Od 20.08 zaczynamy z fundamentami. A Ty na jakim jesteś etapie? I która wersję budujesz?

Pozdrawiam - faktycznie zarobiona :)

AgaWua

Czołem "zręczna" Ago,

budujemy C77c jesteśmy na etapie stropu i chętnie służymy wszelkimi informacjami. Gdzie brałaś kredyt? my w millenium.

pozdrawiam,

Monika

mmad gdzie Ty się budujesz?, czyżby w Plichtowie? :D

No tak jakoś wyszło :D

Wiesz to z mojego budobloga czy ktos Ci doniosl?

Spokojnie, wiem to z Twojego bloga :lol: . My się bedziemy budować niedaleko ul. Byszewskiej na takim pagórku ( według naszego architekta "wichrowe wzgórza"). A Ty :wink:

Z tego wynika ze nie znajdzie sie geodety który bierze mniej niż 50 żł za punkt. Ja mam namiary na dwóch : jeden 50 zł za punkt, drugi bierze 500 zł za całość niezaleznie od ilości punktów.

pozdrawiam gośka

Wysłałam ci na priva -dlaczego nie odbierasz ??? U mnie mówił 400 a jak przyjechał na miejsce, wziął 300 :D