Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Krew mnie zalewa,

Panowie murarze spieprzy...

Przepraszam. Jeszcze raz.

Chciałbym podzielić się z szanownymi forumowiczami rozterkami które ostatnio mną targają. Otóż moi super fachowcy murarze spartolili stropy. Wyliali za dużo i teraz po połozeniu rur co okazuje się , że trzeba podnieść poziom posadzki na poddasze a co za tym idzie na ostatni stopień schodów trzeba się będzie prawie wspinać. @%$#&. Może jest na to jakaś rada???

jaki ci wychodzi ten ostatni ???? cm ile ?????

Uwzględniając tylko 2 cm styro plus 4 cm betonu ponad rurki co to wychodzi , że wszystkie stopnie mam wysokości 18 cm a ostatni będzie wysoki na 25 cm

• Odpowiedzi 20,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Krew mnie zalewa,

Panowie murarze spieprzy...

Przepraszam. Jeszcze raz.

Chciałbym podzielić się z szanownymi forumowiczami rozterkami które ostatnio mną targają. Otóż moi super fachowcy murarze spartolili stropy. Wyliali za dużo i teraz po połozeniu rur co okazuje się , że trzeba podnieść poziom posadzki na poddasze a co za tym idzie na ostatni stopień schodów trzeba się będzie prawie wspinać. @%$#&. Może jest na to jakaś rada???

jaki ci wychodzi ten ostatni ???? cm ile ?????

Uwzględniając tylko 2 cm styro plus 4 cm betonu ponad rurki co to wychodzi , że wszystkie stopnie mam wysokości 18 cm a ostatni będzie wysoki na 25 cm

to optymistycznie liczysz ,zakładając ,że wylewka trzyma poziom...

jak złapiesz waserwagą i zrobisz 4 w najwyższym punkcie będziesz wiedział :roll:

teraz trzeba :

1. powiesić murarzy za jaja

2. wkuć się w strop pod warunkiem ,że jest gdzie bo 7 cm nie zgubisz

druga możliwość

1. powiesić murarzy za jaja na chwilę .

2.zdjąć ich

3. kazać zeszlifować stopnie o 1.5 cm

4. wkuć się w strop

w opcji drugiej masz mniejsze różnice

powiesić murarzy za jaja

powiesić murarzy za jaja na chwilę

pozwolę sobie zwrócić szanownemu koledze uwagę, że na forum są kobiety, które mogą mieć inne zdanie w kwestii marnowania jaj, albo poczuć się zniesmaczone taką wizją http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_rolleyes.gif

powinno być: zwrócić fachowcom uwagę, że ich klejnoty zostaną narażone na szwank, jeśli nie poprawią tego co ..... zepsuli http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_wink.gif

kto mieczem wojuje http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_lol.gif

ma ktoś namiary na przyzwiotą ( pod względem jakości i ceny) ekipę murarzy. Budowa pod Łodzią od wiosny 2008.

Z góry dzięki.

To śliski temat. O cenie to jeszcze można porozmawiać, ale o jakości już gorzej

Chyba tylko Canna nie narzekała na ekipe

powiesić murarzy za jaja

pozwolę sobie zwrócić szanownemu koledze uwagę, że na forum są kobiety, które mogą mieć inne zdanie w kwestii marnowania jaj, albo poczuć się zniesmaczone taką wizją http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_rolleyes.gif

powinno być: zwrócić fachowcom uwagę, że ich klejnoty zostaną narażone na szwank, jeśli nie poprawią tego co ..... zepsuli http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_wink.gif

jeśli waćpannę uraziły nasze słowa dość gwałtownie acz w słusznej sprawie wypowiedziane ....prosimy o wybaczenie nisko do kolan się chyląc..........

..mając zaś na uwadze zacną waćpanny uwagę jaj się tyczącą ...powierzamy waćpannie i my nasze wraz z przyległościami oraz ozór nasz niewyparzony licząc ,że do nijakiej marnacyji nie dojdzie a i niesmak wćpannie czem prędzej minie :D :D :D w inne uczucia się przeradzając :wink:

Gdyby ktos chcial ziemie na podniesienie terenu, wybieraja takowa na Milionowej (na poczatku ulicy po prawej, jadac od Piotrkowskiej). Ziemia jest z korzeniami i gruzem, wiec na ogrodek sie nie nadaje.

Po wiela ????

Nawet nie pytalem. Pewnie za pol darmo, bo ja musza wywiezc tak czy siak na wysypisko.

Gdyby ktos chcial ziemie na podniesienie terenu, wybieraja takowa na Milionowej (na poczatku ulicy po prawej, jadac od Piotrkowskiej). Ziemia jest z korzeniami i gruzem, wiec na ogrodek sie nie nadaje.

Po wiela ????

Nawet nie pytalem. Pewnie za pol darmo, bo ja musza wywiezc tak czy siak na wysypisko.

powiem sąsiadowi ....

powiesić murarzy za jaja

jeśli waćpannę

czasy kiedy byłam waćpanną odłynęły w siną dal

uraziły nasze słowa dość gwałtownie acz w słusznej sprawie wypowiedziane ....prosimy o wybaczenie nisko do kolan się chyląc..........

na takie dictum mogę powiedzieć tylko: wybaczam

..mając zaś na uwadze zacną waćpanny uwagę jaj się tyczącą ...powierzamy waćpannie i my nasze wraz z przyległościami

ech, a cóż to takiego? niemoralna propozycja?

przyległościami mnie nie przestraszycie, a z jajami jako gospodyni domowa już dawno nauczyłam się właściwie obchodzić: bierze się w rączkę takie jajo delikatnie, coby nie uszkodzić, potem lekko ściska żeby się nie wyślizgnęło i w kulminacyjnym momencie z wprawą zdobytą latami doświadczeń........ tłucze o brzeg patelni

oraz ozór nasz niewyparzony licząc ,że do nijakiej marnacyji nie dojdzie a i niesmak wćpannie czem prędzej minie :D :D :D

toż niesmak budzi właśnie "marnacyja"

w inne uczucia się przeradzając :wink:

co autor ma na myśli?

p.s czytasz aktualnie Trylogię? http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_lol.gif

No to uaktualnię swoją TOP listę :D

po raz kolejny.......

projektant wnętrz Beatka Gramsz 798 526 322

Z CZYSTYM SUMIENIEM :D :D :D

a ile mniej więcej złociszy trzeba przeznaczyć na usługi pani Beatki ?

a to już zależy od tego co masz do zrobienia ....i od wielkości domu ..

i od uroku osobistego :wink: :wink:

No to uaktualnię swoją TOP listę :D

po raz kolejny.......

projektant wnętrz Beatka Gramsz 798 526 322

Z CZYSTYM SUMIENIEM :D :D :D

a ile mniej więcej złociszy trzeba przeznaczyć na usługi pani Beatki ?

a to już zależy od tego co masz do zrobienia ....i od wielkości domu ..

i od uroku osobistego :wink: :wink:

w takim razie to ja biorę na siebie rozmowę z panią Beatką :wink: :p

wz Włodek

Ostatnio niektórzy myśleli o zakupie wełny na ocieplenie poddasza.

Ja się na cenach wełny jeszcze nie znam, ale w gazetce promocyjnej NOMI ważnej od 9 listopada są 2 rodzaje wełny w promocji:

- URSA standard, np. 10 cm grubości w cenie 12,99/m2

- ROCKWOOL ROCKMIN, np. 10 cm grubości w cenie 15,99/m2

Wydaje mi się, że to są dobre ceny, bo wychodzi jakieś 130 - 160 zł/m3 - czyli mniej więcej tyle co obecnie za styropian, a wełna chyba zawsze była droższa.

Ja się na cenach wełny jeszcze nie znam, ale w gazetce promocyjnej NOMI ważnej od 9 listopada są 2 rodzaje wełny w promocji:

Wydaje mi się, że to są dobre ceny, bo wychodzi jakieś 130 - 160 zł/m3 - czyli mniej więcej tyle co obecnie za styropian, a wełna chyba zawsze była droższa.

To chyba wełna na ocieplenie poddasza i nie nadaje się na elewacje .

To chyba wełna na ocieplenie poddasza i nie nadaje się na elewacje .

toż przecie napisał ........

Bardzo proszę o namiary na GEOLOGA o normalnych cenach bo wczoraj po rozmowie z jednym doznałam małego szoku.

U mnie badania geologiczne robił Mirosław Włodarczyk, tel. (516) 121-465.

Za odwierty pod dom i oczyszczalnię (łącznie 4 szt.) zapłaciłem 700 pln, równiez po jakimś targowaniu. Człowiek bezproblemowy.

Dzięki Sli właśnie dzisiaj p.M.Włodarczyk robił na mojej działce odwierty.Napawdę spoko gość tak jak pisałeś.Jak się okazało mieszka na moim osiedlu.Podobnież też wierci studnie.Jeszcze nie wiem na kogo się zdecyduję bo już wstępnie rozmawiałam z tak mocno polecanymi studniarzami z ŁTO.

Pozdrawiam