Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 20,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

oleniek - olej ta działkę. To MOJE zdanie.

Pisałem Ci kiedyś - my kupiliśmy tak trochę "na pałę" i potem korzenie, śmieci, zjazd z drogi ... eechh :-?

A szukanie działki było właśnie na rowerkach :D

Wiesz, może Ksawerów ... :wink: :oops:

pozdrawiam, majki

PS. Acha - z perspektywy czasu byśmy na 99% kupili tą samą - tylko "cisnęli" większy rabat :evil: :wink:

agi888 i mruva

Się wielce cieszę :lol:

Jeśli dałoby się razem kupować.... to sugerowałbym silikaty Teodory 18 cm. lub keramzyt z Mszczonowa i dać do tego 15 cm. termo lambdy organiki o wsp. 0.031 Ściana wyjdzie U = 0.19 lub 0.18 I do tego jaka akumulacja cieplna. Keramzytu wilgoć tak łatwo nie ruszy.

Pozdrawiam.

PS. mruva. Czy ten Jester to

ProStaś - aż tak żle nie jest tyko za dużo niewiadomych.

Jaka cena wyjdzie za metr ściany silikatów lub keramzytu?. Myśmy decyzji jeszcze nie podjęli, zastanawiamy się również nad maxem lub U-220. Te Twoje U bardzo mi się podobają zwłaszcza, że będziemy ogrzewać gazem a za przyłącze musimy zapłacić straszną kasę. Widzieliśmy nasz domek budowany w keramzycie, wygladało to całkiem nieżle ale koleś pracował w firmie budowlanej i miał je z resztek prawie za darmo. Jeżeli chodzi o Dzikiego to podobno ma tanio stal i strop Terriva własnie keramzytowy.

Mam pytanie do wszystkich - czy ktoś w trakcie budowy korzystał z duzej beczki na wodę, jeżeli tak proszę o info gdzie coś takiego można załatwić?.

Pozdrawiam. :D

Co do cen to na razie w składach się nie orientowałem. Jeśli chodzi o Kraszew to Dziki jest dość drogi kupowałem u niego cement ( do robienia płotu ) w maju po 570 zł. tona :cry:

W maju to wszystko bylo drogie.

Ogloszenie z gratki o dzialce w pozadanej okolicy, w miare tanio. Spotkalem sie ze sprzedajacymi i okazalo sie, ze ogladalem ta dzialke pol roku wczesniej, ale wtedy sie spoznilem i ktos inny ja kupil. Chcialem sie o cos dopytac poprzedniego wlasciciela, mialem jego numer w notatkach...

Okazalo sie, ze dzialka NIE ZOSTALA sprzedana, bo trwala jeszcze sprawa spadkowa. Ogloszenie w gratce zamiescil gosc, ktory wplacil zadatek na ta dzialke... Chcial sprzedac mi nie swoja dzialke, oczywiscie doliczajac swoja prowizje...

Sprawa spadkowa sie zakonczyla, ale znow nie udalo mi sie kupic tej dzialki. Chcialem zaplacic przelewem, ale sprzedajacy wybrali goscia z gotowka, bo nie mieli konta...

Co do cen to na razie w składach się nie orientowałem. Jeśli chodzi o Kraszew to Dziki jest dość drogi kupowałem u niego cement ( do robienia płotu ) w maju po 570 zł. tona :cry:

W maju to wszystko bylo drogie.

.

nooooooo...................

chociaż ja w maju kupowałem cement po 400....

.................ale ja się targowałem :wink:

ja tez się dałem nabić w maju w cement po 400 zł od misztala, potem zmądrzałem i brałem rudniki po 480 od zająca

Jeżeli chodzi o Dzikiego to podobno ma tanio strop Terriva własnie keramzytowy.

pierwsze słyszę, ostatnio to tanio to on miał strop DZ żużlowo betonowy, całkiem solidny jak dla mnie

ja tez się dałem nabić w maju w cement po 400 zł od misztala, potem zmądrzałem i brałem rudniki po 480 od zająca

pierwsze słyszę, ostatnio to tanio to on miał strop DZ żużlowo betonowy, całkiem solidny jak dla mnie

Ktoś mia tak doniósł, ja osobiście nie sprawdzałam, nie wiem z kim porównywał, ale dobrze wiedzieć, że to przekłamanie.

Pozdrawiam.

Zapraszam do skorzystania z usług naszej firmy - ceny atrakcyjne i wolne terminy.

Remonty, wykończenia wnętrz mieszkań domków, hydraulika, glazura, terakota, płyty k-g i inne.

Łódź i okolice.

Więcej pod numerem tel. 602 478 958

A co to za firma?

i co znaczy atrakcyjne ceny, jeśli nie można podać informacji na forum skoro już się na nim reklamuje?

Konkretnie o ceny jakiej usługi chodzi? Chętnie przedstawie.

Firma prywatna, dwuosobowa - szybko i solidnie.

Zdjęcia wykonanych remontów mogę wysłać na maila.

Jak dla mnie to troszkę dziwne :roll: , że musicie sie reklamować na forum ..bo ja niedawno szukałam glazurników i wszyscy poleceni (czysto, ładnie i starannie robią) maja zajęte terminy do końca roku i nawet przyszły rok :o

Chyba , że ceny zaporowe macie :wink:

Ja osobiście wolałabym obejrzeć wasze prace w realu niż oglądać zdjęcia :roll:

Wiem, że jak ktoś dobrze robi i inwestor jest bardzo zadowolony z solidnej firmy to nie ma problemu żeby ich pracę pokazać innym a tym samym pochwalić wykonawców :lol:

Może jestem przekorna ale już widziałam wykonanie pewnej firmy która bardzo się chwaliła swoimi osiągnięciami (ceny tez mieli nie małe) a wykonanie :o lepiej nie wspominać :-? inwestor musiał zrywać to co zostało juz położone i dokupywać kafelki na swój koszt... bo fachowcy zwiali :wink:

Ale oczywiście, że to nie musi WAS dotyczyć :roll: :wink: :lol:

Od misztala to ja za darmo nie chcę :lol: :lol: :lol:

ja kupowałem Standard Lafargea :D

mruva

Co do cen to keramzyt Mszczonów znalazłem tutaj:

http://www.icmarket.pl/product_info.php?manufacturers_id=86&products_id=12018

Co do cen silikatów to znalazłem tutaj:

http://www.silikaty-teodory.pl/oferta.php

Co do cen z maja i tego co napisał , to ja kupwałem 16 woreczków i trudno było przyjąć jakąkolwiek pozycję negocjacyjną. Poza tym od tego składu do działki mam tak z 300 m., więc szukanie czegoś dalej, było bez sensu.

Pozdrawiam.

PS czy polecany przez Ciebie murarz i cieśla - dekarz, ze sobą współpracują i można ich zgrać w czasie, czy też są to niezależne firmy ?

nie jest lekko, ale działkę mam.

co sądzicie o tym projekcie??

http://www.e-projektydomow.pl/projekt/1255-2

buduję dla siebie, może kiedyś ktoś się pojawi. Nie spieszy mi się. Jestem na etapie szukania projektu, a ten domek wzbudza moją sympatię :)

Plan mam taki, aby w przyszłym roku wylać fundamenty. Wiem, że nie są to zbyt ambitne plany, ale .....

Pozdrawiam

Dom jest ładny, funkcjonalny, choć nie podoba mi się miejsce dolnej łazienki w wiatrołapie, ja na pewno zamieniłabym ją z pomieszczeniem gospodarczym.

My z mężem będziemy budować Dom za Rogiem z Muratora.

Pozdrawiam. :D

masz całkowitą rację, dzięki

- glazura

- sufit podwieszany na poddaszu - ktoś mi powiedział, że lepiej od k-g sprawdzają się jako sufit panele ścienne, czy to prawda?

mruva

Co do cen to keramzyt Mszczonów znalazłem tutaj:

http://www.icmarket.pl/product_info.php?manufacturers_id=86&products_id=12018

Co do cen silikatów to znalazłem tutaj:

http://www.silikaty-teodory.pl/oferta.php

Co do cen z maja i tego co napisał , to ja kupwałem 16 woreczków i trudno było przyjąć jakąkolwiek pozycję negocjacyjną. Poza tym od tego składu do działki mam tak z 300 m., więc szukanie czegoś dalej, było bez sensu.

Pozdrawiam.

PS czy polecany przez Ciebie murarz i cieśla - dekarz, ze sobą współpracują i można ich zgrać w czasie, czy też są to niezależne firmy ?

przykro mi ale dwie oddzielne .....musisz synchronizować sam :D

a u Dzikusa to gadaj z Karolem o cenach a z panienkami to......o czym chcesz :wink:

- glazura

- sufit podwieszany na poddaszu - ktoś mi powiedział, że lepiej od k-g sprawdzają się jako sufit panele ścienne, czy to prawda?

boazerie też możesz zrobić :wink:

Swoją drogą jak znaleźć działkę w sprzedaży bezpośredniej, biura nieruchomości już nam się za bardzo ponarażały :evil:

Co dzień odwiedzam gratkę i allegro, jak wy znależliście działkę?

Proponuje trochę pochodzić po sądach i biurach komorników. Może uda się wyrwać coś fajnego na licytacji lub nie. Mnie się udało.

Co do opisywanej historii to ja bym sobie darował tę działkę. Zbyt wiele zbiegów okoliczności i znaków zapytania.

- glazura

sufit na poddaszu 50-55 zł/m2

glazura od 30 zł/m2 w zaleznosci od podłoza

- glazura

sufit na poddaszu 50-55 zł/m2

TO ZNACZY TANIO ?

- glazura

boazerie też możesz zrobić :wink:

dziękuję za pozwolenie http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_evil.gif

jeden z fachowców doradzał mi taką opcję, podobno panele lepiej znoszą kiedy więźba pracuje bo są bardziej elastyczne,

podobno zdarza się, że k-g pęka

nie znam się, pytam o zdanie, a Ty mi tu zamiast doradzić - pozwalasz zrobić boazerię http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_evil.gif

co ma być na ścianach to ja wiem, ale co z tym sufitem