Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 20,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czy ktoś zna firmę wykonyjącą schody zewnętrzne w konstrukcji stalowej ?

Mnie robił sąsiad schody WEWNĘTRZNE w konstrukcji stalowej. Sąsiad spawacz. Fajne wyszły, ale trzeba mu dać dokładne wytyczne - projekt.

Gdzie w Łodzi dostanę w przyzwoicie niskiej cenie farby Beckersa lub dyrupa ?

pytanko do tych którzy malowali tymi farbami

pozdrawiam

Ja kupowałam w Beckers Studio Chris przy Pabianickiej 196, tel 042 6830499. Trudno powiedzieć, czy cena atrakcyjna (dostałam 10% rabatu), ale po złych doświadczeniach z Beckersem marketowym postanowiłam więcej nie ryzykować.

Acha, wizyta plastyczki/dekoratorki i doradztwo gratis :) Nam kolory dobrała super!

Gość 2mm

pozdrawiam

Ja kupowałam w Beckers Studio Chris przy Pabianickiej 196, tel 042 6830499. Trudno powiedzieć, czy cena atrakcyjna (dostałam 10% rabatu), ale po złych doświadczeniach z Beckersem marketowym postanowiłam więcej nie ryzykować.

Acha, wizyta plastyczki/dekoratorki i doradztwo gratis :) Nam kolory dobrała super!

mogę tylko potwierdzić - fajny sklep i wizyta pani w sprawie doboru kolorów jest bardzo użyteczna.

A tak poza tym to nie ma tanich farb Beckersa - to co produkują w Dębicy i sprzedają pod nazwą Beckers jest fatalne. A niestety Beckers z importu jest dość drogi i ciężko jest znaleźć malarzy którzy potafią tym malować.

pozdrawiam

mogę tylko potwierdzić - fajny sklep i wizyta pani w sprawie doboru kolorów jest bardzo użyteczna.

A tak poza tym to nie ma tanich farb Beckersa - to co produkują w Dębicy i sprzedają pod nazwą Beckers jest fatalne. A niestety Beckers z importu jest dość drogi i ciężko jest znaleźć malarzy którzy potafią tym malować.

Dzięki wielkie za pomoc , już jestem po wyborze przy pomocy Pani Magdy wszystkich kolorków

i pytanko do 2mm dlaczego niby malarze nie potrafią malowac tymi szwedzkimi oryg.farbami ? na co zwrócić uwagę ?

pozdrawiam :D

Weszłam na forum "nasz klasa" i wiecie co? Wychodzi mi, że wolę muratora :D O czym można rozmawiać z ludźmi, których się nie widziało od nastu lat. Po grzecznościowych "co się u ciebie dzieje" tematów brak. A tutaj - mamy tak pasjonujące problemy jak rodzaj cegły czy farby..

A propos, czym się ta przyzwoita farba różni od nieprzyzwoitej? Przecie i to i to maluje. Czy chociaż mniej jej wychodzi albo kolory ma jakieś specjalne?

Weszłam na forum "nasz klasa" i wiecie co? Wychodzi mi, że wolę muratora :D O czym można rozmawiać z ludźmi, których się nie widziało od nastu lat. Po grzecznościowych "co się u ciebie dzieje" tematów brak. A tutaj - mamy tak pasjonujące problemy jak rodzaj cegły czy farby..

A propos, czym się ta przyzwoita farba różni od nieprzyzwoitej? Przecie i to i to maluje. Czy chociaż mniej jej wychodzi albo kolory ma jakieś specjalne?

Beckers z Dębicy gorzej kryje, maże się i jest nie do końca zmywalny. Przynajmniej mój tak miał :evil: Ma chyba 12 czy 15 gotowych kolorów. Ten importowany jest lepszy jakościowo i kolorów ma zdecydowanie więcej...

Witam :)

Szukam osób, które użytkują i są zadowolone ze swoich oczyszczalni bezdrenażowych...jutro mąż wybiera się do Wobet-Hydretu, ale może ktoś ma innej firmy i jest usatysfakcjonowany :wink: ???

Cześć Anisia. Miło cię poznać.

Co do farb. Nie wypowiem sie w sprawie Beckersa, bo nie malowałam żadnym ani polskim, ani skandynawskim, ani żadnym innym. Malowalam za to naszym Dekoralem i jestem bardzo zadowolona. I z własnego doświadczenia juz mogę powiedzieć, że nigdy nie kupię farby kolorowej. Raz się nacięliśmy i wystarczy. Tym razem rozrabiałam sama białą z pigmentami. Przy malowaniu kolejnych pomieszczeń na pewno zrobię to samo.

Gość 2mm

Dzięki wielkie za pomoc , już jestem po wyborze przy pomocy Pani Magdy wszystkich kolorków

i pytanko do 2mm dlaczego niby malarze nie potrafią malowac tymi szwedzkimi oryg.farbami ? na co zwrócić uwagę ?

pozdrawiam :D

jeżeli farba jest o jasnym pastelowym kolorze to nie ma problemu. Jeżeli jednak są to kolory ciemniejsze to widać każde pociągnięcie wałka, tymi farbami nie da się malować trzy czy więcej razy tak jak śnieżką, dekoralem i innymi wynalzkami. Trzeba odpowiednio prowadzić wałek itp. Zapytaj w tym sklepie to ci poradzą. Jak farba jest półmatem to malarze będą kląć jak nie wiem co bo widać wszystkie niedociągnięcia scian itp. Kup dobrej jakości wałek - najlepiej w tym sklepie na Pabianickiej, firmy Anza. Owszem są drogie ale jak się płaci kupę kasy za farbę to nie można oszczędzać na wałku 10 zł. I najlepiej zapytaj w tym sklepie czy mają do polecenia jakąś dobrą ekipę malarską bo branie niesprawdzonych malarzy może być porażką. Jak miałem malarzy niby dobrych, cenili się jak nie wiem co ale polegli przy malowaniu no i musiałem ich wy.......ć.

Generalnie nie kupię nigdy więcej tych farb bo uważam że przy tak wysokiej cenie firma Beckers powinna mieć coś takiego jak nazwijmy to "autoryzowanych polecanych malarzy". Są np. farby Oikos, też b.drogie ale jak się zatrudni do malowania Dekor-System z Aleksandrowskiej (no, drodzy.....) to wiadomo ze będzie pomalowane OK. I nie sprzedają się przez supermarkety a Beckers niestety zaczął i jakość ich farb spada.

Co do farby dekoral - nie mogłem znaleźć za nic chętnych fachowców do pomalowania garażu bo żadnemu nie chciało się robić, bo i po co..... Owszem, garaż to tym można pomalować ale jak miałbym malować wnętrza w domu czy mieszkaniu - nigdy!!!!! Ta farba jest typowym polskim wyrobem nadającym się do sprzedaży wyłąćznie w sklepach typu LM, Castorama itp. No i nie jest tania.

No comments.