Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 20,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ponieważ z mężem stwierdziliśmy, że nie będziemy inwestowć 10 tyś. w samo przyłącze gazu, mam pytania do osób które użytkują piece na ekogroszek - jakich firm macie piece, czy jesteście zadowoleni, jak ze spalaniem, gdzie kupiliście, kto instalował itd. Za wszelkie pomocne informacje będę bardzo zobowiązana.

Pozdrawiam. :o :D

p.s. na początku kwietnia 2008 będziemy potrzebowali kupić używany blaszak lub inną tanią budę, jeżeli ktoś planuje się pozbyć proszę o info.

My kupimy piec Zębiec.

Co do VATu:

- czeka mnie kontrola ze względu na firmę męża :evil: ( a co ma pirnik do wiatraka )

- z początkiem 2008 zwrot ma być podnieiony się o 6 do 8 tysięcy, czyli w tej chwili jest 21 tysięcy z groszami to w przyszłym będzie blisko 30 tysięcy

- zlikwidowane zostaną 5 letnie limity.

To tak na szybko.

WSZYSTKIM SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU ! ! !

Całej naszej grupie zyczę wszystkiego najlepszego w Nowym roku

http://www.gify-animowane.pl/gify/Swieta/Przyjecie/1.gif

A przy okazji -- czy znacie firmę lub osobę zajmującą się projektowaniem stron www? Wysłałam zapytania do dwóch firm łódzkich i przez dwa tygodnie nikt nie raczył odpowiedzieć. :o Nikomu nie potrzebne są pieniądze czy jak? Gdybyście mieli namiar na kogoś solidnego to bardzo proszę o podanie. Może byc na priv.

czy znacie firmę lub osobę zajmującą się projektowaniem stron www? .

\\Znam, moją 11 letnią córkę. NAuczyła się w ciągu 2 tygodni, jak poczuła potrzebę. Wobec tego wątpię w sens szukania speców. Zatrudnij znajome dziecko :D

Dostałem prezent świąteczny 497m3 gazu mi poszło od 28.11.2007 do dzisiaj to jest do 25.12.2007 :o razy 1,6 zł za metr daje ok 800 zł , nieźle , ciekawe jak u Was było ?

Nie martw się na zapas.

Też nam tyle wychodzi i podobno w pierwszym roku to norma. Za rok będzie lepiej.

Pozdrawiam wszystkich, życzę dobrego roku budowlanego.[/b]

PS bywam tu rzadko, bo mi tepsa na razie telefonu nie podłączyła. NA urlopie internetu niet :cry:

Mam pytanko - czy ktoś z Was ma / użytkuje piekarnika do zabudowy, lecz GAZOWY, nie elektryczny? Chciałabym takowy, a znaleźć nie mogę. No i nie wiem czy rozwiązanie jest ok? Dzięki!

Badajac swego czasu temat pamietam stwierdzenia, ze w gazowym nie upiecze sie tak dobrze jak w elektrycznym. Termoobieg, rozno i te sprawy...

Dlaczego zalezy Ci na gazowym?

w chwili obecnej ogrzwam dół kalorami salon sypialnie mały pok i wiatrołap oraz podłogówką kuchnie hol i łazienkę+drabinka na górze nie wiszą jeszcze kalorki bo gipsowanie idzie ale jest ciepło bo leci rzecz jasna na góre

pali ok 20-25 kg groszku na dobe zawór trojdrogowy skrecony na połowe czyli połowa wody idzie przez wymiennik na dom a piec ustawiony na 50stC tylko nie ma potrzeby wiecej

Mam pytanko - czy ktoś z Was ma / użytkuje piekarnika do zabudowy, lecz GAZOWY, nie elektryczny? Chciałabym takowy, a znaleźć nie mogę. No i nie wiem czy rozwiązanie jest ok? Dzięki!

Badajac swego czasu temat pamietam stwierdzenia, ze w gazowym nie upiecze sie tak dobrze jak w elektrycznym. Termoobieg, rozno i te sprawy...

Dlaczego zalezy Ci na gazowym?

W sumie nie wem czy zależy.. w nowym domu gazu nie będzie, ale teraz w mieszkaniu mamy i piekarnik i kuchnie na gaz i jakoś się przywiązałam :) Jakoś nie mogę znaleźć opinii osób użytkujących piekarnik na gaz do zabudowy - może jest ich tak niewiele?

podejmuję właśnie ostatnią decyzję w sprawie kredytu

jakie macie marże- oprocentowanie w CHF ? gdzie - jaki bank?

co sądzicie o Kredyt banku

wkład własny 70%, kwota kredytu 160 tyś (mam już operat szacunkowy który to dokumentuje)

marża 0,85

prowizja 0,5

ubezpieczenie na życie gratis

:roll: brać ?? bo mi głowa puchnie

podejmuję właśnie ostatnią decyzję w sprawie kredytu

jakie macie marże- oprocentowanie w CHF ? gdzie - jaki bank?

co sądzicie o Kredyt banku

wkład własny 70%, kwota kredytu 160 tyś (mam już operat szacunkowy który to dokumentuje)

marża 0,85

prowizja 0,5

ubezpieczenie na życie gratis

:roll: brać ?? bo mi głowa puchnie

Jak dla mnie to brać. Wiem, że również czytasz wątek o kredytach i wydaje mi się porównując, że to dobre warunki.

Pozdrawiam.