Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

canna ty żyjesz? http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_eek.gif

A słyszałaś o moim pogrzebie?

To plotki

Trochę byłam zajęta na wszystkich frontach. No i w ostatnio poruszanych tematach nie miałam nic do powiedzenia.

Poza tym nie chce mi się odpowiadać ludziom, którzy wchodzą na forum po raz pierwszy i z mety traktują nas jak informację budowlaną.

Teraz mam wolne, zaczęła się sesja, będą ferie, mam czas, co Ty na to?

• Odpowiedzi 20,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam :D

Co prawda już się przedstawiałem http://forum.muratordom.pl/nie-lubie-was,t98106.htm ale tak ogólnie, teraz coraz bliżej rozpoczęcia budowy, myślę że od marca ruszę tak więc witam Wszystkich na łódzkiej grupie :D

Aha i może ktoś doradził by jakąś sprawdzoną ekipę budowlaną :D

Pozdrawiam

Grzegorz

Witaj nam, witaj Grzesio z Łodzi http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif

my też Ciebie nie lubimy http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_lol.gif

a co?

generalnie nie lubimy osób, które wchodząc na forum regionalne grzecznie się przedstawiają i witają ze stałymi bywalcami co świadczy o tym, że w dzieciństwie zostały dobrze wychowane i wiedzą, że jak się wchodzi do pokoju pełnego ludzi należałoby powiedzieć "Dzień dobry"

http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_wink.gif

W sprawie ekipy zajrzyj na Tablicę Ogłoszeń

Ty, Spaghetti-cowboy, czego tu szukasz? :evil: Za ciasno ci się w twoim wątku zrobiło? Teraz tutaj przyszedłeś ludzi obrażać? :x

Nie ma tu miejsca dla takich jak ty :evil:

W wątku łódzkim wszyscy się szanujemy, przyjaźnimy i darzymy szczerą sympatią...

...ale ty przecież o tym wszystkim wiesz - notoryczny podglądaczu.

Na koniec jeszcze jedno: gdy zaczynasz rozmowę w takim kulturalnym towarzystwie, jak nasze - to byś chociaż kapelusza uchylił i gumę wypluł... :evil:

PS

...że cię nie lubię to mało powiedziane. Mnie się wręcz sierść jeży na... na samą myśl o tobie :evil: :evil: :evil:

Jedyne co mnie przekonuje, do ciebie to ta obiecana parapetówka we włoskich klimatach z Widawką w tle :lol:

Hej!

Witam Wszystkich.

jestem właśnie na etapie myślenia o tynkach gipsowych. Majster/wykonawca proponuje CEKOL lub EkOGIPS. Z ekogipsu ponoć mu robią na zamówienie, ale nie wskazywał konkretnie firmy. A ja zielony całkiem jestem w tym temacie... Może ktoś poradzić..? :lol:

Jakby mi sie spieszylo, to bym wybral to, co szybsze.

A jakby mi sie nie spieszylo, to bym wybral to, co taniej wyjdzie...

Reasumujac: dla mnie jeden kit (gips).

Grzegorz

Oj, Grzesiu, Grzesiu... Czytasz forum od trzech lat, a taki naiwny dalej...

W zasadzie wszystkie ekipy budowlane sa sprawdzone (chyba, ze nastepni piekarze rzucili chleb i postanowili budowac).

Jak juz sprawdzisz swoja ekipe, to daj znac, jak wypadli :D

Grzegorz

Oj, Grzesiu, Grzesiu... Czytasz forum od trzech lat, a taki naiwny dalej...

W zasadzie wszystkie ekipy budowlane sa sprawdzone (chyba, ze nastepni piekarze rzucili chleb i postanowili budowac).

Jak juz sprawdzisz swoja ekipe, to daj znac, jak wypadli :D

No właśnie nie chcę trafić na ekipę piekarzy :lol: ..........a ci co odpowiedzieli to albo referencje mają w Szkocji albo zbudowany obiekt jest własnością rządową i podziwiać można i owszem ale...............przez płot :lol:

Przez to tonący brzytwy się chwyta .................no właśnie liczę na Waszą pomoc, dajcie namiar na dobrą ekipę to nie będę Wam du....zawracał......pujdę sobie budować :lol: :lol: :lol:

Witajcie,

Niestety na tablicy ogłoszeń nie znalazłem żadnego polecanego studniarza, czy ktoś z Was może kogoś doradzić? najlepiej z własnej praktyki we współpracy z taką osobą/firmą.

na tabicy jest studniarz, spróbuj jeszcze raz. Niepamiętam kto polecał ale na bank jest.

Pozdrawiam

Gianti - źle szukałeś :wink: Ja w swoim pierwszym poście podaję namiary na studniarzy. Zajrzyj i korzystaj :lol:

Pytanko do szanownych Forumowiczów - ma ktoś namiary tanio gdzieś na cegłę typu K2, dziurawka, jakieś silikaty na działówki ?

Z góry dzięki :D

pozdrawiam, majki

Witam , witam.

Ja, jak zwykle jak po ogień. :oops:

Dostałam wycenę na okna i nie wiem czy drogo czy nie. Pomóżcie. Proszę !!!

Firma ADPOL - 68, okna -drewniane red meranti, kolor ciemny mahoń.

Piwnica - wys. 60cm x szer. 90cm 5szt. x 1092,42zł = 5462,10zł

okucia WK2, szyba P4

Parter - 150 x 250 2szt (podział na trzy)x 3936 = 7872zł (front)

( słupki stałe)

230 x 180 2szt( na dwa) x 4257,48zł = 8514,96zł (taras)

WK2, P4

150 x 90 2szt. x 1362,72zł = 2725,44zł

150 x 90 = 1516,34zł

150 x 60 = 1224,62zł

Poddasze 120 x 260 ( trójkątne) = 3428,22zł

120 x120 4szt. x 1485,12zł = 5940,48zł

210 x 90 = 1829,48zł po rabacie 32 736,59zł

a z montażem 39 155,25zł

To co się powtarza : szyba U=1,1 , okucia MACO WKO ( tam gdzie nie pisałam), uszczelka standart.

okna są podzielone szposami 26mm (międzyszybowe)

z tego co policzyłam wychodzi 167 pól.

Jaka cena jest wg. was : średnia, wysoka a może niska.

Ps. czas mnie goni, bo jak nie zamówię do końca stycznia to dostanę tylko 5 % upustu, a teraz mam 15 %. A może iść jeszcze do Urzędowskiego ?

Z góry dziękuję za odpowiedzi. !!! :lol: :lol: :lol:

Dorota, ale poszalalas... (tak moim zdaniem).

Nie bede sie wypowiadal na temat cen (ale napisze, ze moje okno do piwnicy o tych samych wymiarach kosztowalo 1/3 Twojej ceny).

Jak poczekasz do targow, to na targach pewnie znowu dostaneisz 15% upustu (taka promocja targowa :D )

Na ostatnich stronach grupy byla dyskusja na temat slusznosci stosowania szyb P4 i okuc WK2. Pamietaj, ze do takiej konfiguracji trzeba dobrac jeszcze odpowiednio system alarmowy. A potem go uzywac...

p.s. Dla wszystkich takie pytanie praktyczne: macie szyby "pancerne", okucia antywywazeniowe, czujki antywlamaniowe, piloty napadowe itp itd... Jak radzicie sobie z wietrzeniem mieszkania podczas Waszej obecnosci lub nieobecnosci?

Dorota, ale poszalalas... (tak moim zdaniem).

p.s. Dla wszystkich takie pytanie praktyczne: macie szyby "pancerne", okucia antywywazeniowe, czujki antywlamaniowe, piloty napadowe itp itd... Jak radzicie sobie z wietrzeniem mieszkania podczas Waszej obecnosci lub nieobecnosci?

To bardzo dobre pytanie.

Tak na marginesie znam kogoś kto pracuje w oknach i jego zdaniem te wszystkie zabezpieczenia są bez sensu, jak się mają włamać to i tak to zrobią, a za okna fakt - plastik i to w dodatku biały mam zamiar zapłacić nie więcej jak 10 tyś.( cena bez upustów, okien 9 w tym jedno tarasowe przesuwne).

Pozdrawiam.

Dorota

chyba bank okradłaś

Weź mnie na wspólnika

A tak poza tym idź jeszcze gdzieś po wycenę. Przy tak kosmicznej cenie nie umiem nawet się do niej ustosunkować. A w końcu też mam szyby P4 w trzech oknach :D

Cześć

Dorota - a ja myślałem, że to ja mam drogie wyceny ... maxa miałem 27 kPLN. Przy WK2 i P2. A sporo szyb, bo blisko 35 m2 powierzchni szklanej.

Nie wiem, blisko 4 dychy za okna, to w/g mnie bardzo dużo, ale to moje zdanie a Twoja sprawa. Nie mnie tu oceniać.

Ja za okna dam prawdopodobnie okolo 17 tysi. Schuco, WK2, P2, klamki z kluczykiem, po obu stronach złoty dąb. Ale wiaddomo plastiki są tańsze, choć to Schuco ... :wink:

pozdrawiam, majki

No i nikt nie odpowiedział :-?

...a liczyłem na coś w tym stylu:

"otwieramy wszystkie okna na 15min, a w tym czasie cała rodzina patroluje najbliższą okolicę domu z giwerami w ręku gotowymi do strzału... I tak co 3 godzinki." :wink: