Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 20,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No dobra - Pabianice - to kiedy spotkanie "podgrupy" :lol: . Rozumiem, że Sli, Yeti, mpoplaw i ja bylibyśmy chętni ... :wink:

Rzuci ktoś po prostu hasło gdzie i kiedy ?

pozdrawiam, majki

...a co będziemy robić: jeść, pić czy oglądać albumy rodzinne 8) ; kobiety mają być z nami -przy stoliku czy ...przy rurze :wink:

Propozycja nr1 - wersja "soft": herbaciarnia "Siódme niebo" (P-ce, Narutowicza 5; menu) - wskazane dla dzieci, kobiet i mpoplawa :wink: :lol:

(fajnie wyszło - zaraz się oburzy :wink: , ale wiem, że będzie musiał dojechać)

Jak dla mnie może być też w tygodniu (byle po południu)

Komu się nie podoba - niech podaje Propozycję nr2 :lol: :lol: :lol:

(polecam jeszcze "Bar Słoneczny" - ale to wersja "hard" w ekstremalnej postaci :lol: )

A rzeczywiście, zapomnialam o nim. Bo w pizzerii mają remont.

To w Nowosolnej mamy nawet pizzerię? ;) Nie wiedziałem... Gdzie ona jest? Ktoś tam jadł? Smacznie jest?

Nie odpowiem Ci, bo nie jadlem.

Ale przypomnial mi sie dowcip, jak po ataku na WTC w Palac Kultury i Nauki uderzyl facet na lotni. Dwoch pijaczkow to widzacych skomentowalo to tak: "jakie miasto, tacy terrorysci".

A ja w sprawie okien- GDZIE ZAMÓWIĆ w Łodzi bądź okolicach (oprócz oknoplast w Rąbieniu)???Pilne ,bo nie wie ,gdzie jutro udać się .Jakieś telefony może ?:)

Pozdrawiam

Agnieszka

Czyżby Okno Rąbień - tak teraz ta firma się nazywa - cieszył się złą opinią? Mam te okna i nie jestem zadowolony - podczas wichury gwiżdże i wieje lodowato na styku skrzydła z ościeżnicą - były już kilakrotnie poprawki, jednokrotnie wymiana całych skrzydeł, była nawet ekipa producenta profili - wtedy był to Gealan - nawet z jednym Niemcem. i co przy ostatnich wichurach ciągle to samo. No cóż mam trochę lepszą wentylację.

Bacówka u Józka mi pasuje :lol:

Jak zwykle będę miał problemy z trafieniem, przyjade 2 dni po spotkaniu i nawet tych pań przy rurze już nie zobaczę ... :wink: :lol:

Ale ok - ktoś poda autorytatywnie termin :)

pozdrawiam, majki

Yeti - nie, każdy z nas policzy U ściany i całego domu, a następnie wyryjemy te wartości na ścianie dla potomnych :lol: :lol: :lol:

Witam,

czy możecie podzielić się namiarami na niedrogiego architekta, który dokona adaptacji projektu budynku i instalacji? Ile naprawdę trzeba za to zapłacić? Mam kilka ofert, ale najniższa to 3900. Moim zdaniem to drogo. Bedę wdzięczny za informacje.

Z

Myślę,ze to normalna cena.Mój począwszy od adaptacji do uzyskania pozwolenia na budowę ma wziąć podobnie.

znam architekta z Piotrkowa Tryb który odemnie za adaptacje projektu wzioł 800zł do tego doszedł jeszcze projekt przyłącza wodnego 400zł no i rozwiązanie kolizji z drenami melioracyjnymi ( 400zł - 450zł nie pamiętam ) , ale z tego co wiem teraz bierze troszke wiecej bo znajomy był i powiedział mu już 1200zł - jeżeli ktoś chce to moge dac nr tel. ( Piotrków Tryb )

Ps. Wykonuje on również obowiązki kier. bud.

Bacówka u Józka mi pasuje

Jak zwykle będę miał problemy z trafieniem, przyjade 2 dni po spotkaniu i nawet tych pań przy rurze już nie zobaczę ...

Ale ok - ktoś poda autorytatywnie termin

pozdrawiam, majki

myślę,że termin 8 luty jest bardzo dobry :lol:

Witam, mnie też podoba się ten termin a i z przyjemnością Was poznam. Co prawda wolałabym Łódź bo to po piwku łatwiej trafić, ale skoro większości bardziej pasuje Nowosolna to i tam dojadę.

Pozdrawiam

Zaraz zaraz, zrobił się bałagan.

Więc termin 8 luty. Kto za? Kto przeciw?

Weźcie pod uwagę, że 8 luty to w tym tygodniu!!! Czy zdołamy się do tego czasu wszyscy odmeldować na forum?

Kto za Nowosolną??? Konkretnie tak czy nie

Kto za Pabianicami???

Bo widzę, że manufaktura upadła :-?

Jeżeli o mnie chodzi - 8 luty, Nowosolna.

Godzina - jeżeli nowosolna, to mogę być ok 20, w pabianicach to może o 21

Przecież Bacówka u Józka nie jest w Nowosolnej.To na Rudzkiej Górze a więc Łódź :p

Pozdrawiam

Dobra, dobra, dla mojej szwagierki to może i Łódź (mieszka koło górniaka) a dla mnie to już wyprawa. Ostatni raz byłam w tych okolicach rok temu po komin... :D

No tak, historia stara jak ...Pabianice - znowu Łódź chce nas wchłonąć :wink:

(Sli, Majki - gdzie wasz lokalny patriotyzm? :lol: )

...ale OK - dla was wylezę jakoś na ten czubek Rudzkiej Góry :evil: :wink:

EZS, 1) ja też tak wysoko(!) to ostatnio w dzieciństwie byłem, gdy z mamą-Yeti Alpy opuszczaliśmy :lol:

2) też myślę, że nie wszyscy mogą się w porę dowiedzieć o spotkaniu...

ale z drugiej strony decyzje spontaniczne są najlepsze :wink:

Gdyby jednak Józek 8-ego lutego o 20:00 nie wypalił, to nadal jeszcze możemy wpaść na herbatkę w gronie sympatyków Pabianic :wink: do Siódmego nieba

Majki, znaczy główną atrakcją będzie rzeźba w... drewnie (wezmę dłutko i kalkulator :D )