Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ale straszycie człowieka http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_wink.gif

To ja dla odmiany dodam otuchy: nie wszyscy fachowcy to .... co tam powiedział majki

Nie miałam umów z nikim poza jednym i właśnie ten jeden jedyny załatwił mnie tak, że do dzisiaj schną tynki, bo nie dotrzymał terminu z umowy.

Reszta, to porządni, uczciwi ludzie godni polecenia.

Skoro firma postawi dom, to elektryka przecież większość z nas miała jednego i nikt nie narzeka na jego uczciwość?

hydraulik godny polecenia też się znajdzie, tynki i wylewki robiła mi fajna firma, a i Boguś chyba nie wyjechał?

czym tu się martwić?

papier świeżutki - budowę czas zacząć http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_lol.gif

Powodzenia CuoreRosso http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_lol.gif

• Odpowiedzi 20,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

CuorreRosso

Niestety umów brak. Jak się wpakuję na minę to zimę spędzimy z żoną i maleństwem u prababci w M-4 na Bałutach. Nikt tego nie chce, ale ...

Hej my też zimę spędzimy na Bałutach w M4 u mojej mamy :lol: :lol: :lol: Może sąsiadami będziemy :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

No a ja wierzę , że im się uda. Wierzę bo... sama jeszcze nie zaczęłam budowy :wink: no a w coś trzeba wierzyć :lol:

Z innej beczki :wink:

Wracając do tematu spotkania to rozumiem, że pomysł chwilowo upadł? :(

Pozdrawiam

A tam umarł :wink:

Dobra wyjdę przed szereg, ale z niektórymi :wink: już uzgodnione :

Spotkanie w "Bacówce" w piątek-sobotę, o 20 ?

Tylko teraz piątek czy sobota ?

pozdrawiam, majki

Ja się dostosuję.

nie wszyscy fachowcy to .... co tam powiedział majki

Ale ja to też potwierdzę obecnie :D

Miałem jednego syfa, teraz dekarze super, zapowiada się dobrze nowy murarz od ścianek działowych.

Po prostu trzeba trafić :wink:

Oleniek - dla wszystkich, którzy tylko chcą się spotkać :lol:

pozdrawiam, majki

To ja poproszę namiary na tego od ścianek działowych, bo będę potrzebował jedną dostawić - jakoś zapomnieliśmy o drzwiach do piwnicy... :lol:

Kropi - żeby nie było "syfu" :wink: - dam znać jak zacznie działać. Ma od piątku stawiać, jak tak dojdzie do połowy i będzie ok, dam znać ... ok ? :lol:

Podobno ma terminy wolne gdzieś do kwietnia ... ale tylko tak słyszałem.

pozdrawiam, majki

Lista uczestników spotkania GŁ w Bacówce u Józka w piątek (15-02-2008), godz. 20:00

1. majki

2. mruva

3. oleniek

4. agi888

5. mpoplaw

6. Yeti

7. sli (?) - ostateczną odpowiedź da w czwartek

kto następny??? :D

(bo jeśli uzbierała by się większa gromadka, to może warto było by zarezerwować chociaż jakiś stolik (albo cały lokal :wink: :D )

Spotkanie w "Bacówce" w piątek-sobotę, o 20 ?

Tylko teraz piątek czy sobota ?

pozdrawiam, majki

Jak mi się uda nauczyć trasy na pamięć, to dojadę...

Generalnie jeżdżę po znanych ścieżkach ale piatek wieczór... może zaryzykuję.

W czwartek przychodzi pani z nadzoru budowlanego oglądać dom. Co ona będzie oglądać???

Niestety umów brak.

Jeśli dobrze rozumiem, budujesz z jakąś firmą ? Jeśli tak, czemu nie ma umowy - jeśli można oczywiście spytać ... ?

Ja ze swojego przykładu - już tu kiedys pisałem. Jakbym nie miał umowy z j... k... p.... w d....pe h.... /ceznura/ "murarzami" to bym albo siedział w więzieniu za zabójstwo, albo nie wiem ... :roll: :evil:

Miałem, były wpisane kary umowne, skorzystałem :lol:

Dobrze sie zastanów, ale wiadomo każdy robi jak tam chce ... :wink:

pozdrawiam, majki

...dobre

Lista uczestników spotkania GŁ w Bacówce u Józka w piątek (15-02-2008), godz. 20:00

1. majki

2. mruva

3. oleniek

4. agi888

5. mpoplaw

6. Yeti

7. sli (?) - ostateczną odpowiedź da w czwartek

8. Ezs (Ewa) - "jeśli jej się uda nauczyć trasy na pamięć"

kto następny??? :D

(bo jeśli uzbierała by się większa gromadka, to może warto było by zarezerwować chociaż jakiś stolik (albo cały lokal :wink: :D )

Contel, z tym spotkaniem to tak na prawdę było tak:

Ponieważ nie mogliśmy się szybko dogadać w gronie całej GrŁ, więc postanowiliśmy spotkać się w 4 osoby w Pabianicach.

Jednak ze względu na kilku innych chętnych możemy się dostosować i pojechać do Bacówki.

Tak więc to spotkanie jest już ustalone:

Bacówka u Józka w piątek (15-02-2008), godz. 20:00

- trzeba podjąć jakąś decyzję, bo inaczej nigdy się nie zbierzemy :-? :wink:

Poleccie prosze firme ochroiarska z Pabianic lub bliskich okolic?

ja mam Juwentus, 2800 zl kosztował mnie alarm na 13 czujek, a miesięczny abonament to 60 zł

doświadczenia mam na razie małe, na działce patrol był już 5 razy, w tym 3 razy dojeżdżali alarmowo bo czujka sfiksowała i wygenerowała fałszywy alarm, jednym słowem system działa i okoliczne menelki już wiedzą że do mojego domku mają się nie zbliżać

Pytalam, niestety mojego terenu Juwentus nie obejmuje :( MAm oferte od ZOM z Panianic, 80 zl + vat - drogo?? Chyba drogo. Ale alternatywy nie mam..

Pytalam, niestety mojego terenu Juwentus nie obejmuje :( MAm oferte od ZOM z Panianic, 80 zl + vat - drogo?? Chyba drogo. Ale alternatywy nie mam..

A patrzyłaś tu :

http://www.juwentus.pl/index.php?option=com_konfiguratorjuwentus

Ja sobie zrobiłem dla swojego Ksawerowa i mi wyszło, że jak najbardziej "obejmują" ...

A co do tych 80 zł + Vat to nie wiem czy drogo. Jak ostatnio rozmawiałem z alarmiarzem, to mówił, że często jest tak, że w cenie 60-80 zł jest "ochrona" obiektu prze patrol, ale np. wizyt w tej cenie jest 3-5 ... miesięcznie. Za resztę, bez względu czy przyjeżdżać był sens czy nie sie płaci...

Ja dostałem ofertę na 122 zł z vatem miesięcznie, monitoring 24 h, misie przyjeżdżają nawet co 5 minut i nic nie płacę dodatkowo.

Ochrona właśnie z ZOM Pabainice.

pozdrawiam, majki

Witam wszystkich,

Do odbioru budynku potrzebuję protokół z odbioru instalacji CO na eko groch oraz CWO + Kanalizacja.

Robił ktoś z Was taki protokół i jak to wygląda?

Cos w stylu "zaswiadczam, ze instalacja CO i CWU zostałą wykonana zgodnie z przepisami i sztuka budowlana. Wykonana zostala poprawnie proba szczelnosci" + protokol z proby szczelnosci... Najwazniejsze sa podpisy i uprawnienia podpisujacych i wpisy do dziennika.

Wazne tez, zeby odplyw z ubikacji byl szczelny :lol: :roll:

- trzeba podjąć jakąś decyzję, bo inaczej nigdy się nie zbierzemy :-? :wink:

No coz, przyznam, ze swiadomie wpuscilem Was na ta mine... Poprzednim razem probowalem narzucic miejsce i termin, ale skonczylo sie to tak samo jak teraz: musiala byc dyskusja dlaczego tu i wtedy i komu nie pasuje...

Wypijcie za moje zdrowie, rozsadek forumowiczow i cierpliwosc do wykonawcow :D Zaluje bardzo, ale raczej nie dam rady...