Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

mmmad - dasz radę, dasz :D Wierzymy w Ciebie :D

popcarol - to jak ? bierzesz te wrota :wink: ode mnie ?

Bo nie wiem czy puszczać w komin, czy może ktoś inny będzie chętny ... ?

pozdrawiam, majki

hej,

przepraszam Cie bardzo! Przegapilam tego posta...

dziekuje Ci bardzo za te wrota :) ale dziure mamy 100 cm i te 80 to troche malo. A takie 80 i u nas sie znalazly - wiec jakby co uzyjemy. DZIKI serdeczne za propozycje!! :)

• Odpowiedzi 20,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pytalam, niestety mojego terenu Juwentus nie obejmuje :( MAm oferte od ZOM z Panianic, 80 zl + vat - drogo?? Chyba drogo. Ale alternatywy nie mam..

A patrzyłaś tu :

http://www.juwentus.pl/index.php?option=com_konfiguratorjuwentus

Ja sobie zrobiłem dla swojego Ksawerowa i mi wyszło, że jak najbardziej "obejmują" ...

A co do tych 80 zł + Vat to nie wiem czy drogo. Jak ostatnio rozmawiałem z alarmiarzem, to mówił, że często jest tak, że w cenie 60-80 zł jest "ochrona" obiektu prze patrol, ale np. wizyt w tej cenie jest 3-5 ... miesięcznie. Za resztę, bez względu czy przyjeżdżać był sens czy nie sie płaci...

Ja dostałem ofertę na 122 zł z vatem miesięcznie, monitoring 24 h, misie przyjeżdżają nawet co 5 minut i nic nie płacę dodatkowo.

Ochrona właśnie z ZOM Pabainice.

pozdrawiam, majki

Dzieki, wyslalam o konfiguracje do juwentusa, zobaczymy co dostane w mailu. te 80 zl + vat jest od ZOM wlasnie, ilosc przyjazdow nieograniczona, za zadne dodatkowo sie nie placi. Wiec moze nie tak drogo?

pozdrawiam,

Karolina

popcarol - Ty w goglach szukasz, Ty się sąsiada spytaj :lol: :lol: :lol:

609 577 151 - wywrotka piachu do murowania, ale takiego lepszego, że i do tynków się nadaje 400 zł.

Jutro mi właśnie przywozi 8)

pozdrawiam, majki

Super! Dzieki serdeczne, zamowilam na sobote:) Tez 400 zl, z awywrotke - ok 16-17 ton. Cena chyba ok.

Dzieki serdeczne!

Pozdrowka,

Karolina

CZy ktoś wie może którędy będzie przebiegała autostrada w okolicach Nowosolnej? Mam zamiar kupić tam działkę i nie chcę wdepnąć w minę. A może wiecie gdzie można obejrzeć mapkę z wyrysowanymi planami autostrady?

http://www.lodzkie.autostrady.prv.pl/

Kiedy plan zagospodarowania byl jeszcze projektem, popelnilem cos takiego:

http://nowosolna.great.net.pl/

tylko na tej stronce S8 idzie przez Łódz a ma isc przez Piotrków Tryb i Bełchatów - troche nie odświeżana ta stronka :)

Ps. A żeby ktoś mi nie zarzucał że promuje tą S8 przez Piotrków to z góry mówie że wole ją przez Łódz - po co nam tu takie natężenie ruchu i te tysiące TIRów...

duśka dowiedz się w Generalnej Dyrekcji Budowy Dróg i Autostrad. Siedzibę mają przy ul. Piotrkowskiej za Centralem. Przynajmniej jeszcze niedawno tam mieli.

Ja miałam kiedyś taką mapkę, ale nie moge jej teraz odnaleźć. Mogła nie przeżyć przeprowadzki. :-? Z tego co pamiętam ma przebiegać około 2 km w linii prostej od Rynku w Nowosolnej.

tylko na tej stronce S8 idzie przez Łódz a ma isc przez Piotrków Tryb i Bełchatów - troche nie odświeżana ta stronka :)

Ps. A żeby ktoś mi nie zarzucał że promuje tą S8 przez Piotrków to z góry mówie że wole ją przez Łódz - po co nam tu takie natężenie ruchu i te tysiące TIRów...

kilka dni temu ostatecznie przeszedł "wariant północny" S8 tj. przez Łódź.

A prawdę mówiąc nie będą jechać przez łódź tylko na południe od łodzi, a dodatkowo dzięki temu może w końcu powstanie zachodnia obwodnica pabianic, konstantynowa,łodzi, zgierza - tj S14 - więc "suma sumarum" łódź wyjdzie na plus.

popcarol - Ty w goglach szukasz, Ty się sąsiada spytaj :lol: :lol: :lol:

609 577 151 - wywrotka piachu do murowania, ale takiego lepszego, że i do tynków się nadaje 400 zł.

Jutro mi właśnie przywozi 8)

pozdrawiam, majki

Super! Dzieki serdeczne, zamowilam na sobote:) Tez 400 zl, z awywrotke - ok 16-17 ton. Cena chyba ok.

Dzieki serdeczne!

Pozdrowka,

Karolina

Tak informacyjnie - szukałem ostatnio piasku na zakopanie fundamentów (czyli nie jakaś ekstra jakość ale wystarczy) - jak komuś blisko do zgierza to w Dąbrówce Wielkiej koszt z dowozem w okolicy za 18-19 ton 200 zł

Agencje ochrony temat rzeka , ale najprościej najtaniej najbardziej odtraszająco to podłaączyć się do Krajowego Sztabu Ratownictwa

20 zł miesięcznie , zamiast ochrony na miejsce sygnalizacji alarmu przyjeżdża policja , świetna sprawa link do nich

temat sprawdzony przez kilkoro moich znajomych http://www.ariadna.pl/

ja się podłączam w czwartek koszt podłączenia 122 zł ( oczywiście trzeba mieć instalacje alarmową )

pozdrawiam

Lista uczestników spotkania GŁ w Bacówce u Józka w piątek (15-02-2008), godz. 20:00

1. majki

2. mruva

3. oleniek

4. agi888

5. mpoplaw

6. Yeti

7. sli (?) - ostateczną odpowiedź da w czwartek

8. Contel będę na 99%

kto następny??? :D

(bo jeśli uzbierała by się większa gromadka, to może warto było by zarezerwować chociaż jakiś stolik (albo cały lokal :wink: :D )

Hasło trza ustalić , co byśmy się znaleźli w tej bacówce :D

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Ogłaszam wszem i wobec że właśnie mamy DWUSETNĄ stronę Grupy Łódzkiej

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

oj to będę i trzeba będzie to oblać :wink:

Na 99 % przyjadę :lol: :lol: :lol:

A będzie się działo :lol: :lol: :lol:

Muszę tylko męża urobić żeby z dziećmi został a matka miała wolne. Na drugą stronę łodzi pojadę taxi :evil: bo za dwusetną stronę trza wypić.

Ewa my jesteśmy doświadczone a doświadczenie jest w cenie :lol:

Na poprzednim spotkaniu ja miałam na stoliku postawiony numer Muratora. To był znak rozpoznawczy. A potem jak było już parę osób a wchodził ktoś na salę i się rozglądął to było hasło : Murator, Murator a śmiechu było :lol: :lol:

Ja byłam pierwsza wtedy na spotkaniu to pogadałam z kelnerami i ustaliłam że jest spotkanie z Grupy Łódzkiej z Muratora i jakby kto pytał to prosiłam żeby skierowali do odpowiedniego stolika.

Lista uczestników spotkania GŁ w Bacówce u Józka w piątek (15-02-2008), godz. 20:00

Z OKAZJI DWUSETNEJ STRONY GRUPY łóDZKIEJ :wink:

1. majki

2. mruva

3. oleniek

4. agi888

5. mpoplaw

6. Yeti

7. sli (?) - ostateczną odpowiedź da w czwartek

8. Ezs (Ewa) - "jeśli jej się uda nauczyć trasy na pamięć"

9. Dorota szymczak - "będzie na 99%, musi tylko męża urobić żeby z dziećmi został"

10. Contel - "będzie na 99%", tylko czy nas w Bacówce odnajdzie -bez hasła...

kto następny??? :D

(bo jeśli uzbierała by się większa gromadka, to może warto było by zarezerwować chociaż jakiś stolik (albo cały lokal :wink: :D )