Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

macie dobrze. siedzicie sobie przy piwku a ja.. się nie odważyłam. jechałam dziś po mieście ok 17 i cudem żyję. Na Zielonej było lodowisko, hamulec można sobie było wciskać do woli a samochód jechał. 4 sztuki na poboczu.. jak wysiadłam z samochodu to trzęsło mi się wszystko, ręce, nogi...

A teraz właśnie wysiadł palnik w piecu i zimno. Nie lubię tego Vitopenda...

• Odpowiedzi 20,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dla tych co nie byli na spotkaniu : macie czego żałować.

Posiedzieliśmy do 24 :lol: , a gdyby Bacówka była jeszcze dłużej otwarta to jeszcze byśmy byli dłużej.

Zdjęcia zrobił majki i Yeti to jak wkleją ( poproszę ) to wszyscy popatrzą.

Podoba mi się propozycja częstrzych spotkać przysłowiowo co dwa miesiące.

mpoplaw muszę pomyśleć o serwetce na plazmę :wink: Tak sobię myślę o klejeniu styropianu na wianek: gdybym miała wentylację mechaniczną to sposób extra, ale u mnie jest wentylacja grawitacyjna i przy tak "szczelnym" położeniu styropianu czy nie spowoduje w chałupie wykwitu grzyba, wykraplaniu pary na oknach ?

Ewaszkoda że nie zgadałam się z tobą pojechałabyś ze mną na spotkanie, a tak :cry: , wielka szkoda !!!

Witajcie

dostałem ostatnio z gazownii zgierskiej Warunki techniczne na których jest orientacyjny koszt wybudowania przyłącza (około 2200 zł) + 1200 zł jednorazowy koszt opłaty przyłączeniowej

czy oni nie przesadzili i czy można się z nimi targować?

odległość rury w drodze (gruntowej) od mojej działki to 4m. więc praktycznie nie mają kosztów roboty, a praktycznie wszystko inną od zaworu przed-licznikowego to są moje dodatkowe koszty. a co to za "opłata przyłączeniowa" i czy też może być negocjowalna - w końcu to tylko "haracz" za to że pozwolę im później zarabiać na tym że kupuję od nich gaz.

Co Wy na to? macie zapewne taką praktykę za sobą.

Spotkanie rzeczywiście super - nie ma to jak posiedzieć i pogadać w "realu" :)

Jak zrobi się cieplej - zorganizujemy ognisko z palet po materiałach budowlanych (co wy na to?). Nie będzie też problemu z rozpoznaniem się: bilet wstępu - 2 palety w rękach :wink: :lol:

Co do zdjęć, to nie wiem czy mogę je zamieścić na stronie - każdy ma prawo pozostać anonimowy na Forum a ci, którzy chcieli sobie nas pooglądać - mogli przyjść :wink: (no chyba, że wszyscy wyrażą zgodę, to wkleję).

Natomiast bez problemu prześlę fotki wszystkim uczestnikom - chętnych proszę o podanie adresu mailowego.

Dorota, ty zdjęcia powinnaś mieć w skrzynce za 10min. -zaraz wyślę

mpoplaw muszę pomyśleć o serwetce na plazmę :wink:

... o ile dobrze pamiętam, ja poddałem pomysł o wąskiej serwetce na plazmę ... :lol:

Także na moją plazme najpierw :p

pozdrawiam, majki

PS. Zdjęcia będą do "odbioru" dziś tak po 21. Można podawać @ do wysłania :D

pozdrawiam, majki

zazdroszczę tego spotkanka::) no jak się uda zebrać jakaś grupkę jeszcze w marcu to i my też się wybierzemy- tylko kurcze dajcie znać kilka dzionków wcześniej a nie z dnia na dzień , żeby nam dziadki na opiekę dotarły, a potem , po marcu to kiiłka-mogiłka ... jak się urodzi Junior Bis to znów będziemy uziemieni ....

byliśmy dziś rodzinką na spacerku na naszych włościach - śnieżek ładnie przysypał cały ten syf który jeszcze zalega na działce, bagienko i górki z wyciętych krzaczorów i pięknie było :):):) echhhyh chciałoby się żebyh to nasze domiszcze już tam stanęło :):)

Spotkanie rzeczywiście super - nie ma to jak posiedzieć i pogadać w "realu" :)

Jak zrobi się cieplej - zorganizujemy ognisko z palet po materiałach budowlanych (co wy na to?). Nie będzie też problemu z rozpoznaniem się: bilet wstępu - 2 palety w rękach :wink: :lol:

Co do zdjęć, to nie wiem czy mogę je zamieścić na stronie - każdy ma prawo pozostać anonimowy na Forum a ci, którzy chcieli sobie nas pooglądać - mogli przyjść :wink: (no chyba, że wszyscy wyrażą zgodę, to wkleję).

Natomiast bez problemu prześlę fotki wszystkim uczestnikom - chętnych proszę o podanie adresu mailowego.

Dorota, ty zdjęcia powinnaś mieć w skrzynce za 10min. -zaraz wyślę

Spotkanie bardzo sympatyczne , osobiście nie mam nic przeciwko zamieszczeniu zdjęć , pozdrawiam sugerując przemyślenie spotkań cyklicznych np w każdy piertwszy piątek miesiąca :D

Trochę nie zapodziałem po swiecie ... ale już wróciłem. Pomysł ze spotkaniem super. Mam nadzieję , że za drugim (poprawka: trzecim) razem dam radę.

Jak się okazało pozostało mi po ociepleniu dachu 3 rolki unimaty isowera 50mm i 3 rolki unimaty isovera 200mm plus ścinki w rolkach. Chętnie pozbęde siętego towaru. Cena 800 PLN za wszystko. Chętnych przed ociepleniem dachu zapraszam na priva.

Ciekawe czy tylko u mnie po tych deszczach sprzed dwóch tygodni przeciekał dach przy kominach?

Spotkanie bardzo sympatyczne , osobiście nie mam nic przeciwko zamieszczeniu zdjęć , pozdrawiam sugerując przemyślenie spotkań cyklicznych np w każdy piertwszy piątek miesiąca :D

Pomysł z cyklicznymi wieczorkami bardzo mi się podoba :)))

A jeżeli chodzi o spotkanie to również uważam je za bardzo miłe i sympatyczne.Warto spotkać się w realu i posłuchać o doświadczeniach i przestrogach innych.

MAJKI dzięki za zdjęcia!!!

tylko kurcze dajcie znać kilka dzionków wcześniej a nie z dnia na dzień

Nie no, nie było z dnia na dzień ... :wink: Trąbiliśmy o tym gdzieś od 2 tygodni ... :oops:

pozdrawiam, majki

Majki trąbiliście trąbiliście:) ale bez konkretów , niestety nie mogę powiedzieć dziadkom ,że mają być w pogotowiu przez najbliższe 2 tyg. bo my planujemy wypad ,ale jeszcze nie wiadomo kiedy :p :P

cześć

spotkanko niczego sobie jestem za żeby powtórzyć

co do zdjęć to może wystarczyłoby przesyąłnie majlem na prywatną pocztę :) , nie żebym obawiała się jakiegoś "listu gończego" :wink: , ale zdarza mi się uaktywniać w godzinach pracy no i może byłby potem problem.

pzdr

gośka

aha czekam na zdjęcia

napiasałam na priv do contela, majkiego i zaraz napisze do yetiego

Posiedzieliśmy do 24 :lol: , a gdyby Bacówka była jeszcze dłużej otwarta to jeszcze byśmy byli dłużej.

Potwierdzam i jak najbardziej jestem za częstrzymi spotkaniami. Również poproszę o zdjęcia - mój e-mail w moim profilu.

Serdecznie Pozdrawiam.

Kurcze..... a sąsiada nie masz? Może on by pomógł w potrzebie. Moi znajomi wybudowali cały dom w ten sposób. Założyli u sąsiada oddzielny licznik i brali prąd od niego!

Mam i SSO tak wybudowalem. Ale mam tez 3 sasiadow z rozgrzebanymi budowami, ktorzy wpadli na identyczny pomysl i sasiad z prundem zaczyna byc lekko poirytowany ta sytuacja, i zapowiedzial juz, ze w tym roku nie bedzie tak chetnie uzyczal :/. Bida, panie dziejku, bida.

W czym problem?

Wybudowałam dom na agregacie. Prąd dostałam jak już były założone okna i drzwi. Wyszło taniej niż tymczasowe przyłącze budowlane.

Canna, jeśli chodzi o budowę na agregacie, to kupiłaś ten sprzęcik na potrzeby budowy, wypożyczyłaś, czy ekipa budowlana dosatrczyła maszynkę prądotwórczą?