Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witajcie,

jestem tu nowy i widzę, ze macie juz duże doświadczenie w kwestii budowy i zakupów. Wobec tego mam pytanie gdzie w Łodzi można najtaniej kupić POROTHERM 25 P+W firmy WIENERBERGER? Mam cenę 8,20 pln - to dużo czy mało? znacie gdzie można kupić po nizszej cenie?

Pozdrawiam Was serdecznie,

lukeluke

Czy naprawdę nikt nic nie wie i nie może mi pomóc?

Bardzo WAs proszę?

• Odpowiedzi 20,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witajcie,

jestem tu nowy i widzę, ze macie juz duże doświadczenie w kwestii budowy i zakupów. Wobec tego mam pytanie gdzie w Łodzi można najtaniej kupić POROTHERM 25 P+W firmy WIENERBERGER? Mam cenę 8,20 pln - to dużo czy mało? znacie gdzie można kupić po nizszej cenie?

Pozdrawiam Was serdecznie,

lukeluke

Czy naprawdę nikt nic nie wie i nie może mi pomóc?

Bardzo WAs proszę?

http://www.wienerberger.pl/servlet/Satellite?pagename=Wienerberger/WBArticle/ArticleStandard05&cid=1184836775023&c=WBArticle&sl=wb_pl_home_pl

Wejdz na strone wienerberger, potem gdzie kupic i nastepnie lodzkie:

http://www.wienerberger.pl/servlet/Satellite?pagename=Wienerberger/WBArticle/ArticleStandard05&cid=1184836775023&c=WBArticle&sl=wb_pl_home_pl

Moze Iwona, Domco, Gro-dach, ale nie wiem za ile tam dostaniesz.

PS

Kupujac ten material i majac na uwadze bardzo dawny artykul w "NIE" (ktory juz na pewno nie jest aktualny) na wszelki wypadek wez atesty i popros o podpis i pieczatke, ze dotycza faktury.

Wejdz na strone wienerberger, potem gdzie kupic i nastepnie lodzkie:

Moze Iwona, Domco, Gro-dach, ale nie wiem za ile tam dostaniesz.

PS

Kupujac ten material i majac na uwadze bardzo dawny artykul w "NIE" (ktory juz na pewno nie jest aktualny) na wszelki wypadek wez atesty i popros o podpis i pieczatke, ze dotycza faktury.

Dziękuję bardzo. A można wiedzieć co było w skrócie w tym artykule bo nie kojarzę choć czytam regularnie "nie".

witam,

czy ktoś wie na bierząco ile kosztuje usługa kierownika budowy?

Nie mam pojęcia ile to może kosztować. Słyszałam że 2-3% całości inwestycji. Czy tak jest? I czy wtedy koszt takiego stanu do jakiego doprowadza kier bud?

Czy otrzymuje tą kasę miesięcznie, czy po wykonanej robocie?

HELP! Dzisiaj mam spotkanie z miłym panem który się może tego podjąć!

Czy Inspektor nadzoru i kierownik budowy to ta sama osoba?!

:-?

Pozdrawiam

witam,

czy ktoś wie na bierząco ile kosztuje usługa kierownika budowy?

Nie mam pojęcia ile to może kosztować. Słyszałam że 2-3% całości inwestycji. Czy tak jest? I czy wtedy koszt takiego stanu do jakiego doprowadza kier bud?

Czy otrzymuje tą kasę miesięcznie, czy po wykonanej robocie?

HELP! Dzisiaj mam spotkanie z miłym panem który się może tego podjąć!

Czy Inspektor nadzoru i kierownik budowy to ta sama osoba?!

:-?

Pozdrawiam

Ja place 1 tys zl, ale od stanu surowego otwartego do konca budowy. Platnosc po oddaniu budynku do uzytkowania. Musisz sie dogadac czy kierownik bedzie tylko z nazwy (tj popodpisuje Ci dokumenty i zrobi wpisy do dziennika budowy), czy naprawde bedzie na budowie co jakis czas i na kazde Twoje zyczenie pomoze Ci decydowac telefonicznie badz na budowie itp..

Zadzwon jeszcze tu:

Jan Kordalewski - pan ma b. dobre ceny, ale jest z Leczycy, wiec z racji odleglosci na budowie pokaze Ci sie kilka razu max. (tel. 504-648-380), nam zaproponowal 400 zl do czasu oddania do uzytkowania, bylby 2-3x na budowie (plus koszt dojazdu)

p. Lachowicz - drozej, czesciej na budowie (501-761-776, 508-139-332)- chcial 2 tys zl, na budowie co 2 tyg.

Zadzwon i spytaj, porownasz ceny.

Pozdrawiam,

Karolina

U mnie architekt jest jednocześnie kierbudem - taki nadzór autorski :wink:

Jestem umówiony na 2 tysie do momentu odbioru budynku.

Bywa w najistotniejszych momentach na budowie, ale całe opierdzielanie ekip jest na mojej głowie :-? :roll:

pozdrawiam, majki

U mnie kierownik 3tys. Od początku do końca czyli od pierwszego wykopu do czasu oddania budynku. Był wtedy gdy trzeba było sprawdzić uzbrojenie, przy zalewaniu, wykopie itd. To kierownik nauczył mnie jak głąbów się ochrzania, jak pijaka wywala się z budowy. Zawsze służył mi radą.

Osobiście jestem bardzo z niego zadowolona. :D

Jan Kordalewski - pan ma b. dobre ceny, ale jest z Leczycy, wiec z racji odleglosci na budowie pokaze Ci sie kilka razu max. (tel. 504-648-380), nam zaproponowal 400 zl do czasu oddania do uzytkowania, bylby 2-3x na budowie (plus koszt dojazdu)

dzięki, dzięki :)

z panem Kordalewskim jestem umówiona w sobotę. To że mieszka w Łęczycy dla nas akurat dobrze - budowa jest w sokolnikach/ozorków więc będzie miał blisko.

Jestem ciekawa, bo ja poszukuję kogoś kto będzie rzeczywiści pilnował bajzlu :o całego!

Pozdrawiam :wink:

U mnie architekt jest jednocześnie kierbudem - taki nadzór autorski :wink:

Jestem umówiony na 2 tysie do momentu odbioru budynku.

Bywa w najistotniejszych momentach na budowie, ale całe opierdzielanie ekip jest na mojej głowie :-? :roll:

pozdrawiam, majki

mój architekt niestety nie ma czasu :( troche się wpakowaliśmy! :evil:

U mnie kierownik 3tys. Od początku do końca czyli od pierwszego wykopu do czasu oddania budynku. Był wtedy gdy trzeba było sprawdzić uzbrojenie, przy zalewaniu, wykopie itd. To kierownik nauczył mnie jak głąbów się ochrzania, jak pijaka wywala się z budowy. Zawsze służył mi radą.

Osobiście jestem bardzo z niego zadowolona. :D

...a kiedy budowałaś? Bo ceny się\pewnie zmieniają jak w kalejdoskopie :-?

(...) ja poszukuję kogoś kto będzie rzeczywiści pilnował bajzlu :o całego! :wink:
...a mój - 900zł (chociaż teraz to już pewnie powyżej 1000). Płaciłem przy podpisaniu umowy, ale był "z polecenia", więc się nie bałem. Określił newralgiczne momenty budowy, które koniecznie chce zobaczyć. W innych przypadkach przyjeżdża na wezwanie. Udziela porad telefonicznie lub jadę do niego na "konfrontację" moich pomysłów ze "sztuką budowlaną" :wink: :D . Nie jest typem upierdliwusa, sztywno trzymającego się projektu - zezwala na zmiany (w granicach rozsądku :wink: ) i sam je podpowiada.

Nie wiem czy nadaje się na kierbuda, który poprowadzi budowę zamiast was, natomiast dla mnie dużą jego zaletą jest "elastyczność" i spojrzenie na problemy budowy okiem inwestora.