Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Słupki też tam, "podmurówka" - prefabrykowana - Pabianice, ta firma od płotów betonowych, co tu ostatnio pisaliśmy.

Zakopana płyta ogrodzeniowa do połowy ziemi, zabetonowana razem z słupkami. Nic nie pęka, wszystko ok.

pozdrawiam, majki

Czesc majki!

Dzieki za pomysl, nie wiedzialam ze ci od betonow maja tez podmurowki. W sumie logiczne;) Czyli ten element gdzie osadza sie slupek tez maja? Nie rozumiem "zabetobowana razem ze slupkami" - czyli beton jednak sie leje zrobiony na budowie, zeby osadzic te podmurowke i slupek?

W sumie siatke moge sobie zamowic na allegro, a podmurowke tam... jak nie znajde na miejscu tak zrobie. Dzieki! :)

• Odpowiedzi 20,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

PS. Negocjacie nt. drzewka trwają

To najlepsza śliwa pod słońcem. Mamy 15 letnie drzewo na starej działeczce pracowniczej śliwki są tak słodkie że nie trzeba dosładzać powideł. Tak samo jak robimy soki - też bez cukru. :D mniam mniam.

Szkoda że nie możemy starego drzewka przesadzić :roll:

A mama kupiła 3 różne śliwki: zwykła polską, dąbrowiecką ,najdienę i chce kupić jeszcze jedną stąd szukamy domku dla biednego drzewka

8)

Dzieki za pomysl, nie wiedzialam ze ci od betonow maja tez podmurowki. W sumie logiczne;) Czyli ten element gdzie osadza sie slupek tez maja? Nie rozumiem "zabetobowana razem ze slupkami" - czyli beton jednak sie leje zrobiony na budowie, zeby osadzic te podmurowke i slupek?

W sumie siatke moge sobie zamowic na allegro, a podmurowke tam... jak nie znajde na miejscu tak zrobie. Dzieki! :)

Zdjęcia poglądowe :wink:

http://img367.imageshack.us/img367/9312/000196419xt.jpg

http://img291.imageshack.us/img291/8475/000196518rs.jpg

Płyty betonowe malowałem do połowy ( ta co w ziemi ) dysperbitem.

No i dokładnie, w betoniarce rozrabiany "beton", wykopany dołek na słupek na 0,8-1m, zasypany gruzem i zalany zaprawą. Płyty ogrodzeniowe dostawione do słupków, wypoziomowane i zalane wszycho razem.

pozdrawiam, majki

mmmad - to pewno sam się domyślasz, że albo :

- tak nasypujesz ziemi, żeby było równo, ale jednocześnie nasypujesz komuś na działkę ...

- robisz, co jakiś czas "ząbki" w ogrodzeniu, czyli co jakiś czas opada/wznosi się płot równolegle do poprzedniego poziomu

- zaczynasz prosto, a np. na końcu musisz podłożyć ze dwie takie płyty jako "podmurówka" i ze swojej strony dopiero obsypujesz ...

ale to moje gdybanie :roll:

pozdrawiam, majki

Płyty betonowe malowałem do połowy ( ta co w ziemi ) dysperbitem.

No i dokładnie, w betoniarce rozrabiany "beton", wykopany dołek na słupek na 0,8-1m, zasypany gruzem i zalany zaprawą. Płyty ogrodzeniowe dostawione do słupków, wypoziomowane i zalane wszycho razem.

pozdrawiam, majki

Jejku Majki - dzieki! Ale masz duuuza dzialke, suuper! Moje 754 metrow sie chowa :/ LAdnie to wyglada - tez tak zrobie! :)

A, jakby ktoś chciał gruzu pod słupki - resztki po bloczkach PTH - to akurat jest promocja :lol:

DARMO ODDAM, TYLKO SOBIE ZABIERZCIE :D

Pod słupki ogrodzeniowe, to się nada, pod co inne to wiadomo, że średnio ...

pozdrawiam, majki

PS. Promocja trwa do piątku 21-03. W tym dniu zabiera mi je wywrotka na śmietnik ...

popcarol - tylko wiesz, my robiliśmy soiatkę w 2005 roku, kiedy były PIĘKNE ceny :lol: Z tego co kojarzę wyszło po jakieś 50zł/m2 na gotowo, ogrodzenie z siatki 62 mb...

Więc teraz chyba ciężko porównać ... szczególnie robociznę ... :roll:

Robocizna, była chyba po 12-15 zł/m2,

alektyc - kontkat "mój" do Jarka Karpa na tablicy - robi podobno niezłe tynki CW, ja wstępnie jestem z nim umówiony na jesień ...

pozdrawiam, majki

właśnie! ja też mam kupę śmieci a nie mogę jakoś trafić na sensowny kontener.. Czy zabiera wszelkie śmieci czy tylko gruz?

Oleniek, biedna, niechciana śliwka :( Chętnie bym ją przyjeła, i tak muszę wymienić zdziczałą gruszkę na coś, może być i śliwka, ale nie odzywałam się, bo mam problemy z czasem. Ona sama nie chodzi, a ja ostatnio albo pracuję (w pracy) albo maluję (w domu) i po mieście się nie przemieszczam. W dodatku nie mam jej gdzie przetrzymać do bardziej sensownej pogody. Jeżeli po świętach nadal domu nie znajdzie, to możemy pomyśleć :D

Ja jeszcze nie wywoziłam gruzu, tak sobie na razie sprawdzam i czekam... :wink: Ale znalazłam faceta, który bierze od wywrotki 180 zł. Tylko wiadomo wywrotka wywrotce nierówna. Ten "mój" podał mi pojemność w m3 - 5 m3.

Sli, a jakbyśmy tak zgrali się razem w jeden dzień to może policzyłby nam jeszcze taniej, bo w sumie kursów miałby więcej. Co ty na to? :roll: