Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 20,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gdzie kupowaliscie furtki i bramy? Chodzi mi o takie z kątowników, do kute drogie są :(

Chyba że jakaś inna alternatywa dla kątownikowych/kutych?

Może gdzieś można kupić samą ramę, do wypełnienia np drewnianymi elementami? Czy może ktoś takowe robi - spawa? NAMIARY mile widziane :) Dzięki!!

My zamawialiśmy taką właśnie bramę w Maroteksie w Kalonce, kilka innych firm robio nam wycenę i najtańszy był Martotex, a zresztą to od nas najbliżej :))

co do jakości to nie wiem, bo jeszcze nie zamontowana

pozdrawiam

Monika

hej! A masz moze dokladniejsze namiary? Nie moge ich wyguglac? Bu..

Anisia, popcarol, dzięki. Anisia a ten twój tynkarz istnieje gdzieś?

Mam malarza a nie mam tynkarza. Więc myślę o pomalowaniu elewacji ale może by jednak tynk....

Kto ma namiar na jakiegoś tynkarza zewnętrznego (akryl)?

Kto ma namiar na jakiegoś tynkarza zewnętrznego (akryl)?

Może ta ekipa od mpoplaw'a i teraz co robi u mnie ? Na razie zapowiadają się rewelacyjnie :D Tynki zewnętrzne wszystkie, tylko nie c-w robią na pewno. Chwalili się 8)

Numer z tego co kojarze jest na "tablicy"

pozdrawiam, majki

UPSssss! MACHNA RUSZYŁA!!!!!!

Wczoraj już pokopali działkę małą kopareczką , jako że siedzę w domciu z ssakiem przy piersi widziałam tylko fotki - krajobraz lekko księżycowy. Dziś mają dalej walczyć z fundamentem, zbrojeniem i czort wie z czym jeszcze i jutro ma być lane z gruchy . Aż mnie głowa z wrażenia rozbolała - a tu człowiek nawet napić się nie może za rozpoczęcie prac , bo Junior ....

Trzeba chyba zacząć jakiś dziennik budowy tworzyć , bo potem wszystko umknie z pamięci :):):):):)

Pierwsza noc pod nowym dachem minęła !!!!

Zmuszeni przez siły niezależne od nas wprowadziliśmy się do domu, w którym:

ekipa od wykończeń stara się jak może być wszędzie, ale nie daje rady. Stiuki i ich gładzenie doprowadzają mnie do rozpaczy !!

druga ekipa siedzi na schodach i układa stopnie,

trzecia ekipa rozkopała front i układa krawężniki, od jutra zaczynają kłaść kostkę,

czwarta ekipa przywiozła rano i składała meble - częściowo zostały rozstawione po kątach i zostawione, bo "w takich warunkach my nie możemy pracować", wobec czego pojechali sobie i resztę zrobi ekipa pierwsza,

piąta ekipa - elektryk, jak narazie bez komentarza, bo pracuje na zasadzie - pojawia się i znika, nie ma dla mnie czasu i wszędzie straszą wiszące przewody, dojrzewam powoli do zmiany laurki na Tablicy Ogłoszeń http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_rolleyes.gif

Pierwsza noc pod nowym dachem minęła !!!!

Zmuszeni przez siły niezależne od nas wprowadziliśmy się do domu, w którym:

ekipa od wykończeń stara się jak może być wszędzie, ale nie daje rady. Stiuki i ich gładzenie doprowadzają mnie do rozpaczy !!

druga ekipa siedzi na schodach i układa stopnie,

trzecia ekipa rozkopała front i układa krawężniki, od jutra zaczynają kłaść kostkę,

czwarta ekipa przywiozła rano i składała meble - częściowo zostały rozstawione po kątach i zostawione, bo "w takich warunkach my nie możemy pracować", wobec czego pojechali sobie i resztę zrobi ekipa pierwsza,

piąta ekipa - elektryk, jak narazie bez komentarza, bo pracuje na zasadzie - pojawia się i znika, nie ma dla mnie czasu i wszędzie straszą wiszące przewody, dojrzewam powoli do zmiany laurki na Tablicy Ogłoszeń http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_rolleyes.gif

GRATULUJĘ !

...i nie powniem, żebym nie zazdrościł. Ya jestem niestety na początku tej drogi...

Pozdrawiam

Ya

Canna, gratuluję przeprowadzki. Ale mieszkania z ekipami juz nie. :wink:

To co? Niedlugo będę mogla zobaczyc palmę? :lol:

EZS, moj tynkarz to cała ekipa od ścian i dachu. Zapomnialam, że cena umawiana w styczniu zeszłego roku, a w marcu też tamtego roku wykonawstwo. Sądzę, że obecna cena może różnic się od mojej. Ale jak będziesz chciała to dam ci namiar.

Dziękuję wszystkim za gratulacje http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif

Codziennie prace posuwają się do przodu i widać efekty.

Schody dzisiaj będą skończone a kostkę zaczęli układać, sześciu ludzi to mam nadzieję, że do soboty skończą i zostanie mi tylko jedna ekipa.

Pora zacząć myśleć o elewacji, styropian, tynk i zostanie tylko zagospodarowanie ogrodu.

Ewa! prosiłaś o informację dot. iglaków. Wszystkie już mam posadzone. Generalnie są w porządku. Mają 1m wysokości i tylko kilka jest badylowatych. Ale wśród 320 kilka to chyba niewiele. Reszta to już fajne, gęste krzaczki.

Może ta ekipa od mpoplaw'a i teraz co robi u mnie ?

nie da rady 5 maja wchodzą do mnie robić tynki silikatowe, a potem wewnętrzne, skończą gdzieś koło czerwca

powoli, powoli ... :wink:

U mnie mają jeszcze pewien "front" robót, także nie wiem czy wejdą 5 maja ... :roll: :D

pozdrawiam, majki

Ekhm ... :oops:

Takie pytanko : może ktoś ma ( planuje ) podsufitkę / podbitkę firmy Royal Europa - Royal Soffit ?

Coś mi wyglądą, że pójdę w tym kierunku i szukam opini na ten temat ... :roll:

dzięki, pozdrawiam, majki

Moze niewiele Ci pomoge, ale napisze, ze porownujac Boryszew i Royal w brazie jedna z nich jest bardziej blyszczaca (a druga matowa). Ale juz nie apmietam ktora :oops:

Zastanawialem sie przez chwile, czy zamiast jezdzic do Chechla po Boryszew nie dokupic Royala "za rogiem".

Przy okazji: za rogiem jest duzo drozej niz w Royal-Hurt na Olechowskiej...

p.s. Jest jeszcze Gamrat, ale chyba nie tak dostepny na naszym terenie...

Cześć

Możecie ( Ci którzy już mają :p ) się pochwalić z jakiej firmy macie swoje podbitki. Trwała to jakiś czas temu dyskusja skąd kupić, a ja teraz walczę z pomysłami ... :roll:

Z góry dzięki, pozdrawiam, majki

Ja mam z Royala - Olechowska 12. Z jasnej zrobiony jest sufit w garażu - wyszło bardzo dobrze, budowlańcy powiedzieli, że jakość dobra. Na zewnątrz będzie brązowa, mam nadzieję, że też będzie OK.

:D W poniedziałek kupuje brązową. Ten Royal to właśnie Royal Europa.