Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Macie może jakiś namiar - chciałabym nawieżć ze 2-3 wywrotki dobrej ziemi na działkę. Okolice Pabianic. Dobrze byłoby przywieźć tej ziemi przed środą, we środę mam gościa od koparki na działce i za dopłatą by mi ją rozplantował?

DZIĘKI serdeczne za pomoc (namiar telefoniczny najlepiej proszę).

Dzięki!

Karolina

• Odpowiedzi 20,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Karolina poszło na priva.

Witam wszystkich tak na biegu. Wpadłam do mieszkania na moment jak zwykle jak po ogień :cry: i jadę po dostawy na budowę. Jeszcze gdzieś tydzień i wszystkie kable w domu zostaną położone ( i kasa z kieszeni większa wypłynie :cry: ), tynki mam położone na poddaszu . Dzisiaj zeszli na parter. Brygada od tynków kładzie tynki, dachówkę, wykonuje ocieplenie, wyciągnie kominy ponad dach. Szkoda że za późno skapowałam bo oni by postawili sami całą chałupę a tak :evil: . Może będą jeszcze kłaść glazurę i terakotę. Normalnie wszystko robią od a do z.Teraz mogę powiedzieć tak jak canna: są jeszcze firmy :lol:

Pozdrawiam wszystkich serdecznie. Trzymajcie się. Dorota.

http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_lol.gif

A są http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_lol.gif

Moja ekipa od wykończeniówki nie robi tylko schodów. Chociaż jakbym ich poprosiła...

Gładzie wyszły świetnie, pomalowali super. Przy okazji: farby PARA są doskonałe!!! wszelkie zabrudzenia schodzą po przeciągnięciu dłonią po ścianie. Polecam.

Stiuki trochę ich zmęczyły, ale za to wyglądają http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif tylko na ścianie przy płycie kuchennej się nie nadają.

Glazura położona koncertowo, teraz montują drzwi wewnętrzne.

Poskładali mi meble, bo stolarz uciekł mi z domu.

Chłopaki przyjeżdżają na 7.30 a odjeżdżają późnym wieczorem. Nie piją.

Czego chcieć więcej. Są jeszcze firmy http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_lol.gif

A ja z bardzo nietypowym niebudowlanym pytaniem

Gdzie w Łodzi mogę rozwiązać umowę z TPSA?

z błękitenj linii się niczego dowiedzieć nie można

Kościuszki rozkopana, no i nikt tam nie łaskaw odebrać telefonu

ponoć są jakieś punkty w różnych częściach miasta ale nie wiem jak je znaleźć.

Czy muszę mieć swoją "starą" umowę z nimi podpisaną?

a po co chesz do nich jechac??

ja wysłałam pismo o rozwiązanie umowy na adres jaki podają do korespondecji na fakturach o ile dobrze pamietam

pozdrawiam

Macie może jakiś namiar - chciałabym nawieżć ze 2-3 wywrotki dobrej ziemi na działkę. Okolice Pabianic. Dobrze byłoby przywieźć tej ziemi przed środą, we środę mam gościa od koparki na działce i za dopłatą by mi ją rozplantował?

DZIĘKI serdeczne za pomoc (namiar telefoniczny najlepiej proszę).

Dzięki!

Karolina

Z chęcią przyłacze się do tego pytania bo też potrzebuje dwie ciężarówki ziemi , tylko ze w okolicach Rąbienia , Aleksndrowa .

a dlaczego ciężka droga? czemu 3 miesiące?

Tak jak pisałam było to dawno temu i pamiętam, że telekomunikacja robiła wszystko aby zostawić przy sobie abonenta. Ja walczyłam z nimi 3 m-ce, doszło do tego, że sprawa otarła się o dyrektora, a odłaczyli mnie po postraszeniu prasą. Dodam, że znajoma dwa lata temu przechodziła podobną drogę, ale z tego co piszecie wynika, że teraz można zrobić to bardzo szybko i bez problemu.

Wystarczy ,że napiszesz pisemko że wypowiadasz umowę z dniem 30 kwietnia i z dowodem osobistym udasz się do np Tesco albo dawnego Geanta na Włókniarzy - tam są punkty TPSA i tam składasz pisemko.Punkty są oznakowane , wśród tych butików , łatwo je znaleźć. Aacha dobrze mieć kopię pisemka to Ci podstemplują ,że przyjęli ,żebyś miała dowód ,że oddałaś. I już - nic nie trzeba mieć , jedynie trzeba się nastawić na to ,że jeszcze przez miesiąc telefon Ci działa, bo mają miesiąc wypowiedzenia , no i ,że będą dzwonić przed końcem tego okresu z pytaniem , czy aby się nie rozmyśliłaś i ,że oni chętnie wywalą złożony dokument i przyjmą Cię jako zbłąkaną duszę w poczet swych klientów :) ale trzeba ich zlać .

Jak ja rezygnowałam z tepsy to nawet mnie pani nie spytała dlaczego , a mojego kumpla maglowała juz w punkcie ,że dlaczego ,że to błąd - uciął rozmowę .

Słuchajcie , wiem,że pewnie to już gdzieś było , ale nie mam jak poszukać ....("szukaj" chyba obsługiwać nie potrafię - tylko na tym forum zresztą - bo zawsze wyrzuca mi bzdety w wynikach i tylko mnie zalewa jasna nienazwana )

ile kosztowała Was 1 grucha betonu ?

będę wdzięczna za info

Słuchajcie , wiem,że pewnie to już gdzieś było , ale nie mam jak poszukać ....("szukaj" chyba obsługiwać nie potrafię - tylko na tym forum zresztą - bo zawsze wyrzuca mi bzdety w wynikach i tylko mnie zalewa jasna nienazwana )

będę wdzięczna za info

gruchy są róznej pojemności więc i cena różna :lol: :lol: :lol:

http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_lol.gif

A są http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_lol.gif

Moja ekipa od wykończeniówki nie robi tylko schodów. Chociaż jakbym ich poprosiła...

Gładzie wyszły świetnie, pomalowali super. Przy okazji: farby PARA są doskonałe!!! wszelkie zabrudzenia schodzą po przeciągnięciu dłonią po ścianie. Polecam.

Stiuki trochę ich zmęczyły, ale za to wyglądają http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif tylko na ścianie przy płycie kuchennej się nie nadają.

Glazura położona koncertowo, teraz montują drzwi wewnętrzne.

Poskładali mi meble, bo stolarz uciekł mi z domu.

Chłopaki przyjeżdżają na 7.30 a odjeżdżają późnym wieczorem. Nie piją.

Czego chcieć więcej. Są jeszcze firmy http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_lol.gif

A są, są :lol:

Też mogę to teraz powiedzieć : ta ekipa co u mnie ociepla dom. To będą jeszcze robili ocieplenie fundamentów, drenaże. Zapowiada się na sufity gk i ocieplenie strychu / dachu.

No i chwalą się też płytkami i kominkami - jak robią to co mówią, to chyba zamieszkają u mnie przez najbliższy czas 8) :wink:

pozdrawiam, majki

będę wdzięczna za info

nie pamietam ale wydaje mi się ze płaciłem coś około 200 zł za m3 ,

będę wdzięczna za info

gruchy są róznej pojemności więc i cena różna :lol: :lol: :lol:

Ja mam swieze info, zamawialam w General Beton pod Pabianicami. Za beton 15-tke na fundamenty placilam 235 zl netto za m3 (gruszka musi zabrac co najmniej 6m3, jesli mniej cena rosnie). Za 20-tke 250 zl netto.

Walensiak mial cene 240 zl netto za 15-tke, tez minimum 6m3 trzeba wziac.

Do tego pompa - jesli Cie interesuje 200 zl/1h pracy plus dodatkowo dojazd do mnie 200 zl..

będę wdzięczna za info

nie pamietam ale wydaje mi się ze płaciłem coś około 200 zł za m3 ,

Spytaj w Junikoscie oni mieli dobre ceny , dobry beton i nawet miłą obsługę