Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ekhm ... :oops:

Kojarzycie może gdzie w Łodzi lub okolicach mozna dostać podsufitkę / podbitkę Gamrat ? :p

Bo cały czas walczę z myślami ... :roll:

dzięki z góry, pozdrawiam, majki

Ja kupowałem w gro-dachu , nie pamiętam jaki dostałem rabat , ale umówiłem się ze jaki zostanie to reszte zabiorą i faktycznie tak było . Zawiozłem co zostało nie wykorzystane i dostełm zwrot kasy .

pozdr

Jacek

• Odpowiedzi 20,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja sie wlasnie przymierzam do zakupu. Czy 140zl/mp to najnizsza cena w Lodzi i regionie czy ma ktos moze namiary na tansze drewno? I pytanie do mmad - czy drewno, ktore kupiles jest w miare suche czy trzba je sezonowac?

Za brzoze zaplacilem 150, za dab 160. Wyglada na wysuszone, sprzedawca tez tak mowil :D (asygnata na pienkach z 2006) Długi jak mnie nawiedzi, to oceni... Wydaje mi sie, ze to ktore kupilem dwa lata temu bylo duzo bardziej wilgotne. Ale i tak sie palilo...

Natomiast będę potrzebował jakiejś łebskiej ekipy do ogarnięcia w obejściu, a konkretnie chodzi o wspaniały zjazd do garażu, gdzie różnica poziomów przekracza 2 m na długości circa 10m :roll: Jakoś nie widzi mi się tam zwykła kostka betonowa (ponoć źle znosi solenie), no i trzeba trochę pogłówkować z ukształtowaniem.

Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie...

1. Z sola masz racje - widzialem kostke posypywana sola - tragedia... Nie uzywam.

2. Z wjazdem tez masz racje - jest wspanialy :lol:

3. Mam nieco podobna sytuacje z wjazdem u siebie i doswiadczenia z dwoch (lekkich) zim. Snieg odgarnia sie z mojej kostki bez problemu, w przypadku niewielkich opadow kostka pozostawala "czarna". Dodatkowo sytuacje poprawil tej zimy murek oporowy - snieg nie zawiewal wjazdu.

140 zależy od tego co to za drewno, jeśli z przewagą sosny to tak sobie, jeśli buku i grabu to ok. Ja płaciłem więcej za mokre, ale to był wrzesień, wtedy ceny zwykle idą w górę. Gdybym miał jakiś zgrabny sołek to bym dokupił z dyszkę, ale tak to szkoda żeby mokło.

To moze garaz zamien na drewutnie? :)

Natomiast będę potrzebował jakiejś łebskiej ekipy do ogarnięcia w obejściu, a konkretnie chodzi o wspaniały zjazd do garażu, gdzie różnica poziomów przekracza 2 m na długości circa 10m :roll: Jakoś nie widzi mi się tam zwykła kostka betonowa (ponoć źle znosi solenie), no i trzeba trochę pogłówkować z ukształtowaniem.

Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie...

1. Z sola masz racje - widzialem kostke posypywana sola - tragedia... Nie uzywam.

2. Z wjazdem tez masz racje - jest wspanialy :lol:

3. Mam nieco podobna sytuacje z wjazdem u siebie i doswiadczenia z dwoch (lekkich) zim. Snieg odgarnia sie z mojej kostki bez problemu, w przypadku niewielkich opadow kostka pozostawala "czarna". Dodatkowo sytuacje poprawil tej zimy murek oporowy - snieg nie zawiewal wjazdu.

może monster ...????? :wink:

rozwiąże problem :lol:

cześć KROPI

u mnie ten sam problem z róznicą poziomów. W tym tygodniu zamierzam porozmawiać z firmami od niwelacji i urządzania ogrodów. Jak będą konkrety dam znać.

Najwiekszy problem to własnie podjazd., zeby nie był zbyt stromy.

pzdr gośka

Małgosia, szadze, ze Kropi to ma chyba inny problem. Ty sie pniesz do gory (podjazd do garazu), a on ma tenedencje do dołowania... :)

Witam Koleżeństwo Budowlańców :D

Jestem tutaj nowy ale mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona z życzliwością:)

Właśnie rozpoczynam swoją przygodę z budową domu. Mam działkę w Lutomiersku, a właściwie we Wrzącej koło Lutomierska. Obecnie czekam na pozytywne rozpatrzenie złożonego wniosku o warunki zabudowy (niestety miejscowy plan zagospodarowania "był i znikł":()

Jeżeli moglibyście polecić jakąś ekipę budowlaną, to chętnie skorzystam. Najlepiej żeby to była ekipa, która będzie głównym wykonawcą od początku do końca.

Pozdrawiam

Cześć piotr_P, witamy, zapraszamy :D

Ekipy murarzy znajdziesz na "łódzkiej tablicy ogłoszeń".

Ja na pewno poleciłbym swoję ekipę murarzy od ścianek działowych ( są na tablicy ) i ekipę od dekarza Sebastiana Dubli ( ma też murarkę ).

Przynajmniej ja bym teraz z nimi budował :wink:

pozdrawiam, majki

Ja na pewno poleciłbym swoję ekipę murarzy od ścianek działowych ( są na tablicy ) i ekipę od dekarza Sebastiana Dubli ( ma też murarkę ).

pozdrawiam, majki

Dzięki za wszystkie informacje majki

cześć KROPI

u mnie ten sam problem z róznicą poziomów. W tym tygodniu zamierzam porozmawiać z firmami od niwelacji i urządzania ogrodów. Jak będą konkrety dam znać.

Najwiekszy problem to własnie podjazd., zeby nie był zbyt stromy.

pzdr gośka

Małgosia, szadze, ze Kropi to ma chyba inny problem. Ty sie pniesz do gory (podjazd do garazu), a on ma tenedencje do dołowania... :)

Mmmad , a ja myślałam ,ze Kropi z racji zawodu tendencje do dołowania wyplenia z innych a tu sam ... no tak , ale szewc bez butów chodzi :)

A Długi z tym ślimakiem mnie rozwalił :) :) aż mnie szwy zabolały heheheh

pozdrawiam, majki

Majki u nas Sebastian będzie robił daszek :)

A ja mogę jedynie polecić ekipę od Ytonga - ale za kilka miesięcy , bo musze sprawdzić czy spełnią me oczekiwania :)

Kojarzycie może gdzie w Łodzi lub okolicach mozna dostać podsufitkę / podbitkę Gamrat ? :p

zadzwoń tu http://www.muzimer.pl/

mają produkty tej firmy i podbitke tez mają chociaż nie ma jej w sklepie internetowym (oglądałam w biurze ale pewna nie jestem czy to napewno tej firmy Garmat)

Mmmmm, rozumiem że widziałeś to moje cudo? :lol: Na drewutnię odpada, jest za słabo przewietrzany, drewno mi trochę spleśniało, ale parkować to raczej bd przed domem... ten garaż to największe nieporozumienie tej budowy, teraz postawiłbym osobny budynek albo dostawił do domu od przodu, albo zrobił wjazd z drugiej strony - ale cholera za bardzo zaufałem tzw. fachowcom - myślałem sobie, że jak to zobaczy architekt, inżynier budownictwa i fachowiec-budowlaniec przed kupnem, to bd w miarę bezpieczny :roll:

Za ten cholerny garaż kupiłbym sobie Hayabusę - i wstawiłbym do salonu :lol:

No nic, następnym razem wybiorę najbardziej płaską działkę w okolicy i postawię tam parterówkę bez podpiwnicznia z garażem na 3 stanowiska - a teraz jak się powiedziało 'a' to trzeba powiedzieć 'ą' i wyłożyć czymś ten zjazd tak, żeby choć trabanta móc tam schować. Może zagadnę na Grupie Podkarpackiej? ;-)

Jelonek, w sumie to moglibyśmy zostać sąsiadami, bo rozważałem kiedyś taką działeczkę na ulicy Kompostowej, gdybym pracował w Kochanówce to mógłbym w kapciach do roboty pomykać ;)

Długi - Ślimak się nie zmieści, prędzej winda. :lol: Chyba, że dokonam inwazji na teren sąsiada :p

O ile nie pomyliłam nazw, to dziś oglądałam w APK. 36 zł/m2 drewnopodobna a 34 - jednobarwna.

pan zachwalał.

Mmmmm, rozumiem że widziałeś to moje cudo? :lol: Na drewutnię odpada, jest za słabo przewietrzany, drewno mi trochę spleśniało, ale parkować to raczej bd przed domem... ten garaż to największe nieporozumienie tej budowy, teraz postawiłbym osobny budynek albo dostawił do domu od przodu, albo zrobił wjazd z drugiej strony - ale cholera za bardzo zaufałem tzw. fachowcom - myślałem sobie, że jak to zobaczy architekt, inżynier budownictwa i fachowiec-budowlaniec przed kupnem, to bd w miarę bezpieczny :roll:

Za ten cholerny garaż kupiłbym sobie Hayabusę - i wstawiłbym do salonu :lol:

No nic, następnym razem wybiorę najbardziej płaską działkę w okolicy i postawię tam parterówkę bez podpiwnicznia z garażem na 3 stanowiska - a teraz jak się powiedziało 'a' to trzeba powiedzieć 'ą' i wyłożyć czymś ten zjazd tak, żeby choć trabanta móc tam schować. Może zagadnę na Grupie Podkarpackiej? ;-)

Jelonek, w sumie to moglibyśmy zostać sąsiadami, bo rozważałem kiedyś taką działeczkę na ulicy Kompostowej, gdybym pracował w Kochanówce to mógłbym w kapciach do roboty pomykać ;)

Długi - Ślimak się nie zmieści, prędzej winda. :lol: Chyba, że dokonam inwazji na teren sąsiada :p

Kropa spadochron na zadzie może pomóc :lol: :lol: :lol: