Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Niedrogą erbetkę drogą kupna nabędę (czyt. kupię erbetkę).

Chętnie pozbedę się swojej, ale muszę zapytać małża, w jakim jest stanie. Znaczy czy ma wszystkie potrzebne wnętrzności. Wieczorem mogę odpowidzieć

• Odpowiedzi 20,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Chętnie pozbedę się swojej, ale muszę zapytać małża, w jakim jest stanie. Znaczy czy ma wszystkie potrzebne wnętrzności. Wieczorem mogę odpowidzieć

Pare razy jadłem małże ale nigdy nie przyszło mi do głowy pytać żadnego ani o erbetkę ani o cokolwiek innego... może coś straciłem :D

Hej , zalatany jestem przy tym finiszu że nie mam czasu nic skrobnąć :D

a potrzebuje klinkier systemowy ( schody , stopnice , płytki elewacyjne)

pomóżcie , gdzie oprócz pabianickiej bo crh nie ma koloru ktory byłby git

pozdrowionka

:D :D :D

obejrzyj Przysuchę

Dzieki oglądałem już :D i d...

Cześć

Do tych co robili ostatnio drenaże - gdzie i po ile kupowaliście żwir ?

dzięki z góry, pozdrawiam, majki

Kupowalam w GS-ie w Pabianicach, za 120 zl za tone. Drogo :( W zwirowni w Woli Zaradzynskiej jest chyba po 100 zl za tone (czy 110?)

Pozdrawiam,

Karolina

Znalazłem po 100 zł /t z transportem, frakcja 16/32 więc chyba ok. Choć stówa za tonę to ... :evil: :roll:

Popcarol - ile wzięłaś ton na swój drenaż, tak z ciekawości pytam. U mnie 80 m po obwodzie i ekipa mówi, żeby wziąść 10 ton ... :-?

pozdrawiam, majki

gdzie kupić blachę miedziana 2m2 na komin w okolicach matki polki ?? może być gruba 0,7-0,8 mm a nawet grubsza 1 mm

centrostal z brukowej odpada bo przez te korki będę tam jechał koło 1 godziny

gdzie i po ile kupowaliście żwir ?

PKP-cargo ładunki sypkie stacja łódź Olechów na ul. blocha dojazd ul jędrzejowską, ostatnio jak kupowałem było po 60zł/tona transport we własnym zakresie

Znalazłem po 100 zł /t z transportem, frakcja 16/32 więc chyba ok. Choć stówa za tonę to ... :evil: :roll:

Popcarol - ile wzięłaś ton na swój drenaż, tak z ciekawości pytam. U mnie 80 m po obwodzie i ekipa mówi, żeby wziąść 10 ton ... :-?

pozdrawiam, majki

Hej Majki!

Ja potrzebowalam tylko 2 tony, ale byl to drenaz pod gruntowy wymiennik ciepla, po obwodzie duzo mniej niz Twoj (nie pamietam ile dokladnie-wymiennik ma chyba 40 m2). Do tego wode mam bardzo gleboko, wiec drenaz jest zrobiony, ale czy bedzie kiedykolwiek potrzebny?? Musialoby chyba dlugo lac..

Kupilabym pewnie taniej, gdyby moj dostawca mnie nie wystawil do wiatru i bylo tak, ze ekipa robiaca GWC stala na budowie, a ja szukalam zwiru bedac 200 km od budowy... masakra :(

Witajcie. Stoję przed wyborem kotła gazowego. Znacie może jakieś dobre miejsca, gdzie można poradzic się w tej sprawie? Serwisanci jakich firm są łatwo dostępni i solidni w naszym mieście? Pomóżcie proszę - dla mnie to jak rozwiązywanie równania z wieloma niewiadomymi http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif

Miałam taki sam problem całkiem niedawno.

Najpierw znałam tylko Vaillanta i Viessmana, bo te firmy wszyscy znają. Wybrałam Viessmana, ale po poczytaniu Forum zrezygnowałam z niego na rzecz De Dietricha. Kiedy przyszło do montażu okazało się, że w ciągu 5 dni nie można skompletować kotła. Ciągle czegoś brakowało. A kocioł musiał wisieć już!!!. Szybko zrobiłam ponowne rozpoznanie i kupiłam Immergasa z zamkniętą komorą spalania i zasobnikiem. Części zapasowe mają w Głownie, serwisantów w Łodzi do wyboru do koloru. Kupiłam go i następnego dnia został zamontowany. Jak na razie jestem bardzo zadowolona.

Witajcie. Stoję przed wyborem kotła gazowego. Znacie może jakieś dobre miejsca, gdzie można poradzic się w tej sprawie? Serwisanci jakich firm są łatwo dostępni i solidni w naszym mieście? Pomóżcie proszę - dla mnie to jak rozwiązywanie równania z wieloma niewiadomymi :D

Ja najpierw sprecyzowałam swoje potrzeby, mianowicie kocioł miał być do powieszenia w łazience (czyli nieduży), miał mieć zbiornik na 30-50 l i zamkniętą komorę spalania. Porem napisałam do naszych guru na forum, poradzili mi Viessmana albo Vailanta, przedstawili nawet kalkulację cenową ale do łodzi było im za daleko :D Kupiłam w końcu kompaktowy kociołek Viesmana vitopend 222, kocioł kupiłam w internecie, kotłownię i instalację mi załatwili hydraulicy, odpalenie kotła jest za darmo, serwis viessmana jest super, jak miałam jakieś problemy załatwiałam je dotychczas telefonicznie :lol: . Zadowolona jestem, nigdy nie musiałam czekać na ciepłą wodę (w sensie, że się skończyła w zbiorniku a kocioł nie wydolił podgrzać) - zdołał obsłużyć jednocześnie kabinę, wannę i kran w kuchni. Teraz kocioł na dzień wyłączamy (bo się włączał po każdym używaniu wody :-? i żarł gaz), a woda w zbiorniku wystarcza na cały dzień. Kocioł kosztował mnie ok 6500 ze sterownikiem pokojowym + kotłownia za ok 1500 z wszystkimi rurami. I tyle. Acha, nie mam cyrkulacji, w kuchni czasem na wodę muszę czekać, ale z drugiej strony utrzymanie ciepłej wody w rurach też kosztuje, a w sumie nie jest to bardzo uciążliwe..

A teraz pytanie.

Gdzie są na Bałutach (najlepiej) gotowe parapety zewnętrzne. Przytniemy sobie sami. Co wiecie o parapetach PCV. Blakną? Wyginają się? Nie chcę metalowych, nie mam siły do klinkieru, co można innego?

A teraz pytanie.

Gdzie są na Bałutach (najlepiej) gotowe parapety zewnętrzne. Przytniemy sobie sami. Co wiecie o parapetach PCV. Blakną? Wyginają się? Nie chcę metalowych, nie mam siły do klinkieru, co można innego?

Marmur? Nie blaknie, nie wygina sie, nie zacieka...

zacieka ,jest miękki,trzeba impregnować ........

można jeszcze

granit

piaskowiec

drewno