Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 20,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gdzie kupowaliscie parapety granitowe - szukam jasnych... :roll:

Kupowaliśmy tu : http://www.labradoryt.com.pl/

Co prawda czarne, ale jak tam się przejedziesz, to wybór oszałamia ...

No i obsługa bardzo miła i profesjonalna. A i ceny z tego co się orientowaliśmy najlepsze.

pozdrawiam, majki

Dzieki dziewczyny :D Napiszcie z kim powinnam sie spotkac zeby pogadac o Immergas, a z kim o Wiesku? Jakie sa koszty serwisu i terminy gwarancji? Sasiadko, jakiego Immergasa kupilas? EZS : jaka firma internetowa? Pozdrowienia

Mam taki kocioł:

Dane produktu:

Model ZEUS MAIOR 24

Moc 10,5 ÷ 27,9 kW

Komora spalania Zamknięta

Typ Dwufunkcyjny wiszący

Produkcja c.w.u. Zasobnik wbudowany INOX

Pojemność zasobnika 60 l

Wydatek c.w.u. 16,4 l/min

Dane techniczne:

Znamionowa wydajność cieplna kcal/h (kW) 26519 (30,8

Minimalna wydajność cieplna kcal/h (kW) 10502 (12,2

Znamionowa moc cieplna (użyteczna) kcal/h (kW) 24000 (27,9)

Minimalna moc cieplna (użyteczna) kcal/h (kW) 9000 (10,5)

Użyteczna sprawność cieplna przy mocy nom./min. % 90,5 / 88,0

Strata ciepła na płaszczu z palnikiem ZAŁ./WYŁ % 2,5 / 1,15

Strata ciepła w kominie z palnikiem ZAŁ. /WYŁ % 7 / 0,85

Efektywność energetyczna wg EN 92/42 **

Obieg c.o.

Maksymalne ciśnienie robocze bar 3

Maksymalna temperatura robocza ºC 90

Zakres regulacji temperatury c.o. ºC 38-85

Całkowita pojemność zbiornika wyrównawczego I 8

Ciśnienie wstępne w zbiorniku wyrównawczym bar 1,0

Ilość wody w urządzeniu I 4,0

Wysokość podnoszenia przy wydajności 1000 l/h kPa (m H2O) 29,4 (3,0)

Obieg c.w.u.

Moc cieplna produkcji ciepłej wody użytkowej kcal/h (kW) 24000 (27,9)

Zakres regulacji temperatury c.w.u. ºC 20-60

Ogranicznik przepływu l/min 12

Ciśnienie maksymalne wody użytkowej bar 8

Wydajność przez pierwsze 10 min. (ΔT 30° C) l/min 16,8

Wydajność przy pracy ciągłej (ΔT 30°C) l/min 13,9

Ciężar kotła pełnego kg 138

Ciężar kotła pustego kg 74

Podłączenie zasilania elektrycznego V/Hz 230/50

Znamionowy prąd pobierany A 0,76

Moc zainstalowana W 155

Moc pobierana pompy obiegowej W 90

Moc pobierana wentylatora W 35

Stopień ochrony instalacji elektrycznej IPX4D

Kupiłam go w firmie TERWO na Pogonowskiego. Jestem z niego bardzo zadowolona. Jak dotąd bez awarii. Serwis dostępny jest w wielu firmach, można wybierać z listy, która jest dołączona do papierów i podają też namiary telefonicznie w Immergasie. Podają też adresy i numery telefonów sprzedawców.

Gwarancja jest na 36 m-cy, pierwsze uruchomienie za darmo, ale to wszyscy chyba tak mają.

Jeszcze jedno: kotły Immergas można kupić u kilku sprzedawców, na Przędzalnianej facet dawał mi bardzo korzystną cenę, ale musiałabym poczekać ze trzy dni na montaż a wtedy mi się bardzo spieszyło.

Mój kocioł nie jest kondensatem !!!

http://image.ceneo.pl/data/products/706256/productToCategory.jpg

A w ogóle to wejdź i obejrzyj go sama http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_lol.gif

Gdzie kupowaliscie parapety granitowe - szukam jasnych... :roll:

No i obsługa bardzo miła i profesjonalna. A i ceny z tego co się orientowaliśmy najlepsze.

pozdrawiam, majki

Majki wybór rzeczywiście mają świetny , ale ceny chore dla przykładu za granit do kuchni na blaty u nich wychodziła cena 2300 plus m

montaż ok 800 zł , ten sam granit kupiłem za 1400 zł montaż 600 zł

nie podważam jednak Twojej opinii bo być może Ty się z nimi targowałeś i wynegocjowałeś dobre ceny

Z mojego doświadczenia mogę jeszcze dodać że porównywałem z tą firmą każdy etap prac kamieniarskich mojej budowy i parapety zew i wew , schody wszystko u nich zawsze wychodziło 80-100 procent drożej

dobrze jest tam jechać pooglądać ,popytać itd , wybrać co nas interesuje i kupić to wszystko przez kogoś innego

a co do koloru granitu ,to granity nie występują w jasnych barwach , najbardziej jasne to kaszmir white i kaszmir gold

odgromówke na dach gdzie kupowaliście i po ile ??

solary próżniowe wysoko wydajne poniżej 1250 zł panel 2m2 widział ktoś ?? 2 takie potrzebuje na poniedziałek wraz z kołnierzem pod dachówkę falistą

Hej chcesz to Ci swoją odsprzedam tanio

jak nowa dekarz mi ją będzie w przyszłym tygodniu ściągał bo nie chce miec drutów na dachu :D jednak

zamówiłem za 3 tysie jakąś inną sztycę co ma mi tez chronić chałupe

ten sam granit kupiłem za 1400 zł montaż 600 zł

No to się pochwal gdzie kupowałeś :p Będzie na przyszłość ...

Sprawdzaliśmy w 3 miejscach - w każdym innym wybrany przez nas granit był droższy ... :(

Ale teraz to już nie ważne ...

pozdrawiam, majki

Witajcie :D

Dawno mnie tu nie było, ale z różnych względów nie miałem czasu zaglądać...

Może teraz będę miał troszkę więcej czasu :lol: :lol: :lol:

odgromówke na dach gdzie kupowaliście i po ile ??

solary próżniowe wysoko wydajne poniżej 1250 zł panel 2m2 widział ktoś ?? 2 takie potrzebuje na poniedziałek wraz z kołnierzem pod dachówkę falistą

Jak znajdziesz, to daj koniecznie znać, też mnie oba tematy będą interesowały.

pozdrawiam, majki

Majki wybór rzeczywiście mają świetny , ale ceny chore dla przykładu za granit do kuchni na blaty u nich wychodziła cena 2300 plus m

montaż ok 800 zł , ten sam granit kupiłem za 1400 zł montaż 600 zł

Ze 2-3 lata temu jak robiłem blat w kuchni miałem identyczne odczucie, że Labradoryt jest wyjątkowo drogi.

Ostatecznie blat zamówiliśmy u poleconego kamieniarza w Dobroniu: Czesław Sójka, (603) 934 -703, (43) 677-21-57.

Nie miał oczywiście takiego wyboru i takiej wystawki, ale pokazaliśmy na ścinkach u niego na placu o co nam chodzi. Bez problemu przyjechali, wymierzyli, zrobili, zamocowali.

Jesteśmy z ich roboty bardzo zadowoleni, a cena, jeśli dobrze pamiętam, była ze 3 razy niższa niż w Labradorycie.

Czy wiecie jak ma ostatecznie przebiegac S14? Pamietam, ze w Lodzi powstal komitet spoleczny, ktory w programie Jaworowicz wykazal ze ostatnio podawana koncepcja zostala zrobiona na lewych podkladach geodezyjnych i w ten sposob wybrano ja jako lepsza.

(chyba te same) mapki mozna tez ściągnąć z

http://bppwl.lodzkie.pl/mainpage.php?section=works&show=others&item=7 -> http://bppwl.lodzkie.pl/download/S14_weryfikacja_przebiegu_synteza.zip

Aaa

nie wiem, co jest lepsze ale macałam dzis jakiś gres techniczny w proktikerze. Ten co macałam nie przypadł mi do gustu. Mocny podobno jest, ale miał tak chropowatą powierzchnię, że oczami wyobraźni zobaczyłąm jak szybko się w to wchłonie brud.. Chyba, że się jakoś go konserwuje?

Był wątek o gresie technicznym, pamiętam, ale to było z pół roku temi i nie gresy miałam wtedy w głowie

miał tak chropowatą powierzchnię, że oczami wyobraźni zobaczyłąm jak szybko się w to wchłonie brud

dzięki temu jak jest mokry to się na nim buty nie ślizgają, spróbuj wejść po schodach na dworcu łódź kaliska gdy pada deszcz lub śnieg, tam są położone bardzo gładkie płytki nie trzymające brudu i jednocześnie strasznie śliskie