Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

ewastol

Albo ty miałaś szczęście, albo ja pecha, albo cos sie tam zmieniło :evil: :evil: :evil:

Dawno kupowałaś, może masz tel bezposrednio do szefa firmy ???

Z okienek jestem jak na razie zadowolona mam Salamandra , zresztą minął dopiero rok, z firmy na początku również , przyjechali , zamontowali ,wszystko super :lol: natomiast kiedy przy regulacji okazało się , że pod listwą jest małą łezka i szyba mogłaby pęknąć po pewnym czasie -złożyłam reklamacje , nie spieszyło mi się bo to był feler niewidoczny ale musiałam interweniować kilkakrotnie , po każdym moim tel. ktoś , komuś przekazywał moje uwagi i zapominano o sprawie tak trwało to 3 m-c aż wkurzyłam się i poprosiłam o rozmowę z szefostwem , oczywiście , że nikogo nie było ale pomogło. W przeciągu 2tyg wymieniono. Kiedy do regulacji przyjechał ich pracownik, nie podwykonawca( takich mają dużo bo podobno się nie wyrabiają) , po krótkiej pogawędce powiedział mi , że niestety ze smutkiem musi stwierdzić , że panuje tam teraz bałagan...i nie jestem pierwszą i na pewno nie ostatnią osobą która składała zażalenie na firmę .

Warto wziąć to pod uwagę i pomyśleć o tym przy wyborze firmy.

• Odpowiedzi 20,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

musiałam interweniować kilkakrotnie , po każdym moim tel. ktoś , komuś przekazywał moje uwagi i zapominano o sprawie tak trwało to 3 m-c aż wkurzyłam się i poprosiłam o rozmowę z szefostwem , oczywiście , że nikogo nie było ale pomogło. W przeciągu 2tyg wymieniono. Kiedy do regulacji przyjechał ich pracownik, nie podwykonawca( takich mają dużo bo podobno się nie wyrabiają) , po krótkiej pogawędce powiedział mi , że niestety ze smutkiem musi stwierdzić , że panuje tam teraz bałagan...i nie jestem pierwszą i na pewno nie ostatnią osobą która składała zażalenie na firmę .

Warto wziąć to pod uwagę i pomyśleć o tym przy wyborze firmy.

Też w abatex ???

Tak w Abatexie!!!!

Juz myslałam że jesteśmy sami, ale widze że jest nas wiecej

podwykonawca( takich mają dużo bo podobno się nie wyrabiają) , po krótkiej pogawędce powiedział mi , że niestety ze smutkiem musi stwierdzić , że panuje tam teraz bałagan...i nie jestem pierwszą i na pewno nie ostatnią osobą która składała zażalenie na firmę .

Mnie zapewniali że nie mają podwykonawców - trala la la :evil: , tylko jakość, jakość i jeszcze raz jakość - trala la la :evil: , szkoda że nie dopytałam instalatorów skąd są ???

Chyba muszą tam u siebie posprzatać, bo niezły b.... tam macie siostry na to wychodzi

Postaw sie w mojej sytuacji, co mam zrobić ?, czekam na ekspertów z inspektoratu i włocławka - ciekawe co powiedzą ?, tylko jak będą musieli mi wymienić okna na nowe, a ja po 15 mam juz malowanie ????, znowu opóźniona budowa...

no koment... :evil:

Napisałam na tym wątku całą historię: http://forum.muratordom.pl/okna-na-profilu-salamander-firma-abatex,t123399.htm?highlight=abatex -Na samym dole , i że montaż był na poczatku roku, opóźniony, czekałam prawie pół roku na ekipy które uciekły przez brak okien, niedawno skończyli i zaraz kończą gładzie......

i jak sobie pomysle co dalej to mnie krew zalewa... :evil:

Budujemy w Łodzi

Czytalem tamten watek, dlatego jestem zdezorientowany.

1. Nie ma czegos takiego jak okleina w masie. Albo jest okleina albo barwienie w masie.

2. Piszesz, ze tydzien temu zalatwiliscie tynkarzy, teraz klada gladzie i za dwa tygodnie chcesz malowac? A slyszeliscie o czyms takim jak przerwa technologiczna? Mam nadzieje, ze nie bedziesz narzekac na wykonawcow gladzi i malarzy...

3. Nadal nie moge sie zorientowac, kiedy mieliscie montowane okna - czy w lipcu przed tynkami, czy duzo wczesniej i dopiero teraz tynkujecie i odkrywacie wady okien?

4. A ile za te same okna zaplacilibyscie u konkurencji? Bo sama kwota nie jest porazajaca jesli sie nie wie, jakie i ile okien zamowiliscie.

A konkretnie gdzie w Łodzi budujesz? Może mam blisko i można do Ciebie podjechać i zobaczyć te nieszczęsne okna?

Kropi ...mieszkasz ?????

zjazd zrobieś ????

1. OMC - dziś skończyłem malować na dole (jeszcze parę poprawek), liczę że z tydzień - dwa i będzie można się relokować.

2. Nie - na razie dobiłem do dna limitu debetowego :roll: i na gupoty nie wydaję :lol: - nie mam jeszcze większości gratów łazienkowych, bojlerów, kilkorga drzwi... za to mam mieszkanie na sprzedaż, może kupi? 8)

Czytalem tamten watek, dlatego jestem zdezorientowany.

1. Nie ma czegos takiego jak okleina w masie. Albo jest okleina albo barwienie w masie.

2. Piszesz, ze tydzien temu zalatwiliscie tynkarzy, teraz klada gladzie i za dwa tygodnie chcesz malowac? A slyszeliscie o czyms takim jak przerwa technologiczna? Mam nadzieje, ze nie bedziesz narzekac na wykonawcow gladzi i malarzy...

3. Nadal nie moge sie zorientowac, kiedy mieliscie montowane okna - czy w lipcu przed tynkami, czy duzo wczesniej i dopiero teraz tynkujecie i odkrywacie wady okien?

4. A ile za te same okna zaplacilibyscie u konkurencji? Bo sama kwota nie jest porazajaca jesli sie nie wie, jakie i ile okien zamowiliscie.

A konkretnie gdzie w Łodzi budujesz? Może mam blisko i można do Ciebie podjechać i zobaczyć te nieszczęsne okna?

Jak obejrzysz to opowiedz bo faktycznie coś niespójnie pisze ale póki co klade to na karb zdenerwowania. i powiedz z czego sciany bo ta "wnęka 40 cm" mnie zastanawia :o

Kropi ...mieszkasz ?????

zjazd zrobieś ????

1. OMC - dziś skończyłem malować na dole (jeszcze parę poprawek), liczę że z tydzień - dwa i będzie można się relokować.

2. Nie - na razie dobiłem do dna limitu debetowego :roll: i na gupoty nie wydaję :lol: - nie mam jeszcze większości gratów łazienkowych, bojlerów, kilkorga drzwi... za to mam mieszkanie na sprzedaż, może kupi? 8)

Ty to lepiej pomyśl czy doma nie sprzedać bo cos sychć ,że dojazd to ci za darmo chcą zrobić i to trzypasmowy :wink:

za dwa tygodnie wrócę to na odbiór malowania wpadnę z jakimś winiaszem musującym :wink:

Mieszkanie to i ja mam :lol: :lol: :lol: ale jeszcze poczekam ..

Właściciel firmy zapewnił nas że wszystko będzie ok. - płacimy ekstra. Nic nie mówił że trzeba będzie coś odczekać, nasz kierownik budowy też - śpieszy nam się. zapłaciliśmy im więcej za to że będzie można szybko i poprawnie to zrobić - jak zknoca to napewno napiszę - przecież mogą powiedzieć że tak nie można zamiast brać dodatkowe pieniądze. Mamy pół roku opóźnienia , i jak o tym myśle to mnie ... :evil: Pieniadze nam sie kończą, a mieszkamy w wynajmowanym mieszkaniu - a powinniśmy u siebie :evil:

. Nadal nie moge sie zorientowac, kiedy mieliscie montowane okna - czy w lipcu przed tynkami, czy duzo wczesniej i dopiero teraz tynkujecie i odkrywacie wady okien?

Montaż był na poczatku roku trzy tygodnie po terminie i dopiero teraz wróciły do nas ekipy które wtedy poszły wtedy na inne roboty :evil:

Jezierski proponował 18 000 - czyli 10% mniej!!!!, dla nas to jest duzo, mogliśmy kupić z Rąbienia bezołowiowe 6 komorowe za 14 000 !!! - czyli ponad 1/4 mniej, ale kierownik budowy nas namówił na te... :evil:

Wystarczy jak podjada panowie eksperci, nie znamy Cie osobiście, a różnie to bywa

Jak obejrzysz to opowiedz bo faktycznie coś niespójnie pisze ale póki co klade to na karb zdenerwowania. i powiedz z czego sciany bo ta "wnęka 40 cm" mnie zastanawia

Nie sprawdzałam miarką, tylko tak na oko , ale jutro będe na działce to zwymiaruje dokładnie . Domek jest z takich białych bloczków, kierownik budowy doradził kupno najgrubszych z tej firmy, a okna zamiast wstawić jak resztę to są cofnięte do srodka, a to jest poddasze i nawet jak cofneli do środka to wadza o górne ściany :evil: , a od zewnątrz wygląda jak bunkier :evil:

Dam sobie ręke uciąć że mówili że "ta okleina jest wgrzana w ramy, stanowi monolit", trala la la la.....

[

Właściciel firmy zapewnił nas że wszystko będzie ok. - płacimy ekstra. Nic nie mówił że trzeba będzie coś odczekać, nasz kierownik budowy też - śpieszy nam się. zapłaciliśmy im więcej za to że będzie można szybko i poprawnie to zrobić - jak zknoca to napewno napiszę - przecież mogą powiedzieć że tak nie można zamiast brać dodatkowe pieniądze. Mamy pół roku opóźnienia , i jak o tym myśle to mnie ... :evil: Pieniadze nam sie kończą, a mieszkamy w wynajmowanym mieszkaniu - a powinniśmy u siebie :evil:

.

wątroba mnie boli jak to czytam :evil:

powiedz czy jak zapłacę Ci ekstra 1000000 USD to pobiegniesz 100m w czasie poniżej 10 sek. ??????????

Właściciel firmy zapewnił Cie na piśmie ??? podpisując stosowną umowę ????

Mam wrażenie ,że będziesz duuuuuużo pisać :wink:

Jak obejrzysz to opowiedz bo faktycznie coś niespójnie pisze ale póki co klade to na karb zdenerwowania. i powiedz z czego sciany bo ta "wnęka 40 cm" mnie zastanawia

Nie sprawdzałam miarką, tylko tak na oko , ale jutro będe na działce to zwymiaruje dokładnie . Domek jest z takich białych bloczków, kierownik budowy doradził kupno najgrubszych z tej firmy, a okna zamiast wstawić jak resztę to są cofnięte do srodka, a to jest poddasze i nawet jak cofneli do środka to wadza o górne ściany :evil: , a od zewnątrz wygląda jak bunkier :evil:

.

weż wklej jakieś zdjęcie bo z tego co piszesz to ja nic nie rozumiem

no chyba że zawadzają o skosy ale to pachnie jakimś odstępstwem od projektu bo nie sądzę żeby projektant dał d... w taki sposób .

Kliknij może jaki dom budujesz ???czy to projekt gptowy czy idywidualny i będzie łatwiej rozmawiać i ewentualnie Ci pomóc ...

wklej jakieś zdjęcie ...bo opisujesz cokolwiek zawile a my tu w większości techniczni :lol: :lol: :lol:

i może zmień sobie kierownika budowy bo mam wrażenie ,że Ty sie nie znasz a on olewa 8)

no chyba że zawadzają o skosy ale to pachnie jakimś odstępstwem od projektu bo nie sądzę żeby projektant dał d... w taki sposób .

To jest na poddaszu i wadzi o górną skośną ścianę. Byłlismy dzis u sąsiadów co maja taki sam dach i okno z łukiem na poddaszu i u nich okna otwierają się w odwrotna stronę - na siebie i jedno jest złączone z 2 i niemaja takiego problemu, a maja bez listwy. Podobno gdyby u góry na oknie była listwa poszerzająca to można okno postawić po środku muru i było by dobrze nawet z otwieraniem tradycyjnym

i może zmień sobie kierownika budowy bo mam wrażenie ,że Ty sie nie znasz a on olewa

Abatex polecił mi kierownik budowy i teraz mu wstyd, podobno pracował z nimi wcześniej, były problemy ale nie aż takie. To jego pomysł żeby to wszystko opisać tutaj na forum. Narazie poprosiłam go o nieiterweniowanie do czasu przyjazdu ekspertów. Obiecał się pojachać do nich z ta ich opinią razem z nami

Prowadził budowę znajomym i tam było wszystko ok. , z oknami pomyllili tylko jakieś wymiary, ale szybko zrobili nowe okno. Tym ludziom podobno się nie śpieszyło bo chcieli poczekać z tynkowaniami.

wklej jakieś zdjęcie ...bo opisujesz cokolwiek zawile a my tu w większości techniczni

W połowie miesiąca, teraz umyliśmy okna po tynkowaniach i osłoniliśmy foliami dla gipsowników. Cyba że wczesniej będą eksperci.

Ja jestem lekarzem nie budowlańcem :)

Mmmad mówiłem Ci cobyś się ogolił , bo wyglądasz jak mafia

Proszę się nam nie dziwić, różne rzeczy się słyszy i czyta...

Ja jestem lekarzem nie budowlańcem :)

Najpierw nieroztropnie wybierasz kierunek studiów, a potem masz pretensje :lol: Trzeba było iść na budownictwo, zrobić fakultet z elektryki, hydrauliki, materiałoznawstwa i geodezji, zostać własnym kierbudem i wykonawcą w jednym i postawić se chałupę jak się patrzy...

Proszę się nam nie dziwić, różne rzeczy się słyszy i czyta...

Proponuję nie oglądać wiadomości w TV, od kiedy zarzuciłem ten zgubny zwyczaj stałem się spokojniejszy i mam więcej czasu.

Pozdrawiam i życzę zwycięstwa! 8)

Ty to lepiej pomyśl czy doma nie sprzedać bo cos sychć ,że dojazd to ci za darmo chcą zrobić i to trzypasmowy :wink:

za dwa tygodnie wrócę to na odbiór malowania wpadnę z jakimś winiaszem musującym :wink:

Kurdeć, wczoraj się napisałem, a tu patrzę - posta niet. Cenzura? :lol: Bo właśnie wczoraj była jakaś pikieta na Strykowskiej (szkoda że nie wiedziałem, bym się dorwał do sitka i też swoje powiedział) której przewodniczył radny Joński (od razu cały pomysł przesunięcia jezdni śmierdział mi jakimś komuchem :lol: ).

W skrócie:

Mieszkańcy ulicy protestowali przeciw poszerzeniu Strykowskiej, w zamian za to powstał jakiś chory pomysł puszczenia "alternatywnego przebiegu ulicy" przez "pola" czyli jakoś kilometr od naszej chałupy - w skrócie ma to wyglądać tak, że jak za Wycieczkową jest taki łuk w lewo to tam ma iść prosto i dobijać do Imielnika pod kątem 45 stopni (tam zresztą są ze 3 warianty). Pikietujący (w radiu gadał głównie ów Joński) zarzucali władzom miasta, że "se wymyślili" i nie zważają na ileś tam drzew do wycięcia i domów do wyburzenia.

Tymczasem...

Prawda jest taka, że plany poszerzenia istnieją od wielu lat, ziemia pod drugi pas jest wykupiona, mieszkańcy wiedzieli o tym od dawna - mogli sprzedać, albo przerobić na działalność gosp, tak jak np. pan od Euro-Moto części.

Teraz w ciągu miesiąca powstał plan wybudowania pasa równoległego, o zakładanym koszcie bagatela 40 baniek, na którego trasie również jest ileś tam domów, drzew, co więcej - wchodzącego na obszar Parku Krajobrazowego praktycznie u stóp wzniesienia, na którym położona jest wieś Dąbrówka, całkiem niedaleko Rezerwatu Struga Dobieszkowska. Przerąbane mieliby również mieszkańcy ul. Aksamitnej, Jana i Cecylii (przebieg częściowo idzie tą ulicą), Okólnej, Moskuliki, Bursztynowej...

Tak więc zastanawiam się, kto sobie kupił ładną działkę przy Strykowskiej i teraz chce mieć 2 w 1: spokój i dobry dojazd?

Pomimo, że mnie ta sprawa nie dotyczy bezpośrednio, wku..ia mnie takie postępowanie, bo żeby komuś zrobić dobrze, innym chce się zrobić znacznie gorzej (np. jednej sąsiadce co se postawiła chałupę w szczerym polu, droga ma biec tuż pod domem).

u mnie to samo, przedłużenie włókniarzy było projektowane już w latach 70-siątych, pas drogowy istnieje na mapach z zakazem budowania w jego okolicach od mniej więcej tego czasu, i co i dupa, budowa nie może ruszyć bo mieszkańcy osiedla bloków matka polka nagle zauważyli że tam gdzie teraz pole ma iść sobie droga, od 5 lat skutecznie blokują budowę, nawet niedawno powstała alternatywa żeby przesunąć drogę o 400m na zachód, ciekawe tylko kto zapłaci za wykup gruntów

mnie osobiście to trochę denerwuje bo jak ktoś chciał sobie mieszkać w ciszy to niech się wybuduje w borach tucholskich a nie w mieście

Kurdeć, wczoraj się napisałem, a tu patrzę - posta niet. Cenzura? :lol: Bo właśnie wczoraj była jakaś pikieta na Strykowskiej (szkoda że nie wiedziałem, bym się dorwał do sitka i też swoje powiedział) której przewodniczył radny Joński (od razu cały pomysł przesunięcia jezdni śmierdział mi jakimś komuchem :lol: ).

W skrócie:

Mieszkańcy ulicy protestowali przeciw poszerzeniu Strykowskiej, w zamian za to powstał jakiś chory pomysł puszczenia "alternatywnego przebiegu ulicy" przez "pola" czyli jakoś kilometr od naszej chałupy - w skrócie ma to wyglądać tak, że jak za Wycieczkową jest taki łuk w lewo to tam ma iść prosto i dobijać do Imielnika pod kątem 45 stopni (tam zresztą są ze 3 warianty). Pikietujący (w radiu gadał głównie ów Joński) zarzucali władzom miasta, że "se wymyślili" i nie zważają na ileś tam drzew do wycięcia i domów do wyburzenia.

Tymczasem...

Prawda jest taka, że plany poszerzenia istnieją od wielu lat, ziemia pod drugi pas jest wykupiona, mieszkańcy wiedzieli o tym od dawna - mogli sprzedać, albo przerobić na działalność gosp, tak jak np. pan od Euro-Moto części.

Teraz w ciągu miesiąca powstał plan wybudowania pasa równoległego, o zakładanym koszcie bagatela 40 baniek, na którego trasie również jest ileś tam domów, drzew, co więcej - wchodzącego na obszar Parku Krajobrazowego praktycznie u stóp wzniesienia, na którym położona jest wieś Dąbrówka, całkiem niedaleko Rezerwatu Struga Dobieszkowska. Przerąbane mieliby również mieszkańcy ul. Aksamitnej, Jana i Cecylii (przebieg częściowo idzie tą ulicą), Okólnej, Moskuliki, Bursztynowej...

Tak więc zastanawiam się, kto sobie kupił ładną działkę przy Strykowskiej i teraz chce mieć 2 w 1: spokój i dobry dojazd?

Pomimo, że mnie ta sprawa nie dotyczy bezpośrednio, wku..ia mnie takie postępowanie, bo żeby komuś zrobić dobrze, innym chce się zrobić znacznie gorzej (np. jednej sąsiadce co se postawiła chałupę w szczerym polu, droga ma biec tuż pod domem).

Wycieczkowa się klania :wink:

a może trzeba pogrzebać gębiej i przypomnieć na szczęscie nieudane plany wybudowania Auchan ?????

A może po przesunięciu da się przeksztacić X hektarów w budowlane ????