Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 20,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ufff

Ja jako rekonwalescencję pobudowlaną zaleciłam sobie pobyt na Mazurach i właśnie łapię taaakie leszcze, gdyby nie to, że jest to forum budowlane chętnie pochwaliłabym się fotograficznie http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_lol.gif

A osoba, która wchodzi na forum i w kilkunastu pierwszych postach zieje jadem na jakąś firmę nie chcąc przedstawić dowodów kojarzy mi się tylko z konkurencją, nie lubię tego.

Być może ewastol mówi prawdę, ale ten styl...

idę na ryby

To nie zdenerwowanie, to nerwica. :D

Moja droga ewastol. Nie jesteś jedynym lekarzem na tym świecie. Nie jesteś jedynym lekarzem nawet na tym forum. Są tu ludzie różnych zawodów, najczęściej zresztą niebudowlanych, którzy mają jedną cechę wspólną - są na różnym etapie budowy. Wymieniamy się radami, podtrzymujemy na duchu, pomagamy, jak kto umie. Jeżeli podśmiewamy się ze siebie, to życzliwie i z pełnym zrozumieniem, bo każdy przechodzi przez to samo, jeden z oknami, inny z murarzem itd, A ty wchodzisz tu nowa i zamiast elegancko się przedstawić, zapytać, czy możesz się znaleźć w gronie ludzi, którzy (niektórzy) znają się wirtualnie bądź realnie od dawna, zaczynasz od obrażania biednego mmmamada a potem kropiego. Nadymasz się i puszysz medycyną. Nieładnie, niesmacznie. Proszę, chociaż nie pisz więcej, że jesteś lekarzem, już wszyscy to wiemy :wink:

Aż się boję odezwać....A jestem w potrzebie.

Potrzebuję ziemię na której trawa i inna zielonka miałaby większe szanse niż na mojej glinie. Najchętniej Łódź-południe żeby mnie transport nie zrujnował.

Nie masz się co bać. Do sympatycznych my też sympatycznie :D

Na początku lipca była informacja, że wywożą ziemie spod Ikei. Nie wiem, czy to nadal aktualne - może się ktoś odezwie?

Aż się boję odezwać....A jestem w potrzebie.

Potrzebuję ziemię na której trawa i inna zielonka miałaby większe szanse niż na mojej glinie. Najchętniej Łódź-południe żeby mnie transport nie zrujnował.

Nie masz się co bać. Do sympatycznych my też sympatycznie :D

Na początku lipca była informacja, że wywożą ziemie spod Ikei. Nie wiem, czy to nadal aktualne - może się ktoś odezwie?

Dokładnie, my tu na Forum do rany przyłóż :D

O kurcze znowu "lekarski" temat :lol:

Ziemia z Ikei poszła się ... wietrzyć :( Normalnie jak poszedł cynk to w tydzień wielgachna góra sie rozeszła po okolicznych działkach. Sam zdążyłem w ostatnim momencie 8)

Jeżdżę tam codziennie, to widze że teraz już nic nie wożą ... :-?

pozdrawiam, majki

ewastol daj nam szanse Ci pomoc, o ile faktycznie takiej pomocy potrzebujesz. Wklej zdjecia. Napisz w punktach z datami, jak przebiegaly Twoje prace budowlane. Jak sobie poczytasz dzienniki budowy na forum, to sie dowiesz, ze duzo gorsze rzeczy sie na budowie przytrafiaja. Nikt od Ciebie nie wymaga podawania danych osobowych, ale jesli chcesz brzmiec wiarygodnie, to nie mozesz byc anonimowa.

Wydaje mi sie, ze rozumiem Twoje podejscie do ochrony tozsamosci i problemu okien. Z Twoich wypowiedzi wnioskuje jednak, ze potrzebujesz bezwarunkowego wsparcia mentalnego w walce z producentem, ale w zasadzie to jestes tak wkurzona, ze chcialabys tylko przestrzec wszystkich na swiecie przed wyborem okien z tej konkretnej firmy. Jesli tylko o to chodzi, to raczej nie sprostamy Twoim oczekiwaniom, bo tu sie nawet dziure w kominie dzieli na czworo.

Z tego, co pamietam, dzisiaj miala byc u Ciebie wizytacja, napisz jakie przyniosla efekty.

jutro będę metodą organoleptyczną (rozwalanie bloczków fundamentowych) sprawdzał bloczki od 3 producentow.

po testach wyślę zdjęcia i swoje przemyślenia co do zawartości "cukru w cukrze" :)

Witam,

napisz prosze jak wypadło sprawdzanie bloczków, które wybrałeś i w jakiej były cenie.

Na którymś forum pisałeś, ze znalazłeś niedrogiego geodetę, czy mógłbys podac namiary do niego.

Pozdrawiam

Monika

Oj tak TAK

Napisz proszę o wynikach testu organoleptycznego :lol:

Dzięki wszystkim na namiary koparkowe. :D

Na razie wykańczam się psychicznie przy robocie papierkowej...

no bo jak tu nie zwariować? w krótkim skrócie:

:wink:

III- tego roku występuję o warunki techniczne prądu

V - dostaję je i jestem szczęśliwa, choć jeszcze nie rozumiem że mnie ZE w konia robi :roll:

koniec V zlecam pewnej miłej projektantce zrobienie projektu przyłącza prądu i dowiadujęsię "jak ZE mnie w balona robi" bo... licznik to ja będę miała, ale na granicy mojego sąsiada z ... jego sąsiadem :o ...bo ponoć do mnie do płotu prądu nie podciągną bo

- droga do mojej działki na mapie nie jest oznakowana jako "dr." i oni nie muszą mi prądu pod płot dostarczyć

- jak sięzgodzę na to żeby licznik był tam gdzie oni chcą to "za to" prąd będę miała "do końca czerwca"

Ponoć mogę z nimi "walczyć", ba nawet duże szanse na wygraną, ale....buduję się najwcześniej za rok. a my mieszkanie sprzedaliśmy i czas goni...

No dobra decydujęsię na ten "daleko leżący" licznik, no bo w końcu za to prąd będę mieć od razu!!!

Poszłam podpisać umowę przyłączeniową, czytam, czytam. a tam napisano "termin przyłączenia 30 XI 2009" :o :o :o

:evil: :evil: :evil: No tego to za wiele!!!! Stanęłam okoniem i umowy nie podpisałam. Wysmarowałam do ZE pisemko i po dwóch tygodniach... ZE przegiął w drugą stronę :lol: Otóż na początku lipca dowiedziałam się że... do 15 VIII mam zrobićWewnętrzną Linię Zasilania!

Tymczaseem dopiero tydzień temu odebrałam uzgodnienia z ZUDU,

a gdzie czas na pozwolenie na budowę???

No i chyba koniec końcem w tę niedzielę będę kłaść prund, mimo że dopiero wystąpiłam o pozwolenie na budowę domu i przyłączy taki to a takich

Ech zwariować można :lol: :lol: :lol:

o kurcze :) Dr Ewa nam się obraziła :):):) chyba przerzuciła swoją frustrację na bogu ducha winnych forumowiczów ... ja jako domorosły lekarzyna proponuję okłady z babki i napar z melisy

Masz problem z oknami, przez to idzie opóźnienie ...skąd my to znamy- ja mam problem z murarzami, budowa wystartowała w marcu a ja jeszcze stropów nie mam , w dodatku nie wiem kiedy będą bo co i rusz cosik majstrom wyskakuje i termin się oddala...elektrycy i hydraulicy poumawiani i czort wie czy dadzą radę wejść w tym roku, żyjemy w "koloni karnej" w wynajmowanym mieszkaniu z co trochę ulatniającym się gazem i śmierdzącym kiblem a i tak płacimy jak za zboże i każdy kolejny miesiąc wypłaty dla właściciela to ból potworny...w dodatku mam nadpobudliwego trzylatka -synka który demoluje wynajmowane mieszkanie :) i rozdartego czteromiesięczniaka-synka :) i świr dopada mnie co wieczór jak koło 22-ej padam na ryj po kolejnym koszmarnym dniu ... pociesza mnie tylko fakt ,że budujemy się koło Kochanówki, w razie totalnego szaleństwa będę miała blisko

a wizyty na forum traktuję jako przyjemny relaks z pożytecznym drobiazgiem, bo zawsze czegoś tam się dowiedzieć można, a ludziska są uczynni i pomogą

a jak się poczyta Majkiego , Długiego , Mmmada i resztę to sama bym czteropaka pod pachę wzięła i poszła farby rozcieńczać:) ( a nawet tego nie mogę bo jestem stołówką dla dziecka - depreeeeecha totalna)

więcej luzu , fachmanów się nie przeskoczy

howg:)

problem z murarzami, budowa wystartowała w marcu a ja jeszcze stropów nie mam , w dodatku nie wiem kiedy będą bo co i rusz cosik majstrom wyskakuje i termin się oddala...

Jelonek, bądź twarda. Dzwoń do nich co dzień.

ja byłam up..rdliwa do bólu i dzieki temu u mnie zaczęli na końcu i jako pierwszy dom skończyli. trzeba roztaczać widoki bezdomnych dziatków, biednej karmiącej matki (zapłakanej w słuchawkę :D ). Opowiedzieć całą historię parszywego życia bez domku.

:D :D :D

Nie daj się, oni robią właśnie u bardziej namolnego klienta!!!

Jelonku :D

jakbym dejavu przeżywała 8)

Na szczęście moje dwie pociechy od jakiegoś pół roku w końcu zaczęły się ze sobą bawić :o

i tak jakby miało to miejsce "z nagła"

wyjśc z szoku normalnie nie mogłam

Tyle spokojnego czasu się nagle pojawiło (no też nie zupełnie dużo bo w końcu to dopiero 5 i 3,5) ale więcej niż dotychczas.

Człowiek się przyzwyczaił że

a. jak karmił młodszego to starszy chciał na nocnik :wink:

b. jak chciał gdzieś wyjechać to choroba któregoś murowana

c. jak chciałeś "cokolwiek" na co się napaliłeś w TV obejrzeć - to oczywiście nieprzespana "z jakiegoś powodu" noc

d. jak byłeś uziemiony przy młodzszym to starszy szedł w szkodę :lol:

Ale bycie stołówką wspominałam miło :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A teraz tak jak i wy...mieszkanie sprzedane ( ztym że my nie wynajmujemy tylko mieszkamy w 30-to metrowym domeczku w Rodzinnych Ogródkach Działkowych - do zimy, a potem do mojej mamy (oj ciasno będzie)

Szkoda że Wy na Kochanówce, bo my w Nowosolnej :wink:

a tu WSZYSTKO się opóźnia... tu dzień, tam dwa, tam tydzień.... i już podług moich "planów" mam miesiąc opóźnienia :-? No ale myślę sobie. po co się wnerwiać. i tak tego nie przeskoczę, a za 10 lat te parę miesięcy opóźnienia, będą nic nie warte :lol:

Co zdążę w tym roku zrobić - to zdążę...Będzie dobrze!!!!!!!!

I tyle moich wynurzeń

Hej, a u mnie mały zastój związany ze schnięciem stropu. W poniedziałek wpadają murarze i robia pietro.

Początek września to więźba, a potem krycie dachu.

Polecam beton z firmy ALICJA z Tomaszowa Maz.- słowni, niedrodzy, beton pierwsza klasa.

Cały czas mam do sprzedania stemple, jak ktoś chętny proszę o sygnał.

pozdrawiam :wink:

Ktoś to się ostatnio chwalił, że prąd będzie w niedzielę kopał :wink: To może kabel do przyłącza potrzebuje ? Mam na zbyciu około 20 m bodajże YAKY 5x4mm2. Dokładnie jutro sprawdzę na działce.

pozdrawiam, majki

PS. Od jutra wchodzą tynkarze !!! Yes, yes, yes :D

Łożesz Mojżesz, ewastol, wcale się z Cebie nie naśmiewam, wręcz przeciwnie - {uwaga_teraz_objaśniam_swe_czyste_jak_łza_intencje} w tento przewrotny i zawoalowany sposób wyraziłem swą negatywną opinię nt. niskiej jakości usług budowlanych (i nie tylko zresztą) w kraju nad Wisłą, gdzie usługobiorca aby być w pełni zadowolony powinien być ekspertem w danej branży tak, by nie dać się oszukać przez wykonawcę, albo wrócić do czasów sprzed wspólnoty pierwotnej i sam sobie wszystko wykonać.

Jeśli poczułaś się przeze mnie obrażona, wyśmiewana, lekceważona itp. - to niniejszym Cę serdecznie przepraszam, gdyż nigdy nie maiłem takiego zamiaru.

Rozumiem, że jesteś zła na wykonawców, ale skąd pomysł na teksty typu:

Ciawe jaka ma specjalizacje i tytuł że stac go na 7000 zł straty przez samo niedotrzymanie terminu ?????? - może i ja zmienię na taką ?

to naprawdę nie rozumiem, nigdzie tak nie napisałem. A skoro już pytasz - to niezależnie od specjalizacji, oszczędnością i pracą ludzie się bogacą :lol:

Na tym forum jest sporo osób, które trochę się już poznały (niektórzy nawet osobiście), styl mamy raczej luźnawy (w przeciwieństwie do przywołanych przez Cebie sztywnych jak nieboszczyk forów medycznych ;-) ) co nie znaczy, że się lekceważymy - owszem, forum jest dla nas odskocznią od poważnych jak mucha w ciąży spraw dnia codziennego. Nie ma co się spinać, ja mam już ponad rok poślizgu, ale tak to już jest z budową - mało kto się mieści w terminarzu i kosztorysie...

no nie strzymam normalnie:

sztywnych jak nieboszczyk forów medycznych poważnych jak mucha w ciąży

oplułam sobie monitor http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_lol.gif http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_lol.gif http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_lol.gif

kropi, chyba nie potrafisz utrzymać TEGO poważnego stylu... http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_lol.gif