Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Mam jeszcze jedno pytanko - czy ktoś z szanownych forumowiczów ma połaciówki Roto ? są jakieś opinie o ich produkcie ? mam wycenę okien Roto , Fakro i Velux i są mniej więcej na tym samym poziomie cenowym , skłaniamy się do Roto albo do Fakro , bo one mają klamki na dole a ja wysoka nie jestem, i chcę bez bajerów ( jakichś rurek veluxa) czy stołków móc zamykać i otwierać okna :):)

• Odpowiedzi 20,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

...czy ktoś z szanownych forumowiczów ma połaciówki Roto ? są jakieś opinie o ich produkcie ? mam wycenę okien Roto , Fakro i Velux i są mniej więcej na tym samym poziomie cenowym , skłaniamy się do Roto...

Ja zdecydowałem się na FAKRO, były 3 powody:

1. klamki na dole (choć jak widać ROTO i niektóre VELUXy też mają klamki na dole)

2. polska firma, raczej dobre opinie

3. bardziej pasujące mi wizualnie oblachowanie (od zewnątrz)

Nasze okna co prawda jeszcze nie zamontowane, ale już sobie czekają w kartonikach, montaż za jakieś 3 tygodnie.

W 3 punkcie Roto przegrało w przedbiegach - od zewnątrz mają srebrną listwę na dole okna oraz dość mocno wystają ponad połać dachu.

Postaraj się zobaczyć gdzieś na domku Roto i wtedy zdecyduj.

...czy ktoś z szanownych forumowiczów ma połaciówki Roto ? są jakieś opinie o ich produkcie ? mam wycenę okien Roto , Fakro i Velux i są mniej więcej na tym samym poziomie cenowym , skłaniamy się do Roto...

Ja zdecydowałem się na FAKRO, były 3 powody:

1. klamki na dole (choć jak widać ROTO i niektóre VELUXy też mają klamki na dole)

2. polska firma, raczej dobre opinie

3. bardziej pasujące mi wizualnie oblachowanie (od zewnątrz)

Nasze okna co prawda jeszcze nie zamontowane, ale już sobie czekają w kartonikach, montaż za jakieś 3 tygodnie.

W 3 punkcie Roto przegrało w przedbiegach - od zewnątrz mają srebrną listwę na dole okna oraz dość mocno wystają ponad połać dachu.

Postaraj się zobaczyć gdzieś na domku Roto i wtedy zdecyduj.

Ja mam Velux'a klamki na dole tez mam :) cenę dostaem dobrą to bralem ....

Przestrzegam przed sklepem Euro Bud na Tuwima, sprzedają również na allegro ceramikę.

Niestety firma jest taka jak o niej piszą na forum. Pojechałam osobiście zamówić płytki i kleje za ok 5000 zł. Zapłaciłam z góry (był rabat 3%). I na tym miłą obsługa się skonczyła. Płytki przyjechały do mnie z 2 tygodniowym opóźnieniem (termin dostawy podał sklep nie pospieszałam ich) i do tego nie wszystkie, nie było dekorów i kleju. Po następnym tygodniu codziennego dzwonienia do nich dostałam informację że klej i dekory są na miejscu. Pojechałam (mimo że mieli mi dowieźć ale zależało mi na czasie), a na miejscu okazało się że dekory są ale kleju nie ma i nie było. Ponieważ nie miałam zamiaru tam więcej jeździć umówiłam się że klej mi przywiozą. Po trzech dniach dzwonienia odpowiedzieli że kleju nie będzie. Podałam numer konta żeby zwrócili mi pieniądze i tak czekałam następny tydzień bez skutku. Musiałam niestety pofatygować się jeszcze raz do tego sklepu, oddali pieniądze bez żadnego przepraszam i ze skwaszoną miną. Jedno dobre że akurat w castoramie była promocja na klej i tam kupiłam taniej. Więc przestrzegam przed Euro budem niby taniej a jednak drożej wychodzi.

:) i pokrycie dachowe wybrane :) pofatygowaliśmy się do Pabianic i całkiem na zdrowie nam to wyszło , w porównaniu do innych wycen zarobiliśmy już na jedną łazienkę :):):):):):) no i z oknami stanęło na Roto ... :lol: bo "siem"okazało ,że nam się podobają bardziej niż Fakro- wyglądają na solidniejsze. Veluxa z klamkami na dole nikt nam nie proponował , co najwyżej chcieli jakieś rury za chorą cenę dodawać . Ale już !

żaby nie zapeszyć - 17 wchodzą cieśle i zaraz po nich dekarze ... boshhhe może już dach będzie :) !

Mam jeszcze jedno pytanko - czy ktoś z szanownych forumowiczów ma połaciówki Roto ? są jakieś opinie o ich produkcie ? mam wycenę okien Roto , Fakro i Velux i są mniej więcej na tym samym poziomie cenowym , skłaniamy się do Roto albo do Fakro , bo one mają klamki na dole a ja wysoka nie jestem, i chcę bez bajerów ( jakichś rurek veluxa) czy stołków móc zamykać i otwierać okna :):)

Najlepsze okna dachowe to takie których nie ma . Nie ważne czy Roto , Fakro czy Velux - jeśli jest taka możliwość to najlepiej ich w ogóle nie montować .

Przestrzegam przed sklepem Euro Bud na Tuwima, sprzedają również na allegro ceramikę.

Więc przestrzegam przed Euro budem niby taniej a jednak drożej wychodzi.

Wrr tez czekam - 2 tygodnie po terminie, dzisiaj powinni dostac w koncu moje flowery opoczno... dobrze ze mnie czas nie pili :( Taniej ale mnie wkurzaja strasznie...

Nie wiem gdzie koło Ciebie jest piasek do kupienia :roll:

ale jak by tak zebrać u mnie humus to mogłabym sprzedawać czyściuteńki piaseczek :D

A swoją drogą może ktoś wie

gdzie można kupić dobrą ziemię (może trof) do ogrodu? ile kosztować może wywrotka i ile m3 zawiera "standardowa" :wink: wywrotka?

POMOCY, pilnie potrzebuje namiary. W Woli Zaradzynskiej skad do tej pory bralismy piasek i zwir nie maja, wiec potrzebuje:

2 tony grubszego piasku/zwirku plukanego pod placyk przed garazem. Okolice Pabianic.

Bede wdzieczna za namiary.

Karolina

Z Warszawskiej skręcasz w lewo na Łódź, jedziesz prosto, nie skręcasz na Łódź, tylko dalej prosto koło po prawej stronie składu drewna, skręcasz w prawo, jedziesz około 200 m kiepską drogą i po prawej stronie skręcasz do byłych zakładów ogrodniczych ( maja 2 wysokie kominy na terenie ). Jest tam spory wybór, ostatnio płaciłem 30 zł/t grubszego piasku. Transport miałem gratis, wożą małymi samochodami też.

pozdrawiam, majki

Jest tam spory wybór, ostatnio płaciłem 30 zł/t grubszego piasku. Transport miałem gratis, wożą małymi samochodami też.

pozdrawiam, majki

Majki dzieki wielkie, ale jestem w stolicy... jakis namiar telefoniczny prosze?? Moj wykonawca tez przyjezdny i chce zwir i tez nie wie gdzie kupic... a cena podejrzanie niska, myslalam ze minimum 110 zl za plukany??

KArolina

Jest tam spory wybór, ostatnio płaciłem 30 zł/t grubszego piasku. Transport miałem gratis, wożą małymi samochodami też.

pozdrawiam, majki

Majki dzieki wielkie, ale jestem w stolicy... jakis namiar telefoniczny prosze?? Moj wykonawca tez przyjezdny i chce zwir i tez nie wie gdzie kupic... a cena podejrzanie niska, myslalam ze minimum 110 zl za plukany??

KArolina

Dokładniej nie potrafię

http://www.google.pl/search?hl=pl&q=Ksawer%C3%B3w+cegielniana+6+w%C4%99giel&btnG=Szukaj&lr=

Tam gdzie na mapie sat są takie cienie dwóch kominów ...

Ulica na 99% : Cegielniana 6, telefonu za diabła nie mogę znaleźć :-?

Ale po takiej mapie to już się trafi ...

Ten żwirek co brałem miał frakcję gdzieś 1-2 mm, taki idealny do wymieszania z cementem i półpłynny do zalania środków słupków klinkierowych...

pozdrawiam, majki

Wrr tez czekam - 2 tygodnie po terminie, dzisiaj powinni dostac w koncu moje flowery opoczno... dobrze ze mnie czas nie pili :( Taniej ale mnie wkurzaja strasznie...

Mnie telefonicznie powiedzieli że juz wszystko jedzie do mnie a na miejscu okazało się że nie ma dekorow i kleju dopiero przy rozladunku. Więc to co oni mówią to mocno mija się z prawdą.

Dokładniej nie potrafię

http://www.google.pl/search?hl=pl&q=Ksawer%C3%B3w+cegielniana+6+w%C4%99giel&btnG=Szukaj&lr=

Ten żwirek co brałem miał frakcję gdzieś 1-2 mm, taki idealny do wymieszania z cementem i półpłynny do zalania środków słupków klinkierowych...

pozdrawiam, majki

Dzieki, Majki. Zadzwonilam do mojego wykonawcy, natlumaczylam sie jak ma dojechac itp a on mi na to ze chce 2-8 mm... a taki to niedaleko jest GS ul Torowa w Pabianicach, ale po 120 zl za tone bez dowozu ;( Z torbami nas pusci... no ale jest. DZIEKUJE!

Dokładniej nie potrafię

pozdrawiam, majki

Dzieki, Majki. Zadzwonilam do mojego wykonawcy, natlumaczylam sie jak ma dojechac itp a on mi na to ze chce 2-8 mm... a taki to niedaleko jest GS ul Torowa w Pabianicach, ale po 120 zl za tone bez dowozu ;( Z torbami nas pusci... no ale jest. DZIEKUJE!

Nie wiem czy taki 2-8 mm tam gdzie pisałem mają, ale zawsze warto sprawdzić ... Może wykonawcy sie nie chce jeździć i pytać. Wie że jak jest gdzieś łatwiej, a nie taniej, to tak najprościej ... :-?

Ale tylko gdybam sobie ... :wink:

pozdrawiam, majki

Czy jest tu ktoś kto kupił jedną z kilkuset działek budowlanych w Borowej (Borowa) koło Łodzi?

Nieznającym tematu wyjaśniam- rok temu gmina Koluszki zorganizowała przetargi na kilkaset działek o powierzchni ok. 1000m2. Wszystkie koło siebie, gmina ma zorganizować prąd do każdej, zrobić kanalizację i drogi.

Szukam więc przyszłych sąsiadów a teraźniejszych towarzyszy broni w walce z opieszałością gminy Koluszki :)

Czy jest tu ktoś kto kupił jedną z kilkuset działek budowlanych w Borowej (Borowa) koło Łodzi?

Nieznającym tematu wyjaśniam- rok temu gmina Koluszki zorganizowała przetargi na kilkaset działek o powierzchni ok. 1000m2. Wszystkie koło siebie, gmina ma zorganizować prąd do każdej, zrobić kanalizację i drogi.

Szukam więc przyszłych sąsiadów a teraźniejszych towarzyszy broni w walce z opieszałością gminy Koluszki :)

będziesz sobie musial paszport wyrobić :lol: :lol: :lol:

PArapety :o :o :o

aluminiowe malowane praszkowa to wiem :D

gięte czy wytaczane :roll: ????

brąz pod kolor okna czy cegą pod kolor obróbek ????

gdzie się to g......tanio i dobrze kupuje ??????

Hehe kurcze ja mam juz zamontowane a takich pytan sobie nie zadawalam, nie mialam pojecia ;)

Moje sa malowane proszkowo ale chyba stalowe?? Brazowe pod kolor okna, drzwi i bramy garazowej, kupilam na allegro. Chcialam wrzucic linka ale chyba nie ma tej firmy teraz... Tanio, za 11 parapetow zaplacilam chyba niecale 300 zl z dostawa.