Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 20,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Długi, widziałem gdzieś na Pomorskiej w okolicach Mileszek ogłoszenie o parapetach - niestety jeżdżę tamtędy rano, więc lekko nietomnie i niestety nie pamiętam dokładnej lokalizacji.

byłem - plastiki - niekoniecznie mi się podobają :-?

chyba została ci wycieczkowa :lol:

Długi, widziałem gdzieś na Pomorskiej w okolicach Mileszek ogłoszenie o parapetach - niestety jeżdżę tamtędy rano, więc lekko nietomnie i niestety nie pamiętam dokładnej lokalizacji.

byłem - plastiki - niekoniecznie mi się podobają :-?

chyba została ci wycieczkowa :lol:

jeszcze lipowa , andrespol,........

Nie wiem czy taki 2-8 mm tam gdzie pisałem mają, ale zawsze warto sprawdzić ... Może wykonawcy sie nie chce jeździć i pytać. Wie że jak jest gdzieś łatwiej, a nie taniej, to tak najprościej ... :-?

Ale tylko gdybam sobie ... :wink:

pozdrawiam, majki

Wykonawca mnie zaskoczyl i jednak nie zamowil gdzie najblizej i najdrozej, ale uruchomil swoje kontakty i cena zostala wyposrodkowana. Ale i tak jest z tych - jak nie okreslili dokladnie, to po co dzwonic, zrobie jak uwazam... wrr.

Dzieki, pozdrawiam!

Cześć

\Gdzieś na Karolewskiej "koło" ZOO jest szkółka. Super szkółka jest w Tuszynie - bardzo duży wybór wszystkiego, super szkółka jest na trasie ze Rzgowa do Pabianic. W Łodzi w Leklerku są bardzo ładne i duże (tak do pasa, moż trochę mniej) tuje (kolumnowa i jeszcze dwa jakieś gatunki) za 6zł sztuka w Obi prześliczne duże (koło 1m) cyprysiki lawsona za 9 zł

Gdzie kupujecie / bedziecie kupowac drzewka owocowe?

Zdecydowalismy juz prawie jakie odmiany i zastanawiam sie - zamawiac (jak wiekszosc moich zakupow ostatnio...) na allegro, czy gdzies osobiscie nabyc droga kupna? :)

Na allegro ceny ok 15 zl czasem mniej za sadzonke ok 150 cm.

Poprosze o info,najchetniej z nazwa/namiarem coby icznie sprawdzic czy moje odmiany maja i po ile.

dzieki!

KArolina

Długi dzięki z info.

U mnie będzie do 6 ludzia.

Dzwoniłam dziś do Woli Grzymkowej- Wobet-Hydret i mnie zmroziło. Bez robocizny za zbiornik i studnię policzyli mi 9 tyś. netto, a mój hydraulik z robocizną chce 8 brutto. Teraz mysle, że to dobra cena i oczyszczalnię zrobi mój fachowiec.

Pozdrawiam

Długi dzięki z info.

U mnie będzie do 6 ludzia.

Dzwoniłam dziś do Woli Grzymkowej- Wobet-Hydret i mnie zmroziło. Bez robocizny za zbiornik i studnię policzyli mi 9 tyś. netto, a mój hydraulik z robocizną chce 8 brutto. Teraz mysle, że to dobra cena i oczyszczalnię zrobi mój fachowiec.

Pozdrawiam

Mnie tez wobet hydret jakos drogo policzyl... nie pamietam ile juz, ale zrezygnowalismy bo mamy malo przepuszczylna glebe i sugerowali 2 studnie chlonne, a to juz byly koszty nie pamietam - 13 tys?

Pozdrawiam

Witam;

dlugi i popcarol czy moglibyście dać namiar na firmy które instalowały Wam oczyszczalnię. Grunt mamy wyjątkowo gliniasty :evil: i musimy szukać jak najtaniej.

Pozdrawiam

- nie wiem co znajdziesz, my sie poddalismy i mamy szambo po prostu niestety. Czekam na kanalizacje... Nikt nie chcial ryzykowac pos ze zwyklym rozsaczaniem u nas przes te przekleta gline (robilismy badania przepuszczalnosci nawet). Glownym problemem byla nawet nie mala przepuszczalnosc, a mala dzialka (754 metry). Przy wiekszej mozna dac wiekszej powierzchni rozsaczanie i bedzie chyba ok.

A te 2 studnie chlonne nas pokonaly kosztowo...

Za szambo wyszlo ok 3,5 tys, zanim wydam 9,5 tys na szambiarke zdaze zejsc z tego swiata ;) Pozdrawiam, daj znac co wykombinujesz.

Gdzie kupujecie / bedziecie kupowac drzewka owocowe?

Zdecydowalismy juz prawie jakie odmiany i zastanawiam sie - zamawiac (jak wiekszosc moich zakupow ostatnio...) na allegro, czy gdzies osobiscie nabyc droga kupna? :)

Na allegro ceny ok 15 zl czasem mniej za sadzonke ok 150 cm.

Poprosze o info,najchetniej z nazwa/namiarem coby icznie sprawdzic czy moje odmiany maja i po ile.

dzieki!

KArolina

przejedź się do skierniewic do instytutu b edziesz miała pewne :D

Witam;

dlugi i popcarol czy moglibyście dać namiar na firmy które instalowały Wam oczyszczalnię. Grunt mamy wyjątkowo gliniasty :evil: i musimy szukać jak najtaniej.

Pozdrawiam

mrruva mnie dopiero będą instalowac ...dzisiaj odebrałem warunki bo w poprzednich było szambo ale instalować będzie albo wedmanowa albo olechowska . Z obu podobne wyceny . Jutro jadę pooglądać .

Na razie wedmanowa prowadzi bo załatwiają wszystko kompleksowo , projekt .Zud, wykonastwo i inwentaryzację i geologa..

Popkarol

na allegro nie kupowałabym - bo nie wiesz co Ci wyślą ,a drzewko zawsze lepiej samemu obejrzeć.

10X będą drzewka i krzewy na Janosika

na Brzezińskiej u Skrzydlewskiej - są resztki wiosennych drzewek, ale też ponoć mają dowieźć w październiku.

kupowałam też wiosną w obi - jedną czereśnię

reszta moich drzewek przyjechała spod Bydgoszczy 8) z jakiejś super szkółki - ale namiary zna moja mama :wink: to ona targała 8 drzewek stamtąd...Chwała jej za to :D

ale te ceny poszły w górę, mój POŚ z Wobet-hydret na 2 studniach chłonnych kosztował 8,5 tyś z Vat i z montażem i żwirem na gotowo w 2005 roku

PS drzewka owocowe kupowałem przed halą sportową na kiermaszu działkowca, na 5 przyjęły się 3, ale mam jeszcze nadzieję że czereśnia odbije z korzenia na wiosnę

Dziękuję za informację co do pos. My szambu mówimy stanowcze nie i nie chciałabym w przyszłości być zmuszona do zmiany zdania. Chcielibyśmy się zmieścić w 8 tyś. albo i mniej, będziemy szukać a mamy na to kilka miesięcy.

długi - co to znaczy Wedmanowej lub Olechowska, czy mógłbyś przybliżyć, jakieś nazwy firm lub nr ulicy. Będę też rozmawiała z kolesiem polecanym przez mmamada, zobaczymy co on powie.