Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ile może kosztować założenie folii na dach i odeskowanie?taki dach musze zostawić na zime.

Eeee ... folia i deski, czy deski + papa - raczej ?

U mnie z tego co pamiętam, choć płaciłem "kompleksowo" za m2 dachu, dekarz brał bodajże 10 zł/m2 deskowania + papa...

pozdrawiam, majki

• Odpowiedzi 20,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ale kominy masz pewnie tylko 2 paleniskowe a 3 to wentylacyjny , zredukować to wszystko mozna tylko pytanie czy będziesz miał potem dobrą wentylacje - chyba że jakias wentylacja mechaniczna...

Ja miałem w projekcie 3 kominy - dodałem jeszcze jeden - 3 kominy systemowe Schidela i jeden z cegły murowany pod kominek

Usługi Remontowo - Budowlane Województwo Łódzkie(okolice Łodzi,Zgierza):

Firma oferuje usługi z zakresu :

- Docieplenia budynków

- Tynki

- Płyty karton-gips

- Sufity podwieszane

- Scianki działowe

- Gładzie gipsowe

- Malowanie

- Tapetowanie

- Płytki

- Podłogi

Tel.Kontaktowy-661750197

Tel.Kontaktowy-698682137 po 17.00

Solidnie!!!

Słuchajcie - spotkanie wcale nie musi być w piątek :) może sobota ? albo czwartek? trzeba ino wyrazić chęć uczestnictwa i określić swą dyspozycję :)

a gdzie- no coż myślę ,ze tym razem możnaby gdzieś bliżej centrum , coby każdy miał w miarę blisko :)

Kropi - dzięki za kuchenkowe info , muszę przemyśleć kwestię:)

Hej witam wszystkich po przerwie...

Mój domek jest już zadaszony.

Teraz zaczynają się schody z planowaniem, co po czym...

Mam pytanie- chciałabym założyć balustrady i nie wiem kiedy się to robi, przed ociepleniem, czy po, a może najpierw haki, a potem cała reszta?

I co sadzicie o miksokrecie...

Pozdrawiam

o rany, na naszej tablicy ktoś powiesił solidnych tynkarzy :o :lol:

To taka rzadkość, że aż musiałam napisać. Kto następny ich przetestuje?

A co do miksokreta - skraca znacznie tynkowanie. Już dla tego samego warto. Mnie tynkarz tradycyjny powiedział "3 tygodnie" a z maszyny - 4 dni :D Choć prawdę mówiąc jedna i druga ekipa była do bani, jedni spaprali u sąsiada, drudzy u mnie.

sobota, sobota

mniej ludzi na drogach i łatwiej z domu wyjść

A tak przy okazji - gdzie można kupić tani (do 1500) i dobry laptop, taki cor2 1,6 min 2GB RAm itd. Wiem, w erze, ale jeszcze gdzie?

w USA

kupowałem ostatnio w Careffurze - placiłem 1400zł/netto czyli jakies 1708zł/brutto

Toshiba Satellite Z PROCESOREM INTEL CORE DUO 2x 1,73GHz, 2GB PAMIĘCI RAM,DYSK TWARDY 200GB SATA2

Mam pytanie , nie mogę znaleźć nigdzie info o ocieplaniu fundamentów , ta wyszukiwarka na muratorze jest totalnie do bani !!! czy ktokolwiek zgłaszał ten fakt do muratora ????

Ale wracając do ocieplania fundamentów:

1 - czy ocieplanie ma sens ?

2 - jakim styropianem ?

3 - ile płaciliście za metr robocizna + materiał ?

zastanawiamy się czy w ogóle to robić - nasz kumpel nie robił i żyje :) z drugiej jednak strony mamy dosyć wilgotno na działce ...

Czy widzieliście nowe płytki z Paradyża - Sensual ? wooooowwww dla nas bomba , tylko cena rozwala jak atomówka :):)

Hmmm ponieważ w kwestii spotkania jako takie zainteresowanie przejawiała tylko Ewa i Majki , to mam rozumieć ,że reszta nie te-te ????

To co spotykamy się w czwóreczkę ( bo mężowinę zaciągnę ) >?

Zaciągnij męża - będzie "do pary" :wink:

W czwórke nie ma sprawy - będzie mocno kameralnie 8)

Jakaś sobota - to fakt - no niech ktoś w końcu poda termin i miejsce ... :roll: :wink:

pozdrawiam, majki

Ale wracając do ocieplania fundamentów:

2 - jakim styropianem ?

Takie pytanie to prawie samobójstwo na tym forum :lol:

Ale napiszę co JA myślę :wink:

Jest szkoła falenicka i otwocka :wink: - ma sens

2 - jakim styropianem ?

Ocieplałem XPS Ursa - miazga 8)

50 zł/m2 - odkopanie fundamentów, 2xdysperbit, klejenie XPS, zaciągnięcie siatką i klejem, 2xdysperbit, folia kubełkowa - teoretycznie kończy sie w takim przypadku na przyklejeniu XPS, ale chciałem "poszaleć"

pozdrawiam, majki

może ktoś będzie zainteresowany, mam do sprzedania.:

5 wiaderek tynku silikonowego Webber Teranowa TD341 baranek 1.5 mm w kolorze 130 D i dwa wiaderka w kolorze 165 B. (Niestety w sklepie mi trochę nakołowali z potrzebną ilością a teraz nie chcą pozostałości.) . Tynk jest świeży- dwa tyg temu przywieziony z mieszalni- w fabrycznie zamkniętych, nienaruszonych opakowaniach po 30 kg. Jest możliwość wystawienia faktury. Do odbioru Łódź, okolice Pabianickiej

hanulka, czym zadaszyłaś domek? Czy mozesz polecić jakąś dobrą ekipę do ceramiki?

Hej,

mam na dachu ceramikę glazurowaną w kolorze szary łupek od Creatona.

Jak na razie serdecznie polecam. Pięknie błyszczy w słońcu i mam nadzieję, że przez ten kolor domek nabierze trochę nowoczesnego wyglądu, oczywiście po dodaniu stolarki i kilku szczegółów typu balustrady itp.

Gorąco polecam ekipę cieślo-dekarzy p. Darka z Dmosina (jest na naszej tablicy ogłoszeń). Mój dwuspadowy dach + dach nad garażem zrobili w dwa dni, a więźbę w jeden.