Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 20,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam.

To ja też piszę się na spotkanie.

Tak na szybko. mieszkamy już w domu :lol: , ale głupia myslałam że w przyczepie i w kontenerze mało jest rzeczy a przenoszę i przenoszę a tu jeszcze i jeszcze :evil:

śmieję się że spadliśmy na samo dno bo teraz mieszkamy w piwnicy. Na parterze został do zrobienia kominek, montaż drzwi wewnętrznych i hektary do malowania.

Poddasze : malowanie położenie desek na legarach na podłodze i łazienka praktycznie cała do zrobienia.

To wszystko pikuś ważne że mieszkamy :lol: :lol: :lol:

Ps. Szkoda ze nie jestem z wami na bierząco ( czasu ciągle brak :evil: ) . Starałabym się wam doradzić w problemach , a tak d..a

Pozdrawaiam. Dorota.

Witam poniedziałkowo

pojawił nam się problem i to chyba z tych cięższych na budowie :(

Ni z tego ni z owego na krokwiach dachowych oraz belkach stropowych pojawił się szary nalot jakiejś pleśni czy grzyba.. Na razie widać to tylko od dołu, ale np. strop od góry już jest przykryty płytą OSB (cała konstrukcja jest drewniana). Wpadliśmy w czarny dół z wizją, że trzeba będzie rozbierać ukończony właśnie przedwczoraj dach, żeby te belki wymieniać! Choć może wystarczy jakaś chemia - spotkaliście się z takim nieproszonym gościem na tak wczesnym etapie budowy? Belki stropowe i więźba były zakładane jakieś 1-1,5 miesiąca temu.

Załączam fotkę poglądową

http://img151.imageshack.us/img151/8675/plelubgrzybjr9.jpg

Gość Hanush
Witam;

Mam pytanie - ile płaciliście za wykonanie przyłacza energetycznego od słupa do budynku?.

Najpierw przy umowie z Łze daliśmy 1800, potem fachmanom za odcinek od kabla do RBtki - 3000 , a od RB-tki prad pociągnął nam do domu dopiero ostatni elektryk co to nam rozkłądam kable itp - i wziął boshhhe lepiej nie mówić :)

Potwierdzam my zapłaciliśmy podobnie.

1 Opracowanie dok energetycznej 600,00 zł (bez mapy)

2 Budowa przyłącza energetycznego 2 900,00 zł (z materiałem)

3 Umowa ŁZE 2 454,69 zł (18KW)

Witam poniedziałkowo

pojawił nam się problem i to chyba z tych cięższych na budowie :(

Ni z tego ni z owego na krokwiach dachowych oraz belkach stropowych pojawił się szary nalot jakiejś pleśni czy grzyba.. Na razie widać to tylko od dołu, ale np. strop od góry już jest przykryty płytą OSB (cała konstrukcja jest drewniana).

Nie powiem ci co trzeba zrobić

powiem, co ja bym zrobiła - najpierw spróbowałabym się dowiedzieć, co jest po drógiej srtronie belki. To samo? To kiepsko. Zdrowa? To 1. uruchmiłabym jakieś!!! ogrzewanie. 2. Pomalowałabym ustrojstwo najpierw profesjonalnym grzybobójczym a potem drugi raz domestosem, dla pewności, domestos zabija wszystko. 3. wietrzyłabym na zabój. Grzała i wietrzyła. Przed położeniem folii. 4. Nie robiłabym do lata podbitki, niech sobie folia trzepocze i się wietrzy

Ale to na zdrowy rozum :roll:

Witam;

Mam pytanie - ile płaciliście za wykonanie przyłacza energetycznego od słupa do budynku?.

tyle co wzięła koparka za wykopanie rowka plus inwentaryzacja geodety plus stempelek of faceta (naszego, forumowegoi), co też zakładał w domu tą skrzynkę z bezpiecznikami. Tzw punkty robił nam kolega, za 2 000 całość. wszytko kosztowało ok 3000. plus 1000 kabel, ale ja miałam 40 m tego kabla...

To 1. uruchmiłabym jakieś!!! ogrzewanie. 2. Pomalowałabym ustrojstwo najpierw profesjonalnym grzybobójczym a potem drugi raz domestosem, dla pewności, domestos zabija wszystko. 3. wietrzyłabym na zabój. Grzała i wietrzyła. Przed położeniem folii. 4. Nie robiłabym do lata podbitki, niech sobie folia trzepocze i się wietrzy

W sumie taki właśnie sposób postępowania ustaliliśmy z naszym kierownikiem robót. Jutro malują belki pleśniofixem, wstawiają dmuchawę, a oprócz tego już dogrzewamy grzejnikami. Już po włączeniu samych grzejników belki najbliżej nich położone ładnie się podsuszyły i osad się cofnął. Cale szczęście problem nie okazał się aż tak poważny 8)

Możecie polecić sprawdzoną firmę wykonującą wylewki miksokretem.

Boguś niestety zajęty jeszcze długo :(

Podobno Boguś ma kolegę, co też dobrze robi :p Może on ... ?

pozdrawiam, majki

Kolega Bogusia, robil u mnie, moge polecic. Nie wiem jak z terminami, zadzw

on:

pan Jerzy B (Blaszczyk?) nie pamietam 601-364-435

spotkanie naszej grupy

15 listopada Presto, Piotrkowska 62, godz. 20

Mówisz o tej ?

Pizzeria Presto

ul. Piotrkowska 67, Łódź

tel. 042 630 88 83

Stoliki zaklepane, czy zaklepać ?

pozdrawiam, majki

wiesz, nie wiem, czy o tej.. Ja tylko dla przypomnienia podałam ustalenia sprzed dwóch stron. Tam była Piotrkowska 62.... Jakaś włoska knajpa. Choć prawdę mówiąc, wolałabym pizzeri, luubię pizze.

Chyba nikt nic nie klepał jeszcze

Acha, Presto proponowała MRUVA. Niech określi, które, żebyśmy nie siedzieli w dwóch knajpach :D

Szczerze mówiąc nie wiem który to numer, w gazecie podawali 62 ale 67 bardziej pasuje, w każdym bądż razie na przeciwko Grand Hotelu w bramie jest tylko jedno Presto (w tej samej bramie jest kino Polonia i knajpa Meksykańska).

EZS - to knajpa włoska ale przede wszystkim pizzeria, na pewno będziesz zadowolona.

Pozdrawiam

Mam pytanko z wykończeniówki. Jakie farby zastosowaliście u siebie na ścianach wewnętrznych?

Ja w końcu mam Beckersa z mieszalnika, na Elegancie (satyna). Polecany przez polskie tow.alergologiczne ale nie dlatego go kupiłam.

Najpierw chciałam zaoszczędzić i kupiłam Tikurille ale czym prędzej musiałam je zadzwigać z powrotem do sklepu bo kolor nie zgadzał się. Wszystkie kolory miałam starannie wybrane z kolornika NCS i niby mieszalnik Tikurilli przyjmuje te kody ale co by nie wpisac to wychodzi.......szary. :o Bardziej lub mniej. Próbowałam z 2 mieszalników i to samo tylko za każdym razem inny szary.

Za to Beckers wyszedł ślicznie. Malowało się też bardzo dobrze. Wiem bo sama pomagałam.