Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

ta masakra dotyczy ceny?

baardzo podobne można kupić za trzy ostatnie cyfry, ta czwarta jest zupełnie zbędna :D Zmywa się tak samo i nikt się nie pozna. Trzeba by kartkę z ceną przylepić :wink:

Włącz żonie limit cenowy w przeglądarce, nie wiem, jak, ale popracowałabym nad tym :lol: :lol: :lol:

No, nie znam twojej sytuacji materialnej, może tyle wydajesz na waciki, jeżeli tak, to zlewozmywak mi się podoba, tylko kran bym dopasowała obły i z dłuższą wylewką...

Masakra i cena i wygląd ... :roll:

Kran do tego znalazłem już ja za 1,5 koła ...

Jestem też na razie na etapie samej wylewki ( deszczowni ) Bossini za 6 koła ...

Trzeba włączyć tryb "normal" bo zgłupieję :lol: :wink:

pozdrawiam, majki

• Odpowiedzi 20,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Idę pogrzebać na "Wnętrzach" w poszukiwaniu inspiracji dla podłogi w kuchni i hallu.. :roll: Niby nam babka zaprojektowała gres z Opoczna Cotto karmin:

http://www.opoczno.com/produkty_zasoby/30.jpg

ale czegoś mi brakuje w tych płytkach. Generalnie podoba mi się sam pomysł pomarańczu na podłodze z czym będzie współgrać kiedyś tam pomarańczowe szkło na ścianach między szafkami stojącymi i wiszącymi, a obecnie w wersji "economy" pomalowana na pomarańczowo ściana :lol:

Co macie na podłodze w kuchni?

mam kakaowy, matowy gres. I w kuchni i w przedpokoju i łazience na dole. generalnie całe pół parteru w tym samym. Drugie pół w parkiecie. Nawet się specjalnie nad tym nie zastanawiałam, samo tak wyszło a może nawet nie pomyślałam, że można inaczej, aż tu nagle zaskoczyła mnie moja koleżanka - snobka: że tak elegancko, stonowane, i wyznacza coś tam... :roll: :roll: :lol: Widzisz, wszystko można ocenić dobrze, nawet moje... lenistwo :lol:

No może coś komuś w końu doradzę :lol:

otóż w piątek byłam zmuszona kupić nową lodówkę. Na razie mieszkamy u mamy a jej lodówka padła. W związku z tym że sobie by kupiła małą, tymczasem my u niej jeszcze trochę pomieszkamy (domku buduj się :roll: ) to i lodówę kupilismy już "naszą" miałam ją wypisaną w "moim zeszyciku" ot kiedyś w necie se kilka "ulubionych wyszukałam". Pojechałyśmy na Kasprzaka do Art domu. Tam lodówka byla , i owszem po 1999zł :-? No dobra...kupujemy...ale na dole drzwi 10cm rysa. Mówię "jak mi taniej sprzedacie to kupię mimo to" a oni na to że mam ją brać w tej cenie taką jaką jest :o na co ja że dziękuję poszukam jej gdzie indziej niezniszczonej :evil:

Pojechałyśmy do manufaktury - tam jest Euro Agd - i TA lodówka była po 1749zł :D :o no to ja w amoku radości kupiłam. Przyszłam do domu i radosna z nowego zakupu zaczęłam po necie szukać mojej lodówki, żeby jeszcze raz pocieszyć nią oczy 8) i ... i na stronie internetowej Euro agd (tego samego u którego kupiłam) ta sama lodówa była jeszcze tańsza (o prawie 150zł) :o zdębiałam. Ba pisze że można przez net kupić a odebrać osobiście :o A jak spytałam się czemu w salonie kupiłam drożej a w necie taniej, miła Panienka powiedziała, że "tak jest i już" Drugie zakupy zrobię tak

1.znajdę w necie

2. pójde do nich i obmacam

3 wrócę do domu i kupię przez internet

4 pojadę se po sprzęt

5jak się zepsuje będę "normalnie" u nich reklamować

Ot czego się nauczyłam 8)

No może coś komuś w końu doradzę :lol:

otóż w piątek byłam zmuszona kupić nową lodówkę. Na razie mieszkamy u mamy a jej lodówka padła. W związku z tym że sobie by kupiła małą, tymczasem my u niej jeszcze trochę pomieszkamy (domku buduj się :roll: ) to i lodówę kupilismy już "naszą" miałam ją wypisaną w "moim zeszyciku" ot kiedyś w necie se kilka "ulubionych wyszukałam". Pojechałyśmy na Kasprzaka do Art domu. Tam lodówka byla , i owszem po 1999zł :-? No dobra...kupujemy...ale na dole drzwi 10cm rysa. Mówię "jak mi taniej sprzedacie to kupię mimo to" a oni na to że mam ją brać w tej cenie taką jaką jest :o na co ja że dziękuję poszukam jej gdzie indziej niezniszczonej :evil:

Pojechałyśmy do manufaktury - tam jest Euro Agd - i TA lodówka była po 1749zł :D :o no to ja w amoku radości kupiłam. Przyszłam do domu i radosna z nowego zakupu zaczęłam po necie szukać mojej lodówki, żeby jeszcze raz pocieszyć nią oczy 8) i ... i na stronie internetowej Euro agd (tego samego u którego kupiłam) ta sama lodówa była jeszcze tańsza (o prawie 150zł) :o zdębiałam. Ba pisze że można przez net kupić a odebrać osobiście :o A jak spytałam się czemu w salonie kupiłam drożej a w necie taniej, miła Panienka powiedziała, że "tak jest i już" Drugie zakupy zrobię tak

1.znajdę w necie

4 pojadę se po sprzęt

Ot czego się nauczyłam 8)

Faktycznie u nich tak jest. Kiedyś chciałem kupić u nich DVD i przez net było taniej ale okazało się, że ...odebrać mogę tylko we Wrocławiu i Opolu bo tylko tam mają jeszcze ten model :o i nie dało się go ściągnąć do Łodzi. Kupiłem w końcu w jakimś sklepie internetowym.

Pozdrawiam

Ya

Witam! to ja napisze o swojej przygodzie kupna całego sprzętu AGD. Podobnie wybrałam się po sklepach w poszukiwaniu dobrego sprzetu i o rozsadnych cenach. Trafiliśmy do Galerii Łódzkiej, Media Markt. Interesował nas sprzęt Boscha i Samsunga. Wybraliśmy najlepsze modele, zmywarki, piekarnika, płyty i mikrofali. Ogólna cena wyniosła 15 tysięcy. Poprosiliśmy kierownika o jakąś zniżkę w ramach płacenia gotówką. Zaproponowano nam upust w wysokości 250 zł. Rozbawili nas i jednocześnie wkurzyli. Mąż wszedł na stronkę http://www.skapiec.pl i znalazł ten sam towar, o tych samych symbolach o 3 tysiące taniej :o Odbiór był osobisty w Warszawie. Za samochód zapłaciliśmy 300 zł. Korzystamy z niego od kwietnia, sprawdza się, jest idealny. Podobnie kupowaliśmy telewizory i ekspres do kawy do zabudowy(firma Miele) Wszystko jest na gwarancji.

Gdzie w Łodzi można pooglądać szczególnie armatury do łazienek, prysznice, itp.

Cermag Brukowa wiem, Art-Dom - "ssie pauke", czyli pod tym względem jest do kitu ... co jeszcze ... ?

Hej. Dawno mnie nie było ;)

Co do Łazienek.

Pooglądać możesz tutaj:

http://www.genbud.com.pl/ - Brukowa

http://www.naszalazienka.pl/ - Kilińskiego

http://deante.pl/ - kiedyś mieli swoją salę ekspozycyjną na Piotrkowskiej, teraz nie wiem, najlepiej zadzwoń do nich

Cermag - znasz

tu: http://mapa.szukacz.pl/?&n=433683&e=529507&z=1m&t=WYBRANY%20PUNKT jest spora wystawka, ale nie pamiętam nazwy firmy

a tu: http://mapa.szukacz.pl/?&n=430996&e=531865&z=1m&t=WYBRANY%20PUNKT kiedyś było trochę ciekawszych płytek do wyboru i trochę armatury, ale nazwy firmy też nie pamiętam

http://www.raabkarcher.pl/content/view/87// - jeszcze to mi się przypomniało

Co do AGD.

Ze 3 lata temu pomacałem w naturze to co chciałem do kuchni (oprócz lodówki), a później komplet kupiłem u jednego sprzedawcy (nie pamiętam teraz w jakim sklepie) w internecie. Wszystko przyjechało bez problemu spedytorem, kierowca pownosił ze mną towar na górę, rozliczyłem się przy dostawie (w zasadzie po obejrzeniu czy nic nie jest uszkodzone). Kupę kaski zostało w kieszeni.

Lodówkę kupiłem w Zielpolu na Rokicińskiej, a negocjacje polegały na pokazaniu wydruku ceny z internetu - dali taką samą, choć niechętnie.

AAA - ostatnio kupowałem do firmy jakiś ekspres automatyczny do kawy w AGITO (www) - bez problemu. Identyczny w Art Domie był z 800 zł droższy :-?, ale sobie go chociaż tam pomacałem :).

I faktycznie jak pisała EZS, uważaj z kaską, bo jak zrobiliśmy pierwsze przymiarki do kosztów wyposażenia, to szzzzzcennnnnka opadła.

A jak spytałam się czemu w salonie kupiłam drożej a w necie taniej, miła Panienka powiedziała, że "tak jest i już" Drugie zakupy zrobię tak

1.znajdę w necie

4 pojadę se po sprzęt

Ja w ten sposób kupiłam we wrześniu zmywarkę i okap.. o jakieś 400zł taniej niż gdybym je kupiła w sklepie. A najlepiej jest trafić w najlepszą cenę u dostawcy w Łodzi - transport gratis może się przytrafić, albo za malutkie grosze. Tak, zdecydowanie, macamy w sklepie, kupujemy w necie i dotyczy to wszystkiego - wózków dziecięcych np. również (akurat jestem w temacie) 8)

Wracając jeszcze na chwilę do wątku medycznego sprzed kilkunastu dni na naszej grupie :).

Czy znacie jakiegoś dobrego laryngologa i lekarza od płuc (pulmunologa?) - dla osoby dorosłej.

A jeszcze lepiej gdyby jeden lekarz znał się i na jednym i na drugim... Ale to chyba w dzisiejszych czasach zbyt wielkie wymagania - większość patrzy bardzo wąsko na swoją specjalizację, a nie na człowieka, jako cały organizm :-?.

Swoją drogą nieźle zimno się zrobiło, dzisiaj jak wracałem z pracy to pokazało w aucie -15 st.C. :o :o :o.

Gdzie w Łodzi można pooglądać szczególnie armatury do łazienek, prysznice, itp.

Cermag Brukowa wiem, Art-Dom - "ssie pauke", czyli pod tym względem jest do kitu ... co jeszcze ... ?

Hej. Dawno mnie nie było ;)

Co do Łazienek.

Pooglądać możesz tutaj:

http://www.genbud.com.pl/ - Brukowa

http://www.naszalazienka.pl/ - Kilińskiego

http://deante.pl/ - kiedyś mieli swoją salę ekspozycyjną na Piotrkowskiej, teraz nie wiem, najlepiej zadzwoń do nich

Cermag - znasz

tu: http://mapa.szukacz.pl/?&n=433683&e=529507&z=1m&t=WYBRANY%20PUNKT jest spora wystawka, ale nie pamiętam nazwy firmy

a tu: http://mapa.szukacz.pl/?&n=430996&e=531865&z=1m&t=WYBRANY%20PUNKT kiedyś było trochę ciekawszych płytek do wyboru i trochę armatury, ale nazwy firmy też nie pamiętam

http://www.raabkarcher.pl/content/view/87// - jeszcze to mi się przypomniało

Co do AGD.

Ze 3 lata temu pomacałem w naturze to co chciałem do kuchni (oprócz lodówki), a później komplet kupiłem u jednego sprzedawcy (nie pamiętam teraz w jakim sklepie) w internecie. Wszystko przyjechało bez problemu spedytorem, kierowca pownosił ze mną towar na górę, rozliczyłem się przy dostawie (w zasadzie po obejrzeniu czy nic nie jest uszkodzone). Kupę kaski zostało w kieszeni.

Lodówkę kupiłem w Zielpolu na Rokicińskiej, a negocjacje polegały na pokazaniu wydruku ceny z internetu - dali taką samą, choć niechętnie.

AAA - ostatnio kupowałem do firmy jakiś ekspres automatyczny do kawy w AGITO (www) - bez problemu. Identyczny w Art Domie był z 800 zł droższy :-?, ale sobie go chociaż tam pomacałem :).

I faktycznie jak pisała EZS, uważaj z kaską, bo jak zrobiliśmy pierwsze przymiarki do kosztów wyposażenia, to szzzzzcennnnnka opadła.

Chłooopieeee .... wieki Cię tu nie było, wieki ... :roll: :wink:

Dzięki za namiary :D

Tak, Genbud i Nasza Łazienka na Kilińskiego, na pweno do "zaliczenia" :wink:

Kurcze z tą kaską to fakt, tak jak piszesz wstępne przymiarki są masakryczne :o

Ale co poradzić, jak piękne rzeczy są drogie :cry: :roll:

Co tam słychać u Ciebie ?

pozdrawiam, majki

A polecicie jeszcze sprawdzonych sprzedawców internetowych co do sprzętu AGD ?

Sprzęty już wybrane, ale gdzie kupować ? skapiec.pl, czy ceneo.pl znam, ale wszystko z "innej wsi" brać, to pewne utrudnienie ... :roll:

z góry dzięki, majki

my kupowaliśmy w http://www.domimedia.pl

to jest sklep internetowy w łodzi mają siedzibę(biuro i magazyn, normalnego sklepu żeby sprzęt obejrzeć nie mają) koło akademików politechniki. bardzo miły Pan od AGD ale trudno sie z nim skontaktować przez maila prędzej przez gg. Ale ja pojechałam z listą zakupów w ręce osobiście. Sprowadził dla nas rzeczy których nie mieli na stronie po bardzo atrakcyjnych cenach z tych co były na stronie jeszcze trochę opuścił z ceny. Nawet osobiście nam ten sprzęt przywiózł razem z kierowcą żeby pomóc wnieść w każdym razie w 100 % polecam.

Chłooopieeee .... wieki Cię tu nie było, wieki ... :roll: :wink:

...

Co tam słychać u Ciebie ?

Ano, troszkę mnie przeciągnął pan z dokończeniem dachu. A teraz zrobiło się zimno.

Teraz przerwa na przemyślenia, a pod koniec zimy zrobimy instalacje hydrauliczne i wentylacji z rekuperacją. Później, jak troszkę będzie cieplej (początek marca?) wylewki.

Jak to dobrze, że nie wyznaczyliśmy sobie żadnego terminu z zakończeniem budowy i nie mamy na karku deadline wyprowadzenia się z mieszkania :D.

Witam! to ja napisze o swojej przygodzie kupna całego sprzętu AGD. Podobnie wybrałam się po sklepach w poszukiwaniu dobrego sprzetu i o rozsadnych cenach. Trafiliśmy do Galerii Łódzkiej, Media Markt. Interesował nas sprzęt Boscha i Samsunga. Wybraliśmy najlepsze modele, zmywarki, piekarnika, płyty i mikrofali. Ogólna cena wyniosła 15 tysięcy. Poprosiliśmy kierownika o jakąś zniżkę w ramach płacenia gotówką. Zaproponowano nam upust w wysokości 250 zł. Rozbawili nas i jednocześnie wkurzyli. Mąż wszedł na stronkę http://www.skapiec.pl i znalazł ten sam towar, o tych samych symbolach o 3 tysiące taniej :o Odbiór był osobisty w Warszawie. Za samochód zapłaciliśmy 300 zł. Korzystamy z niego od kwietnia, sprawdza się, jest idealny. Podobnie kupowaliśmy telewizory i ekspres do kawy do zabudowy(firma Miele) Wszystko jest na gwarancji.

Nic dodać nic ująć , jakbym widział swoją sytacje. Zrobiłem dokładnie tak samo , spisałem sprzet i modele które mnie interesowały , wartość całej kwoty coś około 10 tyś . Byłem w kilku łódżkich sklepach , nikt nie potraktował mnie poważnie , byłem zdziwiony . Wystarczyło tylko zamówić i dać mi dobry rabat , nikt nie wykazał się zbytnim zaangażowaniem ( media , euro , art , elektro ....) . W związku z czym otworzyłem skompca i ceneo , wyszukałem odpowiedni sprzet w najniższych cenach i kupiłem wszytko w dwóch sklepach internetowych ( jedn z Olsztyna "Toro" , drugi z Warszawy ) i w ciągu trzech dni miałem sprzet z dostawą do domu . Zaoszczędziłem około 25% w stosunku do cen rynkowych . A jak kupujesz wiecej niż jedną sztukę to jeszcze możesz ponegocjować .

Kominek tarnavy też kupiłem przez internet . Różnica była 800 zł . Ale tutaj byłu numer z kurierem bo mu nie przekazali ze to waży 250 kg . A że paczka nie była duża , jak telewizor , kierowca przyjechał i chciał sam to zdjąć z samochodu . Zdziwił się . Ale jakoś udało się go nam się go we dwójkę zsunąć na palety. Po południu zadzwoniłem po kumpli w czwórkę jakoś go wnieśliśmy .

Nic dodać nic ująć , jakbym widział swoją sytacje. Zrobiłem dokładnie tak samo , spisałem sprzet i modele które mnie interesowały , wartość całej kwoty coś około 10 tyś . Byłem w kilku łódżkich sklepach , nikt nie potraktował mnie poważnie , byłem zdziwiony . Wystarczyło tylko zamówić i dać mi dobry rabat , nikt nie wykazał się zbytnim zaangażowaniem ( media , euro , art , elektro ....) . W związku z czym otworzyłem skompca i ceneo , wyszukałem odpowiedni sprzet w najniższych cenach i kupiłem wszytko w dwóch sklepach internetowych ( jedn z Olsztyna "Toro" , drugi z Warszawy ) i w ciągu trzech dni miałem sprzet z dostawą do domu . Zaoszczędziłem około 25% w stosunku do cen rynkowych . A jak kupujesz wiecej niż jedną sztukę to jeszcze możesz ponegocjować .

Kominek tarnavy też kupiłem przez internet . Różnica była 800 zł . Ale tutaj byłu numer z kurierem bo mu nie przekazali ze to waży 250 kg . A że paczka nie była duża , jak telewizor , kierowca przyjechał i chciał sam to zdjąć z samochodu . Zdziwił się . Ale jakoś udało się go nam się go we dwójkę zsunąć na palety. Po południu zadzwoniłem po kumpli w czwórkę jakoś go wnieśliśmy .

Ostatnio nawet żarówki i halogeny w sklepie internetowym kupuje , z dostawą wychodzą taniej niż w casto czy liroy . Tak dla porównania kupowałem w casto i liroy halogeny MR11 12V po 5zł i 8 zł , w sklepie internetowym są po 1,5 zł . I co lepsze te tańsze dłużej mi służą niż te droższe .

To i ja dorzuce swoje 3 grosze. Odkad pamietam wiele rzeczy kupuje przez internet, a od 2 lat praktycznie wszystko (tyle niedlugo skonczy moja corka), wlaczajac w to duze zakupy spozywcze.

Place przez internet, wszystko mi wnosza do mieszkania kurierzy, nie musze tracic czasu w korkach, sklepach, kolejkach.. czysta oszczednosc - nie dosc ze ceny sporo nizsze, to jeszcze moje zdrowie psychiczne ma sie lepiej i dla corki wiecej czasu:)

Polecam mix agd rtv - kupilismy tam lodowke, panowie wwiezli ja na 6. pietro, wniesli do mieszkania, rozpakowali!!, wstawili w odpowiednie miejsce w kuchni, podlaczyli pod prad, kazali zobaczyc czy ok, podbili gwarancje i zabrali ze soba karton!!! :) wszystko za doplata 30 zl za transport

Pozdrawiam,

Karolina

Tak dla porównania kupowałem w casto i liroy halogeny MR11 12V po 5zł i 8 zł , w sklepie internetowym są po 1,5 zł . I co lepsze te tańsze dłużej mi służą niż te droższe .

O qrcze, właśnie za chwilę będę kupować - możesz podać linka?

Ja dziś chyba po raz pierwszy tak na serio pomyślałam, że targnięcie się na budowę własnego domu było błędem.. A dodam, że aby kupić ten letniskowy domek, który obecnie dostosowujemy do całorocznego, spieniężyłam przestronne M-4 na Widzewie.

Dzisiaj po prostu wylazła kolejna bomba - na ścianach szczytowych w pokojach na poddaszu na pierwszej, położonej wczoraj, warstwie gipsu, najnormalniej w świecie wylazł mróz. Ściana się ponoć świeciła - do późnego popołudnia panowie od K-G to podgrzewali próbując wysuszyć. Nasz inspektor nadzoru pospołu z kierownikiem budowy wyrazili telefonicznie wielkie zdziwienie, że takie coś się zrobiło.. Ta wilgoć wyłazi jakby od podłogi i sięga max 1m wzwyż, czyli nawet nie jest to pochodna niedawnych problemów z wodą pod dachem. Nie wiem co robić, chyba sobie w łeb strzelę. Jeśli jutro nie będzie poprawy, to nie wyszlifują mi ścian na górze ani ich nie pomalują. Dodatkowo, ponieważ wspominani przeze mnie już dekarze partacze nie założyli folii paroizolacyjnej wokół okien dachowych, cieknie z nich do środka woda z dachu - też bez sensu takie coś malować. Mam nadzieję, że ostatecznie się okaże, że trzeba po prostu na maksa grzać i wietrzyć (nota bene zostawiliśmy uchylone i rozszczelnione okna na noc), aż to wszystko wyschnie. Ale i tak się załamałam :cry: