Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Proszę o poradę i pomoc w wyborze producenta okien i wymiany okien w bloku w Zgierzu.

Organizuję "na odległość" wymianę dla rodziców. Nie mamy wiedzy na temat rynku lokalnego, trudno zdobyć referencje i może ta drogą coś wiecej się wyjaśni.

Na razie mamy 2 wyceny (ceny porównywalne) i co lepiej z tego wybrać?

wariant1:

producent "SZEKO" Zgierz ul. Piątkowska

- profil 6-kom. Decco

- okucia Maco

wariant 2:

producent "DANKAR" Zgierz ul. Szczawińska

http://www.dankar.com.pl/

- profil 5-komor. Aluplast 4000

- okucia WinkHaus

Chyba żaden z tych profili nie jest klasy A :-(

Innych producentów nie udało mi się namierzyć.

Czy może ktoś podpowiedzieć jakiś inny wariant , innych solidnych producentów okien, którzy fachowo zamontują okna.

Podnoszę temat.

Piszę z Białegostoku i proszę Was gorąco o pomoc w znalezieniu w Zgierzu dość dobrej firmy od okien.

Kto poleci w Zgierzu niezłą firmę od okien PCV ? Wymiana w blokach.

• Odpowiedzi 20,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czy drzwi do łazienki i do wc szer 80 cm to nie za duży wypas :D Może zwykła 70 wystarcza. Jak tam u Was jest - dajcie znać bo do jutra rana muszę dać odpowiedź majstrowi.

Co do anten - bardzo dziękujęza sugestie :wink: ( i rzeczywiście to nie dwa talerze mają tylko pewno dwa abonamenty :roll: )

80tki! 70 - za wasko moim zdaniem, chocby szafki wniesc... ;) a oszczednosc na skrzydle prawie zadna.

Czy drzwi do łazienki i do wc szer 80 cm to nie za duży wypas :D Może zwykła 70 wystarcza. Jak tam u Was jest - dajcie znać bo do jutra rana muszę dać odpowiedź majstrowi.

Co do anten - bardzo dziękujęza sugestie :wink: ( i rzeczywiście to nie dwa talerze mają tylko pewno dwa abonamenty :roll: )

Oszczędność na mniejszych drzwiach owszem żadna ale najlepiej zrób sobie projekt łazienki bo potem może się okazać że wstawiłaś 80 a na ścianie przy drzwiach chcesz postawić prysznic i ci brakuje tych 10 cm. Ja mam w domu 70 do spiżarki i nie widzę różnicy w użytkowaniu w porównaniu do 80 tki.

Proszę o poradę i pomoc w wyborze producenta okien i wymiany okien w bloku w Zgierzu.

Organizuję "na odległość" wymianę dla rodziców. Nie mamy wiedzy na temat rynku lokalnego, trudno zdobyć referencje i może ta drogą coś wiecej się wyjaśni.

Na razie mamy 2 wyceny (ceny porównywalne) i co lepiej z tego wybrać?

wariant1:

producent "SZEKO" Zgierz ul. Piątkowska

- profil 6-kom. Decco

- okucia Maco

wariant 2:

producent "DANKAR" Zgierz ul. Szczawińska

http://www.dankar.com.pl/

- profil 5-komor. Aluplast 4000

- okucia WinkHaus

Chyba żaden z tych profili nie jest klasy A :-(

Innych producentów nie udało mi się namierzyć.

Czy może ktoś podpowiedzieć jakiś inny wariant , innych solidnych producentów okien, którzy fachowo zamontują okna.

Podnoszę temat.

Piszę z Białegostoku i proszę Was gorąco o pomoc w znalezieniu w Zgierzu dość dobrej firmy od okien.

Kto poleci w Zgierzu niezłą firmę od okien PCV ? Wymiana w blokach.

Widzę, że nie pojawiło się zbyt wielu chętnych do podjęcia tematu... :wink: - być może dlatego, że był już tu wielokrotnie wałkowany - ostatnio chyba tutaj: post Oleńka z 20sierp2009 i tutaj: post Ciril z 17lip2009

Firmy okniarskiej możesz śmiało szukać nie tylko w Zgierzu, ale w całej aglomeracji łódzkiej a nawet poza nią. Wielu z nas tak robiło - firmy chętnie przyjeżdżają nawet z daleka (np. Schuco-Mielczarek - Zduńska Wola).

Gdybyś nie znalazła nic dla siebie w wypowiedziach z linków podanych wyżej, to spróbuj jeszcze wpisać w Googlach:

site:forum.muratordom.pl /grupa-lodzka"okna"

u mnie wlasnie robi sie ogrzewanie podlogowe i cos mnie zdziwilo - czy mozna zastosowac zamiast pianki dylatacyjnej 2cm styropian EPS100 ?? czy jednak pianka ma swoje jakies szczegolne wlasciwosci ? i jeszcze jedno na rurach jakiej firmy macie zrobiona podlogowke ?

Jasne że można, ale pianka jest chyba tańsza a na pewni łatwiejsza w układaniu.

Rurki mam cos jakby Qik czy jakoś podobnie, styropian z folia też był tej firmy.

Pzdr

QbaB

u mnie wlasnie robi sie ogrzewanie podlogowe i cos mnie zdziwilo - czy mozna zastosowac zamiast pianki dylatacyjnej 2cm styropian EPS100 ?? czy jednak pianka ma swoje jakies szczegolne wlasciwosci ? i jeszcze jedno na rurach jakiej firmy macie zrobiona podlogowke ?

Jasne że można, ale pianka jest chyba tańsza a na pewni łatwiejsza w układaniu.

Rurki mam cos jakby Qik czy jakoś podobnie, styropian z folia też był tej firmy.

Pzdr

QbaB

Ale ... jedna rzecz, pianka ma 0,5 c grubości a Ty nagle masz 2 cm ... Czyli potem wylewka odstaje o 2 cm od ściany ... a przyjdzie np. parkiet, potem listwy a tu tyle odstaje od ściany ... :-?

pozdrawiam, majki

Posta mi wcięło bo się komp zawiesił :evil: :evil: :evil: Atyle se popisałam 8)

To teraz w skrócie

Tynków nie mam

Co to za satelita Aneto że możesz kilka programów na jednym talerzu oglądać? :) Bo ja taką chcęęęęę :D

Ładny domek ( w album zajrzałam :wink: ) ta brama to podwójna? I czy z jednej strony domu - co tak wąsko jest- to tam są dwa rzędy iglaków?

Sorki ale tyle co wyszłam ze szpitala i w biegu odpisuję, brama na dwa autka firmy Wiśniowski, talerz oczywiście jeden, cztery dekodery, ale jeden abonament, pewnie mnie za te słowa wsadzą :D , ale polak może wszystko. Jeśli chodzi o przejście to rzeczywiście jest dwupoziomowe, góra i dół

http://images38.fotosik.pl/137/1f9ebe0cb5969808med.jpg

czy o to chodzi?

Alo,

szukam projektanta do wentylacji mechanicznej? Macie kogoś do polecenia?

pozdrawiam,

Projekt robila mi firma Dospel i spieprzyli, poprawiala firma Warebud z Wielunia ich polecam bardzo. http://www.warebud.pl

Cala instalacje od nich mamy.

ooo super dzięki

zaraz pisze do nich emaila z prośbą o wycenę projektu..

Ktoś ma kogoś do polecenie / nie polecenia????

szukam projektanta do wentylacji mechanicznej? Macie kogoś do polecenia?

ja u siebie robiłem i projektowałem sam, szkoda kasy na coś co i tak będzie się składać z jednej kartki papieru i za co skasują 5 tyś zł, a jak coś potem nie wyjdzie to i tak umyją ręce i powiedzą że to wina inwestora bo ......

czy jednak pianka ma swoje jakies szczegolne wlasciwosci ? i jeszcze jedno na rurach jakiej firmy macie zrobiona podlogowke ?

pianka jest w jednej długiej ciągłej warstwie, na ogół 50 lub 100m, styropian to z reguły płyty 0,5 do 1m, jaka będzie gwarancja że ułożą solidnie ?? że nie narobią szpar w które wejdzie jastrych i w efekcie czego zacznie pękać ??

ja mam wavina kupowanego po 2,68zł/mb w Konstantynowie Łódzkim

talerz oczywiście jeden, cztery dekodery, ale jeden abonament, pewnie mnie za te słowa wsadzą :D

jeśli chodzi o C+ to jest to legalne rozwiązanie, tak długo jak długo ze spliterem nie wyjdzie się poza posesję i nie podłączy w ten sposób całego osiedla :wink:

w sprawie anten TVP SA coś przebąkuje o końcu nadawania naziemnego, wraz z wejściem w 2015 standardu cyfrowego mpeg4 mają wszystko mieć w satelitach, tak jest dla nich taniej niż utrzymywać kilkanaście stacji nadawczych które i tak nie zapewniają 100% pokrycia kraju

Hej

piękny mamy poranek - trzeba na budowę - rozwiązywać kolejne sprawy :D

Doradźcie

czy napęd do bramy jest mi do szczęścia potrzebny :lol: No dobra mi jak mi , ale Wam?

Otwierałam dwie bramy (w sklepach) jedna miała tak ustawione sprężyny że się musiałam nasiłować żeby ją otworzyć, ale za to łatwo zamknęłam, druga sięsama otworzyła :D ale 3 razy jązamykałam, bo za każdym razem jak już była na dole i chciałam ją zamknąć (więc puszczałam jedną ręką) tomi się brama na tych sprężynach sama otwierała :evil:

Doszłam do wniosku że jak bym miała takie bramy to bym parkowała pod chmurką :lol:

No i zaczęłam rozważać napęd (nie wiem tylko czy nie dałam się nabrać na "chwyt reklamowy" sklepu :lol: )

Jest taka jedna brama w promocji z napędem w firmie Krispol za 3189zł brama, napęd, piloty2, montaż

Wiśniowski 2630zł bez napędu

Normstahl 2830zł bez napędu

Krispol bez napędu bez promocji 2440zł

Drugie pytanko:

Od której strony zabija siędechami bramę garażową? :roll:

pasowałoby mi od zewnątrz, bo najpierw będą tynki wewnętrzne, potem jak jeszcze nie będzie bramy zaczną ocieplać, ale to chyba nie problem, bo zaczną od innej strony domu - dobrze myślę?

aaaa mam jeszcze kilka pytanek:

skąd braliście bloczek betonowy na fundamenty?

Polecacie beton i usługi go trakt ze Strykowa?

b15 - 185 netto

b20 - 195 netto

piasek płukany 500 netto 25 ton

pozdrawiam,

ja bloczki betonowe bralam z Nast-budu, beton rowniez od nich, ale slyszalam, ze beton z Go-traku jest jak najbardziej dobry i podane ceny tez sa dobre, zas jesli chodzi o piach to czy oby na pewno 500 zl netto za 25 ton piachu plukanego a nie sianego :-? bylaby to cena super dobra :wink: :lol:

aaaa mam jeszcze kilka pytanek:

skąd braliście bloczek betonowy na fundamenty?

Polecacie beton i usługi go trakt ze Strykowa?

b15 - 185 netto

b20 - 195 netto

piasek płukany 500 netto 25 ton

pozdrawiam,

Ja bardzo polecam Go-Trakt. Dobrze się z nimi współpracuje, można się dogadać i materiał naprawdę dobrej klasy 8)

oleniek my mamy wszędzie 90-tki (ale to chyba przez moją zdolność do obijanie się o wszystko co wąskie :oops:

Piach brałam od Florka (tel. mogę podać jutro) za ok 300 zł czteroośka

U nas doszło do tego, że całą instalację prąd, internet, TV, CO, wod-kan będziemy robić sami - pomoże nam kumpel, który ma uprawnienia (mamy rozłożyć sami tak jak on paluszkiem pokaże a on nam popodłącza). Trochę się boję, ale w końcu tyle rzeczy robimy sami - a to tylko trzeba się nauczyć :roll: :roll: :-?