Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jelonku gratulacje :D :D :D :D :D :D

Co do neta

byle nie orange :evil:

"Dostaliśmy" fatalny modem , od początku tracił zasięg - najpierw zwalali na to że jesteśmy w ogródkach działkowych w Nowosolnej, potem jak sięna zimę do mojej mamy na bałuty przeprowadziliśmy - zwalamli na to że dookoła kablówki są i net "głupieje" potem było coraz gorzej - net czasem 30s działał :evil:

Przeinstalowywaliśmy kompa, sprowadziliśmy innego starego, mąż kupił laptopa w grudniu i .... nic :evil: gó... Ten modem ma fochy - raz działa parę dni innym razem nawet 30s nie chce

Dlaiśmy go "magikowi komputerowemu" do sprawdzenia - u niego też bzikował. , kazał reklamować. A orange co? najpierw kazali przeinstalować kompa - co przeciez zrobiliśmy, a potem stwierdzili że modem działa bez zarzutu :evil: i mamy se kompa naprawić, a to już nie ich broszka :evil: i oni umywają ręce

A my mamy ręce związane umową - jeszcze do maja :evil: Płacimy abonament, a nie jesteśmy w stanie go wyczerpać :evil:

Takż że w maju uciekamy do play a :roll:

Orange jest do doooooopyyyyyy :evil: Mam "firmowego" orange'a i jak mam sprawdzić @ to mnie kurw strzela :roll: :evil:

W związku z tym nie sprawdzam :lol:

pozdrawiam, majki

• Odpowiedzi 20,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Co do neta

byle nie orange :evil:

byle nie iplus

chodził dobrze tylko przez pierwsze kilka dni, teraz jest jak za modemowych czasów 7,2Mbps nie było jeszcze nigdy, z reguły jest 70Kbps, często zrywa połączenie i nic nie ma, do tego ma duże problemy z SMTP, modem jest w tej chwili w reklamacji i co ciekawe na modemie zastępczym albo na innym kompie jest dokładnie to samo

Do Aga i Zbyszek, u nas blachodachówkę robiła ekipa Pawła Druszcza(jest na tablicy ogłoszeń) więźbę niestety robił kto inny i bardzo żałuję, że wcześniej nie trafiliśmy na pana Pawła. Chłopaki robią na prawdę solidnie ale nie wiem jak u nich z terminami.

Niestety nie znalazlam namiarow.

Do Aga i Zbyszek, u nas blachodachówkę robiła ekipa Pawła Druszcza(jest na tablicy ogłoszeń) więźbę niestety robił kto inny i bardzo żałuję, że wcześniej nie trafiliśmy na pana Pawła. Chłopaki robią na prawdę solidnie ale nie wiem jak u nich z terminami.

Niestety nie znalazlam namiarow.

pomoge :

Gorąco polecam dekarza i cieślę p. Pawła Druszcz 603-265-640 z Łodzi , dzięki niemu moja popsuta przez pseudo cieślę więźba staneła na nogi i jest pokryta blachą

Proszę o poradę i pomoc w wyborze producenta okien i wymiany okien w bloku w Zgierzu.

Organizuję "na odległość" wymianę dla rodziców. Nie mamy wiedzy na temat rynku lokalnego, trudno zdobyć referencje i może ta drogą coś wiecej się wyjaśni.

Na razie mamy 2 wyceny (ceny porównywalne) i co lepiej z tego wybrać?

wariant1:

producent "SZEKO" Zgierz ul. Piątkowska

- profil 6-kom. Decco

- okucia Maco

wariant 2:

producent "DANKAR" Zgierz ul. Szczawińska

http://www.dankar.com.pl/

- profil 5-komor. Aluplast 4000

- okucia WinkHaus

Chyba żaden z tych profili nie jest klasy A :-(

Innych producentów nie udało mi się namierzyć.

Czy może ktoś podpowiedzieć jakiś inny wariant , innych solidnych producentów okien, którzy fachowo zamontują okna.

Jedną z w/w już mi odradzono.

Znacie jakieś dobre firmy od okien w samym Zgierzu lub najbliższej okolicy do 10 km ?

Moze mi ktos polecic osobe, ktora w Lodzi wykonalaby mi kilka malych prac:

- zamontowanie i podlaczenie miski wiszacej ze stelazem w lazience

- podlaczenie wanny

- polozenie 10m2 plytek podlogowych(przedpokoj z kuchnia)

Mysle, ze ja to robota max na 2 dni.

Bede wdzieczny za namiary, bo fachowiec, ktory mial mi to zrobic rozchorowal sie i musze szkuac kogos innego. Zalezy mi, aby to zostalo zrobione do konca wrzesnia.

Kominowej historii ciąg dalszy. ;)

Murarz się na mnie obraził bo zamiast klinkieru kratówki kupiłam klinkier pełny na komin.

"-będzie mu się ślizgało na zaprawie do klinkieru, a tak zaprawa w dziurki wchodzi i jest gites" i

"- kto mi tą pełną w hurtowni wepchnął, ikt nie chce tego kupować" itd

I co wy na to?

:p

Jak murarz sierota to i mu się będzie ślizgała kratówka na zaprawie. Jemu nie chodzi o ślizganie tylko o to, że pełna cegła jest 2x cięższa od kratówki i delikatne rączki mi się zmeczą :D . Niech nie filozofuje tylko bierze się do roboty i niech mu czasem nie przyjdzie do głowy podnieśc Ci stawki za murowanie.

Proszę o poradę i pomoc w wyborze producenta okien i wymiany okien w bloku w Zgierzu.

Organizuję "na odległość" wymianę dla rodziców. Nie mamy wiedzy na temat rynku lokalnego, trudno zdobyć referencje i może ta drogą coś wiecej się wyjaśni.

Na razie mamy 2 wyceny (ceny porównywalne) i co lepiej z tego wybrać?

wariant1:

producent "SZEKO" Zgierz ul. Piątkowska

- profil 6-kom. Decco

- okucia Maco

wariant 2:

producent "DANKAR" Zgierz ul. Szczawińska

http://www.dankar.com.pl/

- profil 5-komor. Aluplast 4000

- okucia WinkHaus

Chyba żaden z tych profili nie jest klasy A :-(

Innych producentów nie udało mi się namierzyć.

Czy może ktoś podpowiedzieć jakiś inny wariant , innych solidnych producentów okien, którzy fachowo zamontują okna.

Dobre okna produkuje Okna Rabień - http://www.oknarabien.eu/

Mam ich okna w bloku od trzech lat i jestem bardzo zadowolona

netbet wklejam post sprzed 9 dni :)

Czy ktoś z forumowiczów zna pustaki z cegielni Owczary? Cena niby atrakcyjna ale jak z jakością :roll: Kiedyś Dorota Szymczak coś wspominała ale nie mogłam doczytać czy w końcu kupowała z Owczar :-? Hej Dorota, zaglądasz tu czasami??

Znam tą cegielnię, dobra cena i na jakość też nie można narzekać (nie mają takiej marki jak Kozłowice). Sam będę budował z ich TERMOtonu P+W 25. Znam bloki stawiane z ich cegieł i jest OK.

Pozdrawiam