Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Podobno mieli przyjechać w zeszły piątek, a później podobno wczoraj. A ja powoli mam dość, bo cały materiał na dach czeka sobie wesoło, pogoda jest w miarę, a ja curwicy dostaję :x

jedz do majstra., powiedz, ze 1000 dodatkowo za skończenie u ciebie w ciągu 3 dni. Zobaczymy, gdzie będą pracować :roll: Choć może 1000 to za mało? No, 2000 :wink:

• Odpowiedzi 20,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

EZS wszystko fajnie i cacy - tylko 1000 czy 2000 zł to dla mnie ogrom kasy, a za to fura materiału. Jeżeli jutro nie przyjadą, biorę inną firmę :roll:

Ja wiem, dla mnie też. Ale wiesz już dlaczego nie ma ich u ciebie...

Nie wiem, czy na biegu znajdziesz porządnych i niedrogich dekarzy. I tak i tak zapłacisz więcej albo poczekasz :roll: I oni o tym też wiedzą....

A masz umowę?

Witam, potrzebuje pomocy jeśli chodzi o cegły. Chcemy kupić cegły Max na cały domek

Jeden Pan na składzie powiedział ze Plecewice mogą być trochę nierówne ale i tak będą przykryte tynkami i ociepleniem wiec nie będzie widać, że nie warto wydać 1400zł wiecej. Drugi Pan - jego brat- z tej samej firmy powiedział że Kozłowice są najlepsze- mercedes jeśli chodzi o cegły, co wszem i wobec wiadomo- i że Plecewice mogą się zemścić podczas budowy, ze są kruche i wydamy więcej na tynki by wyrównać ściany niż gdybyśmy kupili od razu Kozłowice. I co tu robić? Czy Plecewice są faktycznie takie nierówne a tynki wyniosą nas dużo więcej niż 1400zl?

Witam, potrzebuje pomocy jeśli chodzi o cegły. Chcemy kupić cegły Max na cały domek

Jeden Pan na składzie powiedział ze Plecewice mogą być trochę nierówne ale i tak będą przykryte tynkami i ociepleniem wiec nie będzie widać, że nie warto wydać 1400zł wiecej. Drugi Pan - jego brat- z tej samej firmy powiedział że Kozłowice są najlepsze- mercedes jeśli chodzi o cegły, co wszem i wobec wiadomo- i że Plecewice mogą się zemścić podczas budowy, ze są kruche i wydamy więcej na tynki by wyrównać ściany niż gdybyśmy kupili od razu Kozłowice. I co tu robić? Czy Plecewice są faktycznie takie nierówne a tynki wyniosą nas dużo więcej niż 1400zl?

Miałam Kozłowice, nie wiem, czy równe ale twarde na pewno. I ładnie wypalone. Plecewice miał chyba Kropi i narzekał, ze kruche. Tynk przykryje jedno i drugie, ale straty na placu mogą być różne, nam sama z siebie nie pękła ani jedna cegła. Poza tym potem trzeba w tę cegłę wbić kołka, żeby szafki powiesić i żeby nie spadły :lol:

Witam,

Dokładnie tak będzie jak mówi ten "drugi" pan.

:(

mam u siebie i plecewice i kozłowice, różnica była widoczna gołym okiem, kozłowice nawet paletowane były lepiej, ale murarze wymurowali wszystko równiutko pod sznurek, nawet to co ja chciałem reklamować, potem wszystko przykrył tynk C-W i jestem głęboko ciekaw czy teraz znajdzie się jakiś ochotnik który w moim domku pokaże gdzie konkretnie są ściany z kozłowic a gdzie z plecewic, moim zdaniem ten drugi pan z hurtowni gada jakieś kompletne bzdury, różnicy nie widać, więc po co przepłacać ??

PS krucha to jest ceramika poryzowana

bry :) Mieszkamy :) Pierwsza noc za nami..... Bajzel jeszcze na maksa ale damy radę! :)

mieszkacie czy pilnujecie dobytku? :wink: :lol:

Gratuluję. Fajnie jest, nie?

Bajzlem się nie przejmuj, teraz powoli się ułoży...

tacy mają fajnie ,już mieszkają ,ja dopiero zaczynam.Przypuszczam że męka prze de mną. :-?

Zależy ile masz kasy i jakie oczekiwania.

Jak forsy dużo a oczekiwania jakościowe niskie, to budowa przejdzie ci jak złoty sen. Gorzej, jak odwrotnie :-?