Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

cysiekhh zobacz stal w Zgierzu na ulicy Piaskowej

Ja tam brałem i wyszło mnie taniej niż w Łodzi w Centrostal na brukowej.

Za transport zapłaciłem 30 zł

Mam pytanko co do Betonu komórkowego.

Czy macie jakies namiary w Łodzi i okolicach na dobrą i tanią hurtownie gdzie mógłbym kupić bloczki SOLBET? Chcialbym kupić juz teraz.

Tak samo bloczki betonowe na ścianę fundamentową.

Też rozglądam się za materiałem na razie najtaniej bloczki i solbet znalazłem na Pomorskiej w Nowosolnej .Jak znajdziecie gdzieś taniej dajcie znać.

Jacku a w jakiej cenie tam są te materiały, bo nie podaleś cen wiec nie mamy odniesienia.

solbet 24x24x59 9,35 brutto,a pustak fun.3,35 ,można jeszcze po negocjować w zależności od ilości.

• Odpowiedzi 20,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej!!!

Powracam po krótkiej przerwie bo mały mi się ździebko pochorował i ja zresztą też - chyba to nie była chrumkająca grypa - robią mi dach, już odeskowany, ofoliowany i w trakcie obróbek....

I bardzo bym poprosiła osoby, które mają tynki c-w pod malowanie (jeżeli są z nich zadowoleni) o priva z namiarami. Będę baaaardzo dzwięczna :D

Muszę kogoś szukać na wiosnę - wczesną wiosnę a przy tej pogodzie to na już niedługo...

I bardzo bym poprosiła osoby, które mają tynki c-w pod malowanie (jeżeli są z nich zadowoleni) o priva z namiarami. Będę baaaardzo dzwięczna :D

Mamy takie tynki, maszynowe CW, Baumit ... Tylko zetrzeć luźny piaseczek ze ściany i wałek z farbą :D

Namiary podane na tynkarzy na łódzkiej tablicy ogłoszeń w moim poście.

pozdrawiam, majki

PS. Zrobiliśmy gładzie.

Witam wszystkich :)

Niezbyt często tu zaglądałam, ale pewnie będę coraz częsciej, gdyż wreszcie kupiliśmy działkę :D

I na początek jako mało obeznana z papierologią jeszcze, mam prośbę żeby ktoś mi podpowiedział, czy przy przenoszeniu decyzji o warunkach zabudowy dostanę nowy dokument, z moimi danymi? Czy będzie obowiązywać stary, w którym widnieje dawny właściciel?

Pytam, bo nie wzięliśmy wz (zapomnieliśmy :oops: ) podczas zakupu, mamy tylko kopie i jego oświadczenie że się zrzeka i zezwala na przepisanie i nie wiem czy muszę brać od byłego właściciela oryginał, czy nie (trochę więcej z tym zachodu, bo jest z innego miasta).

:roll:

No właśnie, jakie tynki macie w domu c-w czy gipsowe? bo podobno tak czy siak na jedne i drugie trzeba później machnąć gładź. Prawda li to?
Nie prawda. Niektórzy gładzi nie machają. Zależy co się komu podoba. Tynki CW nigdy nie będą tak idealnie gładkie jak gładź (jak sama nazwa wskazuje :wink: ), ale są tacy, którym odpowiada właśnie taka nie do końca "idealna" ściana (z delikatną fakturą).

Przy wykonywaniu tynków CW bezpośrednio pod malowanie bardzo duże znaczenie ma rodzaj użytego piasku.

Stosuje się również tzw. filcowanie czyli zatarcie wilgotnego jeszcze tynku specjalną packą.

No właśnie, jakie tynki macie w domu c-w czy gipsowe? bo podobno tak czy siak na jedne i drugie trzeba później machnąć gładź. Prawda li to?
Nie prawda. Niektórzy gładzi nie machają. Zależy co się komu podoba. Tynki CW nigdy nie będą tak idealnie gładkie jak gładź (jak sama nazwa wskazuje :wink: ), ale są tacy, którym odpowiada właśnie taka nie do końca "idealna" ściana (z delikatną fakturą).

Przy wykonywaniu tynków CW bezpośrednio pod malowanie bardzo duże znaczenie ma rodzaj użytego piasku.

Stosuje się również tzw. filcowanie czyli zatarcie wilgotnego jeszcze tynku specjalną packą.

Zgadza sie, mamy tynki cementowo wapienne, bez gladzi. Nie sa idealne, ale dzieki uzyciu dobrego drobnoziarnistego piasku wygladaja duzo lepiej niz np nasze blokowe. Sa po prostu tylko pomalowane i juz. Gladzi nie chcielismy od poczatku po doswiadczeniach Tesciow...

Dzięki, zaczyna mi się nieco klarować sprawa tynków.

*milek* my pomimo, że mieliśmy wz od poprzedniego właściciela musieliśmy i tak wystąpić o nie osobiście. Ale to było w zeszłym roku i wynikało chyba z tego, że we wniosku wpisujesz np. jak będziesz odprowadzać ścieki, jaki rodzaj zabudowy to będzie, jaka przewidywana powierzchnia, czym ogrzewane itp. a to są indywidualne "upodobania". Chociaż w świetle planów zagospodarowania pzrestrzennego ustalanego z góry dla danego terenu moje powyższe stwierdzenie wydaje się być bez sensu... :roll: :)

Witam wszystkich :)

Niezbyt często tu zaglądałam, ale pewnie będę coraz częsciej, gdyż wreszcie kupiliśmy działkę :D

I na początek jako mało obeznana z papierologią jeszcze, mam prośbę żeby ktoś mi podpowiedział, czy przy przenoszeniu decyzji o warunkach zabudowy dostanę nowy dokument, z moimi danymi? Czy będzie obowiązywać stary, w którym widnieje dawny właściciel?

Pytam, bo nie wzięliśmy wz (zapomnieliśmy :oops: ) podczas zakupu, mamy tylko kopie i jego oświadczenie że się zrzeka i zezwala na przepisanie i nie wiem czy muszę brać od byłego właściciela oryginał, czy nie (trochę więcej z tym zachodu, bo jest z innego miasta).

*Milek*, my mieliśmy taką sytuację.

Złożylismy podanie do Wydziału Architektury UMŁ o przepisanie WZ poprzedniego właściela (tu trzeba podać dokładnie nr sygnatury ) na nasze nazwisko.

Dołączyliśmy do tego pisemne oświadczenie poprzedniego właściciela o jego zgodzie na takie przepisanie .

*Milek*, my mieliśmy taką sytuację.

Złożylismy podanie do Wydziału Architektury UMŁ o przepisanie WZ poprzedniego właściela (tu trzeba podać dokładnie nr sygnatury ) na nasze nazwisko.

Dołączyliśmy do tego pisemne oświadczenie poprzedniego właściciela o jego zgodzie na takie przepisanie .

U nas to samo, tez tak robilismy.

byłem w IKEA, możecie sobie odpuścić, mamuutów już nie ma, a nowa dostawa ma być dopiero po świętach w połowie stycznia

PS żurek po 1,99zł ale żeby tam coś pływało to trzeba chyba przyjść w poniedziałek jak wstawiają świeży kocioł

PS2 skręcić na parking można też z lewego pasa, a nie wiedzieć czemu wszyscy stoją w korku na prawym pasie