Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 20,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Net mobilny doprowadza mnie do szewskiej pasji, testowalam wlasnie tydzien i-Plusa, za wolno jak dla mnie, a nic nie sciagalam!

Na TPse nie ma co liczyc, ich telefonu nie chce, a nie wiem czy bez telefonu neta podlacza bez dodatkowych oplat? Watpie.

Zobaczymy :)

PS temat malowania elewacji nadal otwarty - ktos zna jakas ekipe ktora by sie podjela w rozsadnej cenie? Ktos kto juz to robil, bo sama tez moge sprobowac z malzem i rodzina... ale wolalabym nie...

Co do mobilnego:

My mamy Orange'a chyba 40coś zł za 4GB przez rok a potem 60 złcoś przez kolejny...ale do tego czasu może coś sięzmieni :D

Co do prędkości po wyczerpaniu limitu to u nas wygląda to mniej więcej tak , że "tuż" po przekroczeniu net działa ale wolno - 1 stronka otwiera się 5-10 minut, potem zaczynają się otwierać 1na20 minut, a po jakimś czasie nie otwiera sięzupełnie nic :-?

Ma to cos wspólnego z samym limitem, bo jak mieliśmy 1GB , to już powyżej 100 dodatkowych MB nic się nie otwierało zupełnie, a teraz jak mamy 4GB to "dobiłam" do ok 200MB i wcale nie narzekałam na prędkość otwierania (no 3-4 minutki na stronę) ...chyba...no wiecie tak na "oko" bo z zegarkiem nie mierzyłam :D

Ma to cos wspólnego z samym limitem, bo jak mieliśmy 1GB , to już powyżej 100 dodatkowych MB nic się nie otwierało zupełnie, a teraz jak mamy 4GB to "dobiłam" do ok 200MB i wcale nie narzekałam na prędkość otwierania (no 3-4 minutki na stronę) ...chyba...no wiecie tak na "oko" bo z zegarkiem nie mierzyłam :D

No nieźle.

Co do wrażeń z mobilnego internetu:

Ja korzystam z Blue Connecta mam w domu modem ale pracować normalnie to się na tym nie da.

Jeszcze w centrum dużych miast (niestety Łódź się do nich nie zalicza) działa prawie do przyjęcia to tam gdzie nie ma tych najnowszych technologii to można jajko znieśc na twardo.

Ja z BlueConnecta korzystałem często w centrum Wrocławia i tam prędko

ść była akceptowalna ale i tak dużo wolniejsze niż łącze 2MB w neostradzie.

Obawiam się, że jeszcze dużo wody upłynie w Wiśle zanim będzie to działać w miarę dobrze na obrzeżach Łodzi tam gdzie stoi większość naszych domów.

Heejooo!

Kłaniam się, kochani w nowym roku.

Pozdrawiam Was serdecznie i dziękuję za sympatyczne życzenia świąteczne i noworoczne.

U nas przerwa (nietechnologiczna, :roll: :-? ). Nie mogę się ostatecznie zdecydować co na podłogi. Pamiętacie, marzyły mi się dechy na legarach.

Czy może znacie żródła dobrych desek? Orientowałam sie trochę w temacie i modrzew syberyjski mogę mieć za 90 PLN za 1m2, sosnę za 57, a świerk za 54. Deski 28 mm grube (modrzew 24), 146 mm szerokie , a długości 3, 4, 5,1 m. Legar 4,5 x 7,5 za 6PLN za 1mb. Drewno jest suszone, ale składowane na zewnątrz, tak że musi poleżeć w cieple przed montażem z jakieś 5 tyg.

Co o tym myślicie?

Odnośnie neta (bo to temat aktualny) , to korzystam z Neostrady 2Mb/s. Syn dużo gra w sieci, jest zadowolony.

bAJANADJEMBE - z deskami nie pomogę - nie będzie u mnie ani sztuki :)

Mam za to kolejne pytanko - idąc do np Cermagu po kafle i chcąc kupić ok 55m2 podłogi w cenie "wywoławczej" 96 zł plus ok 10 m2 kafli do kuchni w cenie "wywołwaczej" ok 40zł/m2 plus łkafle do łazienki łącznie kolejnych 20m2 po 30zł/m2 ile "upustu" mogę sobie "zażyczyć" :-? :) Czyli jak się targować. Nie wiem zupełnie ile można utargować przy takich ilościach, a nie chcę się wygłupić :roll:

Mam za to kolejne pytanko - idąc do np Cermagu po kafle i chcąc kupić ok 55m2 podłogi w cenie "wywoławczej" 96 zł plus ok 10 m2 kafli do kuchni w cenie "wywołwaczej" ok 40zł/m2 plus łkafle do łazienki łącznie kolejnych 20m2 po 30zł/m2 ile "upustu" mogę sobie "zażyczyć" :-? :) Czyli jak się targować. Nie wiem zupełnie ile można utargować przy takich ilościach, a nie chcę się wygłupić :roll:

ja nic nie utargowalam.....

nie umiem :cry:

podrzucam wątek

http://forum.muratordom.pl/jesli-mozesz-wspomoz,t177079.htm

jakby tak po 10 zł każdy wpłacił, to jakoś by wyżyli... 10 zł nie majątek, nawet z opłatą za przelew,

szkoda mi zwierząt...

trudno im wytłumaczyć, że micha pusta...

Witam w nowym roku !!!!

Ja tak trochę nie na temat - ile biorą panowie od metra kwadratowego za ocieplenie dachu z płytą g-k?? Będę niedługo szukać ekip, więc chcę wiedzieć jakie są ceny w naszym województwie. Pozdrawiam !!

Ja płaciłem za : stelaż 40 cm, krzyżowy, ułożenie wełny 2x20cm, folia paro, płytowanie - 42 złm2

pozdrawiam, majki

Kupowaliśmy wszystkie płytki w Fumino. Rabat 3% za płatność gotówką w ząbkach :wink:

pozdrawiam, majki

Wiem, że było pytanie, tylko jakoś odpowiedzi nie zauważyłem.

Gdzie kupić dobre drewno do kominka ??

oleniek

Powiedz, gdzie Ty kupiłaś, bo chyba niezbyt dobre.....Przynajmniej będzie wiadomo skąd nie kupować.

pzdr

Mam zapisany namiar w telefonie : 507 130 157. Nie korzystałem, ale kiedys okolicznie sie mocno reklamowali. Jak sprawdzisz, to daj znać :wink: :oops:

Dodatkowo moge jutro jadąc do pracy spytać w zaprzyjaźnionym składzie drewna czy mają suche. Mamy dobre kontakty to będę miał pewność że nie walą ściemy :wink:

pozdrawiam, majki

PS. Gratuluję ogrzewania 8)

Dobry pomysł, EZS. Zanim wystartuje Wielka Orkiestra Świąteczej Pomocy, niech zagra "Niewielka Orkiestra..."

Pomaganie innym czyni wolnym, a wspieranie innych podtrzymuje przy życiu (pomagających właśnie).

Majki, kiedyś czytałam o Duchu i jego wyczynach u Ciebie. Czy mógłbyś zapodać namiar na niego, bo na Tablicy nie znalazłam. (Zauważyłam natomiast, że "przepostowałeś" już 3000 ! )

Ponawiam zapytanie: co myślicie o podanych przeze mnie cenach na deski?

Mój wykonawaca mi opowiadał, że można wytargować 10% od ceny na ekspozycji - trzeba tylko się umieć targować i grzecznie poprosić handlowca, żeby pofatygował się do swojego szefa i dostał zniżkę dla klienta.

Jeżeli chcesz dobrą cene bez żadnego targowania spróbuj http://www.eglazura.pl/index.php.

Pozdrawiam,

Eze

Dobry pomysł, EZS. Zanim wystartuje Wielka Orkiestra Świąteczej Pomocy, niech zagra "Niewielka Orkiestra..."

Pomaganie innym czyni wolnym, a wspieranie innych podtrzymuje przy życiu pomagających właśnie.

A ja sobie tak myślę - po to pracuję po 12 godzin, żeby móc cos dać. Jeżelibym pracowała tylko na nowy telewizor, to byłoby to bardzo smutne.....

Witajcie,

przeszukałem forum w poszukiwaniu porad odnośnie producenta, modelu i miejsca zakupu okien dachowych. Może w ostatnim czasie ktoś kupował i może poradzić, na co zwracać uwagę, co i gdzie warto kupić.

Z góry dziękuję,

Michał

znani to Fakro i Velux, montowałem jedne i drugie ,różnica w cenie oczywiście ,ale i w jakości .Osobiście wybrał bym Veluxa.