Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Pomalować ja mogę :D

ok, to kto jeszcze chetny? Ognisko zrobimy, rusztowana sie wypozyczy;)

a na serio - potrzebna ekipa liczniejsza niz 3 osoby, zeby pomalowac w 1 dzien - inaczej podobno bedzie widac gdzie skonczyli jednego dnia malowac, a zaczeli nastepnego :o

(albo tym ludziom sie nie chcialo podjac??)

Wystarczy ,że jedną ścianę dziennie umalujesz i będzie ok.Nie można robić odcięć na jednej płaszczyźnie.Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 20,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pomalować ja mogę :D

ok, to kto jeszcze chetny? Ognisko zrobimy, rusztowana sie wypozyczy;)

a na serio - potrzebna ekipa liczniejsza niz 3 osoby, zeby pomalowac w 1 dzien - inaczej podobno bedzie widac gdzie skonczyli jednego dnia malowac, a zaczeli nastepnego :o

(albo tym ludziom sie nie chcialo podjac??)

Wystarczy ,że jedną ścianę dziennie umalujesz i będzie ok.Nie można robić odcięć na jednej płaszczyźnie.Pozdrawiam.

Potwierdzam.

Potwierdzam.

hej,

serio myslicie ze to nic trudnego? I sami bysmy dali rade? W sumie malowanie scian w srodku to mala rybka, ale nie chcialabym spartaczyc na zewnatrz...

Jakie farby polecacie? Jakis drunt? Jest tynk cementowo-wapienny na razie...

Dzieki :)

Refleksja:

Jak oglądam "Wielkie projekty" to ciągle zastanawia mnie czemu oni nie wkładają uzbrojenia w wylewane fundamenty - rów i luuuu beton (o deskowaniu nie wspomnę)...

Pytanie:

Czy 1500 dla geodety za mapkę do celów projektowych i wyznaczenie granic działki to dużo? Geodeta coś mówił mojemu mężowi, że załatwia jakieś papierki pt. poinformowanie sąsiadów (ale o czym :o ?) . Myślę, ze zobaczył, że małż średnio kumaty i próbuje na coś naciągnąć.

Co Wy na to.

Podziękowania:

Majki - dzięki za info o technice wklejania avatara (zrobiłam jednak sama :D !). Widzę, że więcej osób skorzystało z Twej (nie tylko budowlanej) wiedzy i powklejali.... pozmieniali...... :lol:

No to tym razem wywalił mnie bluconekt( jak się to piszę a w nosie)

Z-35

Geodeta chce pokazać granice i na papierze mieć podpisy sąsiadów o zgodności granic pomiarowych które zrobił, a stanem istniejącym.( jedna część ceny), mapka projektowa ( druga część ceny).

Pozdrawiam. Dorota.

Potwierdzam.

hej,

serio myslicie ze to nic trudnego? I sami bysmy dali rade? W sumie malowanie scian w srodku to mala rybka, ale nie chcialabym spartaczyc na zewnatrz...

Grunt na pewno,najlepiej tej samej firmy co farba.

a ma ktoś z Łodzi położonego woodentica? może jakaś resztka kafelka mu zostala?
W Łodzi to nie wiem, ale jeśli będziesz mocno zdesperowana, to wybierz się do Pabianic :wink: . Na Moniuszki otworzył się niedawno nowy lokalik - "Jem tu" (myślałem, że pokażą jakieś zdjęcie na stronie, ale... nima :-? ). Na całej podłodze ułożony jest woodentic 65.5 x 16. Powinnaś być zadowolona z tej wizji lokalnej, bo coś mi się zdaję, że ty chcesz się pokryć :wink: właśnie tym krótszym. Nie wiem tylko czy kolor się zgodzi - oni mają beige.

Jeśli chcesz resztki :wink: , to mogę się spytać - przejeżdżam dosyć często obok.

Gdybyś zaplanowała sobie wycieczkę, to nie zapomnij mnie odwiedzić :wink: :D

Pytanie:

Czy 1500 dla geodety za mapkę do celów projektowych i wyznaczenie granic działki to dużo?

To nie jest dużo. Ja płaciłam 2200 za sam podział działki. +800 za mapę.

Tanio to się płaci, ja sobie idzie do wydziału kartografii, wyjmuje mapę i odrysowuje. Wszelkie prace jak wyznaczenie granic, podziały, narysowanie od nowa przy nowych granicach - ooo, to sobie cenią...

Z 35 to chyba ten Geodeta chce Cie nieźle naciągnąć

Ja płaciłem 700 zł za taka mapke.

A co on z sąsiadami chcę ustalać to nie wiem :)

on/a (??) nie pyta o mapkę ale o wyznaczenie granic i mapkę. To różnica...

No to tym razem wywalił mnie bluconekt( jak się to piszę a w nosie)

Z-35

Geodeta chce pokazać granice i na papierze mieć podpisy sąsiadów o zgodności granic pomiarowych które zrobił, a stanem istniejącym.( jedna część ceny), mapka projektowa ( druga część ceny).

Pozdrawiam. Dorota.

o właśnie!

Cześć Dorota.

Przeprowadziłaś się już na górę?

yeti - wybrałam kolor ochra. Więc beż nie bardzo mnie urządza, więc nie rób sobie kłopotu i nie bierz od nich kawałków.

Dzieki

A jak pomalować ściany w pokojach? Raz znalazłam taki konkretny wątek na forum, ale mi znikł. Coś chyba najpierw maluję jako podkładem zwykłą białą śnieżką ,a dopiero na to porządna farba :roll:

i czy jak w domu mam +5st z tendencją do +8-10 to mogę już malować?

Nam zaśpiewali "gratis" - lubię takie piosenki :D

85zł/m2 z Warszawy - może razem zamówimy? będzie im łatwiej - ech zawsze myślę o innych :roll: jak tu komu pracę usprawnić

Bardzo bym chciała tyle że ja planuję zakup dopiero w maju. :(

Jak na razie jestem na etapie tynków i wylewek ;) Ale projekty wnętrz już są, nawet objeździliśmy już salony łódzkie co by pooglądać woodentica i naprawdę nam się podoba.

Potwierdzam.

hej,

Jak chcesz to podeśli mi swoje namiary na priv mój brat otworzył teraz punkt sprzedaży produktów firmy Greinplast i oni mają właśnie pełno róznych farb, gruntów itp a do tego jak powiesz, że z forum masz namiary to na pewno co najmniej 10% upustu jak nic dostaniesz.