Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 20,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czy ktoś poratuje mnie adresami miejsc w której mogę obejrzeć i zakupić blat do kuchni.

Przyznam się że nawet nie wiem jaki to ma być materiał. Planuje zakup kuchni z Ikei, blat również - niestety wczoraj byłam oglądać jeszcze raz i ekhm zwątpiłam wolałabym coś porządniejszego. :-?

Z czego macie blaty?

Pancerny u nas wyszło 40 zł/m2 za więźbę, deskowanie, foliowanie, łatowaniie, obróbki i krycie blachą.

Kiedy to robiliscie? Czy byliscie zadowoleni z fachowcow od dachu?

W zeszłym roku na jesień, krycie blachą jest jeszcze do skończenia, ale ogólnie jesteśmy zadowoleni z ich roboty.

Mają jeden minus, nabrali robót i przez deszcze jesienne wszystko im się poopóźniało. Do nas weszli z miesięcznym opóźnieniem :roll:

Czy ktoś poratuje mnie adresami miejsc w której mogę obejrzeć i zakupić blat do kuchni.

Przyznam się że nawet nie wiem jaki to ma być materiał. Planuje zakup kuchni z Ikei, blat również - niestety wczoraj byłam oglądać jeszcze raz i ekhm zwątpiłam wolałabym coś porządniejszego. :-?

Z czego macie blaty?

Co do blatów z IKEI nie mogę złego słowa powiedzieć. Używamy od 10 lat bukowy klejony. Jest super i nic się nie dzieje.

Co do blatu jaki będziemy mieć, to będzie razem z meblami od stolarza, więc kupowany "razem" :wink:

Jeśli by ktoś myślał o blacie kamiennym to niezmiennie polecę Labradoryt z Rokicińskiej.

pozdrawiam, majki

Co do blatów z IKEI nie mogę złego słowa powiedzieć. Używamy od 10 lat bukowy klejony. Jest super i nic się nie dzieje.

W tym właśnie problem że drewniane wyglądają okej. Ale ja potrzebuje czarny... 8) te prezentują się dosyć..eee "plastykowo"

pozdrawiam, majki

również pozdrawiam dziękując za odpowiedź

Ale ja potrzebuje czarny... 8)

No to jak czarny, to bym sie nie zastanawiał. Mamy parapety granitowe czarne, na zewnątrz. Dobra, powiem, sa zaje.ste 8) :wink:

Także na blat byłyby też wydaje mi się super, tylko je troche zaimpregnować i wypasik :D

pozdrawiam, majki

W tym właśnie problem że drewniane wyglądają okej. Ale ja potrzebuje czarny... 8) te prezentują się dosyć..eee "plastykowo"

albo drewno pociągnąć czarną bejcą a na to lakier...

ja mam malowane lakierem jachtowym - są 2 lata i nadal wyglądają ładnie

po ile płaciliście drewno do kominka?

Przez ten ch... mróz zapasy mi się kończą.

dziś upadłam tak nisko, że kupiłam worek w Casto za 14 zł i zastanawiam się, jak to się ma do ceny m2. Ładne drewno sprzedają, grube i suche...

pewnie przejdziemy na węgiel :roll:

Heejo,

"Biała pani" bawi się na całego. Ciekawe, ile to potrwa.

Od dawna nie widziałam ptaków.

(ale mnie nastrój naszedł :lol: )

Bo wszystkie są u moich rodziców na działce ! Matka serwuje im takie frykasy, że też się chyba do niej przeniosę. Komu by się chciało przetapiać słoninkę z dodatkiem jabłuszka, suszonych śliweczek i ziaren słonecznika i prosa??

Nic dziwnego, że pod oknami i w pobliskim świerku grasuje ok 20 sikorek :o Serio! Do tego ojciec dokarmia 3 kosy i bażanty, no i od 3 dni mają swojego prywatnego zajączka, który zajadał się ojcowymi drzewkami owocowymi, ale ojciec przerzucił go na kapustkę, marchewkę itp.

Ech, zima na całego, trzeba pomagać innym użytkownikom naszego ekosystemu. Wiosną się odwdzięczą - ptaki wyjedzą larwy komarów i much :D A zajączek? no cóż...może pasztecik jaki 8)

Witam.

Czy ktoś z Szanowynych forumowiczów korzystał z oferty sklepu CER-GRES z Opoczna? Jeżeli tak,to prosze o wszelkie opinie. Z góry dziekuję.Pozdrawiam.

Nie korzystałem ale wiem jedno że warto jechac do Opoczna po glazure ze wzgędu na ilość sklepów i hurtowni,a i ceny kilkadziesiąt% niższe(końkurencja).