Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

Poszukuje namiar na dobrego kierownika najlepiej ze Zgierza, gdyż budowa będzie na Czaplinku okolice Glinnika, przeszukaliśmy drugie forum gdzie są polecani wykonawcy i nie znalazłem.

najpierw uściślij

dobry=tani?

dobry=organizuje budowę i pilnuje ekipę

a może potrzebny tylko taki, co pieczatke?

ja np miałam dobrego ale w sensie, że konkretny był. To znaczy konkretnie odpowiadał na nasze pytania a jak przyjechał, to oglądał co miał obejrzeć i akceptował, czasem coś kazał poprawić, a czasem tylko stwierdzał, że ładnie nie jest ale się nie zawali a o poprawkach decydowaliśmy my. Umówione było pięć wizyt koniecznych (momenty newralgiczne) a reszta na prośbę. płatne od wizyty.

No więc co to znaczy dobry?

• Odpowiedzi 20,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dobry kierownik to taki który:

konkretny, nie będzie zmieniał zdania jak nasz poprzedni co kolejny telefon. Musi mieć wiedzę i umieć czasem pomoc podjąć decyzje, co do ew zmian/poprawek itp. Również milo byłoby nie zabił nas cena. Na pewno nie interesuje nas osoba która bierze kasę tylko za pieczątkę nawet nie będąc na budowie.

Dobry kierownik to taki który:

konkretny, nie będzie zmieniał zdania jak nasz poprzedni co kolejny telefon. Musi mieć wiedzę i umieć czasem pomoc podjąć decyzje, co do ew zmian/poprawek itp. Również milo byłoby nie zabił nas cena. Na pewno nie interesuje nas osoba która bierze kasę tylko za pieczątkę nawet nie będąc na budowie.

priv

Aaaaa Panowie i Panie, czy ktoś ma sprawdzone jakieś miejsce w łodzi lub okolicy gdzie można zakupić zdrowe roślinki do ogrodu - potrzebuję trochę owocków - porzeczki, jabłonka, wisienka... poza tym sadzonki wierzby ... i jakies coś

wiosna tuż tuż i czas się zacząć rozglądać

Zrób sobie wycieczkę do Sosnowca koło Strykowa ,tam w centrum ogrodniczym Tracz masz największy wybór roslinek.Mają tez centra w Łodzi ale pewnie mniejsze.

Aaaaa Panowie i Panie, czy ktoś ma sprawdzone jakieś miejsce w łodzi lub okolicy gdzie można zakupić zdrowe roślinki do ogrodu - potrzebuję trochę owocków - porzeczki, jabłonka, wisienka... poza tym sadzonki wierzby ... i jakies coś

Zrób sobie wycieczkę do Sosnowca koło Strykowa ,tam w centrum ogrodniczym Tracz masz największy wybór roslinek.Mają tez centra w Łodzi ale pewnie mniejsze.

a po drodze (od łodzi) masz jeszcze w Łagiewnikach dziadka z roślinami ozdobnymi - ładnie rosną, a po skręcie na Stryków jeszcze po drodze jest jeden ogrodnik, alew nie polecam - niby duży a wybór kiepski

:D :D :D :D :D :D :D :D

Więc z tym ociepleniem, to lepiej pod kalenicę pociągnąć.

Te kontakty na roślinki i mnie się przydadzą. Z tego co pamiętam, to Popcarol do roślinek sentyment ma i fajny ogródek stworzyła (w dzienniku oglądałam), też z owockami, może zapoda namiary na źródło ich pochodzenia?. Puki co, u mnie jeszcze trochę robót w ziemi będzie, a działka tylko 15 m szerokości ma, toteż nowe nasadzenia muszą poczekać.

Dzięki, i pozdrawiam Was wszystkich serdecznie.

:D :D :D :D :D :D :D :D

hej,

no prosze, kolejny podczytywacz, a w komentarzach nie ujawniony ;)

Ehh, tylko czesc dzialki zrobiona, a roslinki z allegro ;) No, po jedna jechalam gdzies za Aleksandrow, ale gdzie to bylo dokladnie :roll: -byla to w kazdym razie morwa szczepiona na pniu, 2 metry wysokosci ;)

Za to na wiosne znalazlam fajne zrodlo rzadko spotykanych roslin ktore mnie interesuja, szkolka w Piotrkowie. Wybieram sie pod koniec marca. Na allegro sprzedaje je gosc gladi20

Pozdrawiam,

Karolina

Witajcie - czy może wiecie ile może kosztować sama obudowa kominka tzn. podmórówka aby kominek miał na czym stać, postawienie, obudowa kartongips plus wypełnienie wełną, założenie wszelkich kratek i instalacja rury od kominka do komina, bez ozdób?.

Pozdrawiam

powiedzialabym ok 1500 zl :roll:

Popkarol, pamiętam Twoje poziomki. U mnie gleba gliniasta, kwaśna. Jak widziałam te Twoje poziomeczki, to od razu pomyślałam, że też będę miała.

W ogóle strasznie mi się podoba, jak organizujesz wszystko, i też mam sentyment do drewnianych mebelków.

Pojawię się w Twoim dzienniku. ( po takim :oops: -na pewno)

:D

a po drodze (od łodzi) masz jeszcze w Łagiewnikach dziadka z roślinami ozdobnymi - ładnie rosną, a po skręcie na Stryków jeszcze po drodze jest jeden ogrodnik, alew nie polecam - niby duży a wybór kiepski

A czy ktoś pomyślał o Rogowie ,roślin do oporu i sprawdzonych

Ja mam pytanie z innej beczki

Zakład energetyczny zaslania się ajkims przepisem zabraniającym prac przyłączeniowychw wyznaczonym okresie "ochronnym".

Czy ktoś orientuje się czy jest coś takiego a jeśli tak to do kiedy on trwa.

Dodam, że chodzi o słynny zgierski oddział.

Może chodzo o to że zima i nie wyłączą prądu bo ludziom przestanie grzac...

Ja mam pytanie z innej beczki

Zakład energetyczny zaslania się ajkims przepisem zabraniającym prac przyłączeniowychw wyznaczonym okresie "ochronnym".

Czy ktoś orientuje się czy jest coś takiego a jeśli tak to do kiedy on trwa.

Dodam, że chodzi o słynny zgierski oddział.

Może chodzo o to że zima i nie wyłączą prądu bo ludziom przestanie grzac...

standardowo czy to zaklad energetyczny czy gazowniczy nie wykonuja zadnych przylaczy zima, bo wiadomo grunt przemarzniety itd. Zwykle ten okres "ochronny" trwa do konca marca, ale to wszystko zalezy od temperatur i sniegu, jak juz go nie bedzie i temperatura na plusie bedzie utrzymywac sie kilkanascie dni to jest to do obejscia :roll:

mnie też mówili w wodociągach, że nie podłączają między listopadem a kwietniem. Bo temperatury za niskie do prac ziemnych. Przepisu nie znam, ale równie dobrze może być to przepis typu umowa zbiorowa ..