Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 20,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie wywaliło , normalnie cud :lol: , ale jestem śliwka i sobie czytam :oops:

Teraz pora się pochwalić. Mam obrobione schody drewnem, napatrzeć się nie mogę jaka różnica między betonowymi a obudowanymi. Kieszeń z lekka się wyczyściła ale warto było. Jutro wchodzi stolarz i montuje ostatnie drzwi na poddaszu i będzie jeszcze pikniej ( byle do przodu ).

Co do roślinek. Wszystkie owocowe przywoziliśmy prawie z poznania a było ich ze sto . Fakt odbiło mi z lekka jechać tak daleko po sadzonki ale się uparłam żeby były wychodowane w doniczkach i na wybranych podkładkach. U tracza też kupilśmy parę sadzonek bo w tamtej szkółce nie było a wyszła moja upartość: jarząb edulis na nalewkę, dereń jadalny też na nalewkę ( będzie się działo, już się dzieje bo są dwa balony z winem z winogron a kopie zdrowo :oops: ). Tracz ma główną bazę pod strykowem i trzy czy cztery oddziały w łodzi wszystkie zjeździłam ale dostałam co chciałam. Suma sumarum jak upatrzycie sobie drzewko jakieś to czeka was jazda i szukanie chyba że chceceie coś między pomiędzy sprawa jest wtedy dużo łatwiejsza.

Pozdrawiam. Dorota.

Ps.Wczoraj zamówiłam sadzonki truskawek a teraz z rozpisuję warzywniak.

Dorota Szymczak też jestem na etapie schodów, musze je obrobic drewnem, możesz mi napisac gdzie je zamawiałaś? Kupowałaś z montażem? Jak to cenowo wychodzi, liczą od stopnia?

p.s.

Mam do sprzedaży mieszkanie na retkini 43m2, z pełnym wyposażeniem, meblami i sprzętem rtv i agd. wiadomosc na priv

I znowu mnie wy......o, a tak ładnie napisałam. To teraz tak w skrócie.

Schody p.Sobolewski 0 606345323 fecet jest z Bydgoszczy ale w Łodzi jest bardzo często. Cena liczona za to jakie drewno (u nas był jesion), czy to jest obudowa czy takie schody same drewniane a robi i to i to, prosty bieg czy z postumentem. Najlepiej się spotkać popatrzeć w katalog. Jak wam będzie coś pasować to jak przeliczy wartość roboty to wtedy zdecydujecie. Cenę mogę napisać na PW jak będziecie chcieli.

Stolarz od drzwi miał robtę na pół roku a teraz ma już na rok także zamówień nie przyjmuje trzeba czekać.

Pozdrawiam. Dorota.

Ps. A jak spotkanie Grupy bo zima się skończy sezon budowlany ruszy a tu cisza jak makiem sasiał.

Doroto, wejdź na link:

http://www.stat.gov.pl/gus/5840_4671_PLK_HTML.htm

(mam nadzieję, że zaburzy) - jak nie to wpisz w google: gus cena mieszkania 2005.

A czy ktoś takiemu lajkonikowi jak ja, wytłumaczy różnicę między ociepleniem a izolacją - ja te słowa traktowałam wymiennie lecz coś podejrzewam, że to ma głębszy sens :wink:

Aaaaa Panowie i Panie, czy ktoś ma sprawdzone jakieś miejsce w łodzi lub okolicy gdzie można zakupić zdrowe roślinki do ogrodu - potrzebuję trochę owocków - porzeczki, jabłonka, wisienka... poza tym sadzonki wierzby ... i jakies coś

wiosna tuż tuż i czas się zacząć rozglądać

Sarenka, chcesz wierzbę, to przyjedź do mnie - czeka na ciebie mała 'hakuro nishiki'

http://2.bp.blogspot.com/_8OH0U312vu4/SXkOk_ovzaI/AAAAAAAAAGk/SlEEq-6RvS0/s400/Salix+integra+%27Hakuro+Nishiki%27.JPG

Ukorzeniona była dla popcarolki, ale mi się ręka "omksła" i naciąłem troszku za dużo :wink: (przeprowadzkę do Karoliny chyba przeżyła :roll: )

Mam też mandżurską, ale w formie patyka :wink: - do samodzielnego ukorzenienia (może w tym roku mi co palnie to też trochę ukorzenię).

Nadmiaru owocowych póki co nie mam, z wyjątkiem może maliny (odmiana: Polana), a jeśli chodzi o "jakieś coś", to może i być jeszcze co znalazła :wink: :lol:

A czy ktoś takiemu lajkonikowi jak ja, wytłumaczy różnicę między ociepleniem a izolacją - ja te słowa traktowałam wymiennie lecz coś podejrzewam, że to ma głębszy sens :wink:

Ocieplenie, to forma izolacji termicznej. Ale są i inne izolacje np. przeciwwilgociowa, akustyczna itd, itp.